Uçak Bileti

Birbirinden kanallarla ayrılan, köprülerle bağlanan 118 ada üzerine kurulan Venedik, yalnızca Avrupa’nın değil, tüm dünyanın en çok tanınan turistik destinasyonlarından biri. İtalya’nın en etkileyici şehirleri arasında bulunan Venedik, Po ve Piave deltaları üzerinde kurulu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan şehir, 16. ve 17. Yüzyılın görkemini yansıtan tarihi sarayları, dar kanalları, küçük meydanları ve birbirinden renkli evleriyle heyecan uyandırıcı. Romantik bir aşk şehri olarak tanınan Venedik’i her yıl milyonlarca insan ziyaret ediyor.

Venedik Gezilecek Yerler

Venedik-Gezilecek-Yerler

Turistler ve gezginler için her köşesi ayrı bir dünyaya açılan Venedik gezilecek yerler, oldukça fazla. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. San Marco Bazilikası, San Marco Meydanı, Murano Adası, Santa Maria Assunta Bazilikası, La Fenice Opera Binası, Torcello Adası bulunuyor.

14.yüzyılda inşa edilen ve yaklaşık 700 yıl boyunca düklerin yaşadığı Doge Sarayı, San Marco Meydanı’nın en etkileyici yapılarından. Bizans mimarisinin izlerini taşıyan San Marco Kilisesi ve Çan Kulesi de Venedik’te en çok ziyaretçi çeken yerlerden. Kule üzerine çıkıp Venedik’teki yapıları kuşbakışı gözlemlemek mümkün.

Venedik denildiğinde ilk akla gelen aktivitelerden biri gondol turu. Kiralanabilen gondolları başkalarıyla paylaşarak ucuza getirebilirsiniz. Gondola binmeden şehir hissedilmiyor.

Mobil Uygulama

Murano Adası, cam sanatının merkezi olarak kabul ediliyor. Cam ustalarının hayat verdiği eserleri görmek için deniz taksisi ya da vapuretto kullanarak adaya ulaşılabiliyor.

Her bir sokağı müze ve sanat galerilerine çıkan kentte Gallerie dell’Accademia bu alanda en çok tanınanı. Peggy Guggenheim Müzesi sanat tutkunları için ideal bir nokta. Müzede, Mondrian, Kandinsky, Miró, Picasso, Duchamp ve Dali gibi 20.yüzyıl ressamlarının eserleri sergileniyor.

Venedik’e Nasıl Gidilir

Venedik-Nasil-Gidilir

İstanbul atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü Venedik’e direk uçuş bulunuyor. 2,5 saat süren yolculuğun sonunda Venedik Marco Polo Havalimanı’na ulaşılıyor. Havalimanından şehir merkezine taksiyle 20, Line 5 otobüsü ile 30 dakikada girmek mümkün.

Dünyanın sayılı turistik destinasyonları arasında bulunan Venedik, Orta Çağ esintili dar sokakları, kanalları, gondolları, lezzetli yemekleri ve ilham veren sanat eserleri ile görülmeye değer. Farklı hava yolu şirketlerinin Venedik uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek Venedik’e ulaşmak çok kolay.

Otobüs Bileti