Uçak Bileti

Türkiye kıyılarına oldukça yakın konumda bulunan Yunan adaları, keyifli bir tatil yapmak ve yeni yerler keşfetmek için en güzel rotalar arasında.

Son yıllarda yumuşatılan vize süreçleri ve kapıda vize almanın kolaylaşmasıyla birlikte birçok Türk vatandaşı günübirlik de olsa Yunan adalarına geçiyor. İlk fırsatta gidebileceğiniz 4 keyifli Yunan adasını sizler için bir araya getirdik.

4 Keyifli Yunan Adası

4. Sakız (Chios) Adası

Çeşme’nin karşı kıyısında bulunan Sakız Adası, Yunanca’da Chios olarak biliniyor. Adını sakız ağaçlarından alınan adanın en ünlü ürünü ‘mastik’ olarak telaffuz edilen damla sakızının üretildiği sakız ağaçları. Çeşme’den 45 dakikada geçilen adaya yaz dönemlerinde binlerce ziyaretçi gidiyor.

Mobil Uygulama

 

3. Midilli (Lesvos) Adası

Ayvalık’ın karşı kıyısında bulunan Midilli Ege adaları arasında en yeşil ve sulak ada olarak tanınıyor. Lezbiyen kelimesinin kökeninin bulunduğu yer olan ada, muhteşem plajlara sahip. Ada aynı zamanda Yunan milli içkisi uzonunda anavatanı. Ayvalık-Midilli rotası 1,5 saat sürüyor.

 

2. İstanköy (Kos) Adası

Hipokrat’ın doğduğu yer olan İstanköy, Bodrum’un karşı kıyısında. Yunanistan’ın turizmle tanıştığı ilk adalarından biri olan İstanköy, Yunan adaları arasında ilk bisiklet yolunun hayata geçirildiği yer aynı zamanda. Bodrum’dan adaya geçiş 45 dakika sürüyor. Kos adasında dünyanın ilk modern hastanesi olan Asklepion Antik Kenti ve çok sayıda Osmanlı eserine rastlamak mümkün.

 

1. Sisam (Samos) Adası

Ünlü matematikçi Pisagor’un adası Sisam’ın ismi Osmanlı döneminde adada susam ticaretinin yapılmasından geliyor. Yunan ismi Samos olan adada çok sayıda tarihi antik kentle doğal güzellik bulunuyor. Psili Ammos isimli kumsal, Dilek Yarımadası Milli Parkı’na yalnızca 1,675 metre uzaklıkta. Samos’a Kuşadası’ndan 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşılıyor. Ayrıca Seferihisar’dan adanın Karlovassi kentine de feribot seferleri düzenleniyor. Yunanistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here