Uçak Bileti

Bugün size Sivas gezilecek yerler listelerinize mutlaka eklemeniz gereken bir doğa harikasını anlatacağım. Sızır Şelalesi belki adını daha önce duymadığınız ama tanıştığınıza çok memnun olacağınız bir güzellik. Almış bir yanına Çat ormanlarını, bulmuş aşıp akacağı dik yamaçları tüm coşkusuyla çağlıyor.

5-6 koldan ve 20 metre yükseklikten dökülen şelale gördüğüm anda gönlümde taht kurdu. Buradaki ahşap yürüyüş yolu ile şelalenin alt kısımlarına kadar gidilebiliyor. Bu yemyeşil vadide bol bol fotoğraf çekmek, doğa yürüyüşü yapmak huzur veriyor.

Şelalenin olduğu alan ormanlık olduğu için burası piknik ve kamp yapmaya uygun. Hizmet veren bir kamp alanı olmasa da kendi ekipmanınızla giderek burada kamp yapabilirsiniz. Alanda aile çay bahçesi, restoran ve belediye tarafından açılan Galip Ulutaş mesire alanı bulunuyor.

Sızır Şelalesi Hakkında Bilgi

Sızır Şelalesi Hakkında Bilgi

Çat Ormanları içerisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan şelale doğa severlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Ülkemizin bu nadide güzelliği SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınmış. Değerlerimizin korunduğunu bilmek güzel.

Mobil Uygulama

Yemyeşil bir ormanın içinde 20 metreden dökülen sular öyle hoş bir tablo oluşturuyor ki bakmalara doyulmuyor. Bir de size bir sır vereyim şelalenin hemen sağ tarafında pek bilinmeyen bir mağara var. 1-2 metre tırmanarak mağaraya ulaşıp kireç taşlarının oluşturduğu yapıları görebilirsiniz.

Sızır Şelalesi Nerede?

Sızır Nerede?

Sızır Şelalesi, Sivas ili, Gemerek ilçesi, Sızır beldesinde bulunuyor. Şelaleye Sivas merkezden gidecekseniz Kayseri-Sivas karayolunu kullanacaksınız. Kayseri istikametine doğru giderken Yeniçubuk bölgesinden Sızır kasabasına doğru sağ tarafa döneceksiniz. Kavşakta bulunan şelale tabelası sizi şelaleye doğru yönlendirecek.

Tren yolu ile gidecekseniz Gemerek’e kadar trenle ulaşıp oradan taksi veya yürüyüşle şelaleye ulaşabilirsiniz.

Sivas Sızır Şelalesi kaç km? 139 km

Kayseri Sızır Şelalesi kaç km? 103 km

Sızır Şelalesi Gemerek arası kaç km? 24 km

Sızır Şelalesi Oluşumu

Sızır Şelale Oluşumu

Yörede “Kırkgöz” denilen alandan çıkan kaynaklar toplanarak Göksu Çayı’nı oluşturuyor. Suyun bir kısmı Sızır Hidroelektrik Santraline gidiyor. Bir kısmı da yüksek kayalardan düşerek şelaleyi oluşturuyor.

Sızır Şelalesi’nin Özellikleri

Sızır Şelalesi'nin Özellikleri
  • Kışın şelalenin suları donuyor. Bahar ve yaz ayları ise en coşkun aktığı zamanlar.
  • Şelalenin diğer bir adı da Göksu Şelalesi.
  • Şelalenin bulunduğu alan 2. derece doğal sit alanı.
  • Şelale 5 -6 koldan aşağıya dökülüyor. Yaklaşık uzunluğu 20 metre.
Sızır Şelalesi hangi ilçede?

Sızır Sivas’ın Gemerek ilçesinde yer alıyor.

Sızır Şelalesi açık mı?

Şelalede bulunan restoran 08.00-22.00 saatleri arasında açık.

Bu doğa harikası şelaleyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Sivas uçak bileti ya da Sivas otobüs bileti satın almak. Sivas planı yapıyorsanız gitmeden önce mutlaka diğer yazılarımı da okumanızı öneririm.

Divriği Ulu Camii: Sivas’ta Bir Dünya Mirası

Sivas’tan Ne Alınır? 8 Hediyelik Eşya Önerisi

Sivas’ta Ne Yenir ? Tadılması Gereken 10 Lezzet

Gökpınar Gölü: Sivas’ın Doğal Akvaryumu

Sivas Gezilecek Yerler – 29 Yer İle En Ayrıntılı Liste

Sivas’ta Yapılacak Aktiviteler: 6 Farklı Deneyim

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here