Uçak Bileti

Güzel bir tatil geçirmek için öncesinde vize işlemleri ile uğraşmak istemeyenlerin tercihi olan vizesiz destinasyonlar, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, kültür, eğlence, müze ve gece hayatının popüler adreslerini de kapsıyor.

Balayı için en çok tercih edilen Maldivler ve Phuket Adası, gökdelenler şehri Hong Kong, rengarenk kültürüyle Tayland, modernliğin, düzenin, kuralların ve yeşilin ülkesi Singapur ve daha pek çok ülke ve şehirde unutulmaz bir tatil planlayabilirsiniz.

Asya’da Vizesiz Tatil Kaçamağı Yapabileceğiniz 6 Yer

1. Pattaya

Tapınakları, cennet güzelliğindeki doğası, iklimi ve festivallerinin yanı sıra baş döndüren gece hayatıyla Pattaya dünyanın bir numaralı destinasyonu. Kent merkezindeki The Walking Street’te barlar, restoranlar ve gece kulüpleri özellikle yabancı turistlerin gözde yerleri arasında yer alıyor. Tayland’ın bu tatil cenneti, ülkenin en popüler turizm merkezlerinden.

Mobil Uygulama

Tayland uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Hong Kong

26 adanın birleşimiyle oluşan Hong Kong’da, modernizmle geleneksel detayların birleştiği gökdelenler, en son teknolojiye sahip ulaşım ağı, geleneksel değerlere verilen önem, yüzlerce alternatif sunan alışveriş noktaları ve birçok detayı ile sizi büyüleyebilir.

Kente gitmişken Macau Adası’nı, Victoria Tepesi’ni ve Ocean Park’ı mutlaka görün. Modern yapılaşmasına rağmen pazarlarıyla, yemekleriyle de biraz daha Asya izleri taşıyan bir okyanus ülkesi olan Hong Kong’da muson tropikal iklim görüldüğünden yaz ayları çok yağışlı geçiyor.

3. Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur, Malay, Hint, Çinli ve İslam kültür sentezlerinin ve aynı zamanda Gombak ve Klang Nehirlerinin birleştiği bir şehir. 

Merdeka Meydanı, Jamek Camisi, Petronas Kuleleri, Sze Ya Tapınağı, Sri Mahamariamman Tapınağı, Negara Camisi, Malezya Sarayı, Çin Mahallesi, KLCC Park gibi gezilecek pek çok yere sahip Kuala Lumpur, alışveriş yapmayı sevenler için pek çok seçeneğe sahip.

4. Ürdün

Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler tarafından kutsal sayılan toprakların kesiştiği yerde bulunan Ürdün, alışılmışın dışında bir Arap ülkesi. Emevi, Abbasi, Selçuklu, Eyyûbi ve Memluk egemenliği altında kalan ve 1500’lerde de Osmanlı İmparatorluğu’na dahil olan ülke, sizi son derece modern, tarihi, doğası, plajları, gece hayatıyla eksiksiz bir tatile götürüyor.

5. Bangkok

Eşsiz kumsallar, özenli mimari, binlerce yıllık tarih, farklı bir mutfak ve daha birçok detayı ile Bangkok, tatil planlarınızda ilk sıralarda yer alabilir. Tayland’ın başkenti Bangkok gerek modern binaları gerekse de Budist tapınakları farklı bir atmosfere sahip.

Şehrin kalbinin attığı Siam Square, Floating Market, Büyük Saray, Chatuckhak Pazarı, Bankgok Ulusal Müzesi, Arun Tapınağı, Çin Mahallesi gibi pek çok gezilecek yerin yanı sıra yüzlerde egzotik Budist tapınağını da ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz şehir içinde kanal turu bir de şehrin çevresindeki yerlerde tekne turu yapabilirsiniz. Bangkok’un olmazsa olması masajını yaptırmayı da unutmayın!

6. Lübnan

Orta Doğu’nun en özel tatil rotalarından biri olan Lübnan, özellikle son yıllarda popüler bir destinasyon haline gelen Beyrut ile dikkat çekiyor. Beyrut’ta Al Omari Camii, Güvercin Kayalıkları, Hamra Caddesi görülecek yerler arasında.

Beyrut uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İlginizi Çekebilecek Diğer Vize Makaleleri
E-vize nedir?
Vize sponsor nedir?
Öğrenci vizesi nasıl alınır?
Transit vize nedir?
Vizesiz gidilecek ülkeler
Vize isteyen ülkeler
Schengen vizesi nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here