Uçak Bileti

Yunanistan’ın başkenti ve Eski Yunan Medeniyeti’nin merkezi Atina, dünyada bilim, felsefe, sanat ve siyasete yön veren birçok adımın atıldığı ilk yer olma özelliğini taşıyor. Ege Denizi’nin karşı kıyısında bulunan Atina, 4 milyona ulaşan nüfusuyla Yunanistan’ın en kalabalık şehri.

Faliron Körfezi’nin 8 kilometre kadar içinde kurulan şehirde, deniz taşımacılığı ve ticaretin kalbi Pire Limanı’nda atıyor. Pire Limanı aynı zamanda Ege adaları ile ana kara ulaşımının da merkezi.

Neolitik Çağ’dan bu yana yerleşimin kesintisiz olarak devam ettiği Atina, yalnızca Avrupa’da değil, dünyada da en çok arkeolojik esere sahip şehirler arasında yer alıyor. Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin izlerinin görüldüğü Atina’da, çok sayıda gezilecek, görülecek yer bulunuyor.

Akropolis, Atina
Akropolis, Atina

Akropolis

Atina’nın tam merkezinde, deniz seviyesinden 150 metre yükseklikte bulunan Akropolis, Atina’nın en çok tanınan, arkeolojik alanlarından biri. Atina gezilecek yerler arasında bulunan Akropolis Antik Kenti’nde, MÖ 5. yüzyılda, Tanrıça Athena’nın baş tapınağı olarak inşa edilen, sütunlarla çevrili Parthenon, şehrin simgeleri arasında.

Mobil Uygulama

Akropolis’in güney yamacında Romalı Herodes Atticus tarafından yaptırılan 1,000 kişilik antik tiyatro da tüm görkemiyle ayakta. Akropolis’ten çıkarılan birçok eser İngiltere’deki British Museum’da sergileniyor.

Syntagma Meydanı

Yunanistan Parlamentosu’nun bulunduğu Syntagma Meydanı, Atina’da ismi en çok duyulan meydanlardan biri. Meydan, sevindirici gelişmelerin yanı sıra ülkede tansiyonu yükselten olaylarda da halkın bir araya gelip protesto düzenlediği buluşma noktası. Meclis önünde nöbet tutan Yunan askerlerinin, nöbet değişimlerine tanıklık etmek oldukça keyif verici. Çok sayıda güvercin, asker ve turistin bulunduğu meydana metro ile ulaşmak mümkün.

Syntagma Meydanı, Atina
Syntagma Meydanı, Atina

Atina’da yaşam

Türk konukların hiç yabancılık çekmediği Atina sokakları, Türkiye’nin Ege kıyılarındaki şehirlere benziyor. Satış yapmak için bağırmayı tercih eden seyyar satıcılar, yan yana sıralanan küçük hediyelik eşya dükkanları, banklarda dinlenen yaşlılar ve sokak hayvanları hepimizin tanıdığı görüntüler.

Monastiraki, Psiri ve Plaka semtleri rengarenk cumbalı evleri ve daracık taş sokakları ile Yunan adalarını anımsatıyor. Kafe, bar, canlı müzik, taverna ve Ege lezzetlerinin bulunduğu bu sokaklarda kaybolmanın tadına varmak gerek.

Zengin tarihi geçmişi, kültürel mirası, mutfağı ve yaşam tarzıyla Ege’nin karşı kıyısındaki tanıdık şehir Atina, iki yakada yüzyıllardır süren ortak kültürün en iyi gözlemlenebileceği yerler arasında. Yunanistan’da gezilecek şehirlerden olan başkent Atina, güzel şehir Selanik ile birlikte güzel bir seyahat rotası olur.

Atina’yı keşfetmek için Atina uçak bileti seçeneklerini kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Otobüs Bileti