Uçak Bileti

Kazakistan, Astana, Almatı, Çimkent, Türkistan, Aktav ve Taraz gibi birbirinden etkileyici şehirleri ve yaklaşık 1 milyonluk nüfusuyla Orta Asya’nın en kalabalık ve hareketli ülkelerinden biri. Bölgenin kültürel ve mimari zenginliği yansıtan modern ve tarihi yapıları, antik kentleri, kış sporlarıyla ünlü kayak merkezleri ve kültür sanat etkinliklerinin düzenlendiği opera ve tiyatro salonlarıyla adından söz ettiren ülke, misafirperver insanlarıyla da anılıyor. İşte Kazakistan seyahatinizde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Kazakistan’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Almatı Cumhuriyet Meydanı

Almatı şehrinin en kalabalık yeri olan Almatı Cumhuriyet Meydanı, yıl içinde düzenlenen resmi tören ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Şehrin ana meydanı olan Cumhuriyet Meydanı çevresinde Başkanlık Sarayı ve Merkez Devlet Müzesi gibi önemli yapılar da bulunuyor. Meydanın etrafındaki rengârenk çiçekler ve çeşmeler ise şehre hoş bir hava katıyor.

2. Devlet Merkez Müzesi

Almatı şehrindeki Cumhuriyet Meydanı yakınlarında konumlanan Devlet Merkez Müzesi, ülkenin en ünlü müzelerinden biri. Rehberle ya da rehbersiz olarak da gezebileceğiniz bu müzede, Kazakistan tarihi ve kültürel dokusu hakkında fikir edinebileceğiniz 20 bine yakın eser görebilirsiniz. 1931 yılından bu yana ziyarete açık olan Devlet Merkez Müzesi, yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu.

Mobil Uygulama

3. Kazakistan Ulusal Müzesi

Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Kazakistan Ulusal Müzesi, Astana şehrinde hizmet veriyor. Ülkenin tarih öncesine dek uzanan köklü geçmişine dair ilginç bilgiler bulabileceğiniz bu müze, içinde sergilenen eserlerin yanı sıra çarpıcı mimarisiyle de ülkeye gelenlerin ilgi odağı oluyor.

4. Nur Astana Camii

Astana şehri sınırlarında yer alan Nur Astana Camii, Orta Asya’nın en büyük üçüncü camisi konumunda. 2008 yılından bu yana ibadete açık olan Nur Astana Camii’nde aynı anda yaklaşık yedi bin kişi ibadet edebiliyor. Cam ve granit malzeme kullanılarak inşa edilen bu görkemli yapı, İşim Nehri yakınlarında yer alıyor.

5. Kök-Töbe

Deniz seviyesinden 1100 metre yükseklikte olan Kök-Töbe, harika bir şehir manzarası izlemek isteyenlerin buluşma noktalarından biri. Yeşil Tepe olarak bilinen bu tepeye ulaşım için otobüs yerine teleferiği kullanarak keyif dolu bir yolculuk yapabilirsiniz. Tepeye ulaştığınızda manzara izledikten sonra burada bulunan kafe ve restoranlarda küçük bir mola verebilirsiniz.

Eğer siz de Orta Asya coğrafyasının kültürel zenginliğini, leziz yemeklerini ve enfes doğal güzelliklerini keşfetme planları yapıyorsanız, Kazakistan uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 günü aşmayan Kazakistan seyahatleri süresince vizeden muaf.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here