Uçak Bileti

Düğün telaşı ve stresinden bunalan çiftlerin, balayı için Maldivler’i seçmesine şaşırmamak gerek zira bu ada ülkesi, ‘ama bu kadarı da fazla’ dedirtecek kadar huzurlu ve dingin bir atmosfere sahip. Eğer siz de bütün bir yılı yoğun ve yorucu bir tempoyla geçirdikten sonra gerçekten dinlenebileceğiniz bir tatil hayali kuruyorsanız, seyahat listenizin ilk sırasına Güney Asya’nın tatil cenneti Maldivler’i ekleyebilirsiniz. Hint Okyanusu’nun büyüleyici güzelliğiyle çevrili yaklaşık 1200 adasıyla sizi karşılayan bu tatil cennetinde, turkuaz rengi suların ve bembeyaz kumların tadını çıkarırken, su altında gizlenen muhteşem dünyayı keşfetmeyi de unutmayın.

Maldivler’de Görebileceğiniz 6 Yer

1. Bathala Adası

Ari Atoll’un kuzeyinde bulunan Bathala Adası, yumuşak ve incecik kumlara sahip plajları ve bakir doğasıyla göz kamaştırıyor. Male şehrinden deniz uçağı ya da sürat tekneleriyle ulaşım sağlanan bu küçük adada huzur dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

2. Victory Batık Gemisi

Dalış meraklısı turistlerin ülkedeki en gözde dalış noktalarından olan Victory Batık Gemisi, 1981 yılında batan bir gemi. Hint Okyanusu sularının 115ft derinliğinde yer alan bu gemi, çok sayıda deniz canlısına yuva olmuş durumda. Bu gemiye yapılan dalışlarda gri köpek balıkları, deniz kaplumbağaları ve yarasa balıkları gibi pek çok canlı türünü görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Hukuru Miskiiy Camisi

Ülkenin sahillerinde güneşin ve berrak suların tadını çıkardıktan sonra biraz da yerleşim bölgesindeki önemli yapıları görmek isteyenler, 1656 yılında İbrahim İskender tarafından yaptırılan Hukuru Miskiiy Camii’ni ziyaret edebilir.

4. İslamik Merkez Camii

Masjidul Sultan Mohammed Camii olarak da bilinen İslamik Merkez Camii, 1984 yılından bu yana ibadete açık. Aynı anda beş bin kişinin ibadet edebildiği bu camide, İslam eserlerinin sergilendiği bir müze ve konferans salonu da bulunuyor.

5. Maldives National Museum

Ülkenin ilk ulusal müzesi olan Maldives National Museum, Maldivler Ulusal Günü olarak kutlanan 11 Kasım 1952 yılında hizmete açıldı. Ülke tarihinin korunması için kurulan müzede, Budist döneminden günümüze dek gelen çok sayıda tarihi eser sergileniyor. Müze, Male şehrindeki ünlü Sultan Parkı’nda bulunuyor.

6. The Artificial Beach

Maldivlerin başkenti Male’de bulunan The Artificial Beach, şehirden uzaklaşıp çevredeki adalara gidemeyenler için alternatif bir adres. Özellikle yerel halkın arasına karışmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu sanal plaj, adalardaki kumsallara göre bir hayli kalabalık olabiliyor.

Eğer Maldivler’in doğal güzelliğini görmenin yanı sıra ülkenin tarihi ve kültürel dokusu hakkında da bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Maldivler uçak bileti alıp, seyahat hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here