Uçak Bileti


Şaşırtacak şekilde özel bir coğrafya Sivas. Doğanın güzelliklerini sunma konusunda oldukça cömert davrandığını söyleyebilirim bu şehre. Sivas seyahati planlarken Sivas gezilecek yerler listelerinde aşina oldum ismine önce. Fotoğrafları bile heyecanlanmama yetmişti ama karşılaşınca hissettiklerim ‘ilk görüşte aşk’tı doğrusu. Gökpınar Gölü anılan diğer ismiyle Gürün Dipsiz göl Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken göllerin başında geliyor.

Bu yazıda size Gökpınar Gölü’nü görmeden sevdirmek için elimden geleni ardıma koymayacağıma emin olabilirsiniz. 😁 Bırakın Sivas’a gitmişken Gökpınar’ı da görmeyi sırf bu gölü görmek için dahi Sivas planı yapılır. Öyleyse başlıyorum bu nadide güzelliği anlatmaya.

Gökpınar Gölü Hakkında Kısa Bilgi

Gökpınar Gölü Hakkında Kısa Bilgi

Gökpınar Gölü masmavi rengi ve berraklığıyla gönülleri fethediyor. Öyle ki en derin olan kısımlarında bile suya bir taş atsanız suyun dibe inene kadar süzülüşünü net olarak görüyorsunuz. E boşuna demedim doğal akvaryum diye.

Göl iki kısımda oluşuyor. Küçük göl kısmı alabalık üretimi için kullanılıyor. büyük göl ise şuan bahsettiğim turistik olarak ziyaret edilen yer. Her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor Gökpınar. yazın yemyeşil doğanın içinde göz kamaştırırken, kışın karların arasından ışıldıyor.

Mobil Uygulama

Gökpınar Gölü Nerede?

Gökpınar Gölü Nerede?

Gökpınar, Sivas ili Gürün ilçesine bağlı. İlçe merkezine 10 km mesafede yer alıyor.

Gökpınar Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Gökpınar Gölü'ne Nasıl Gidilir?

Kayseri Malatya yolu üzerinde ilerlerken Çayboyu mahallesinden göle gidebilirsiniz. Kendi aracınızla minibüslerle de göle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Sivas Gökpınar Gölü arası 146 km.

Gökpınar Gölü Nasıl Oluşmuştur?

Gökpınar Gölü Nasıl Oluşmuştur?

Gökpınar alüvyon birikimi ve kaynaklar ile oluşmuş özel bir göl. Gölün oluşumuna dayanan efsaneler de anlatılıyor. Aşağıda bu efsaneleri daha detaylı şekilde anlatacağım.

Gökpınar Gölü‘nde Ne Yapılır?

Gökpınar Gölü'nde Ne Yapılır?

Gökpınar Gölü’ne gittiğinizde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Gölün çevresi epey temiz ve bakımlı. Otopark ve wc gibi olanaklar mevcut. Burada neler yapabilirsiniz gelin bakalım.

Gökpınar Gölü’nde Ne Yapılır?

  • Gölün yanındaki parkta piknik için ayrılmış bir alan bulunuyor. Burada piknik yapabilirsiniz. Gölde yunus bisikletlerle gezintiye çıkabilirsiniz.
  • Kürek çekmeyi seviyorsanız sandal da kiralayabilirsiniz.
  • Alanda bulunan restoran ve kafede bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
  • Gölün kenarındaki kamp alanında konaklayabilirsiniz.
  • Gölde profesyonel dalış yapabilirsiniz.

Gökpınar Gölü‘nün Efsanesi

Gökpınar Gölü'nün Efsanesi

Gökpınar Gölü’nün hikayesi gölün oluşumu ile ilgili. Üstelik bir değil iki efsane anlatılıyor halk arasında. Birinci hikayeye göre;

“Bir çoban sürüsüyle birlikte gölün bulunduğu arazide dinleniyormuş. Rüyasında ‘Koyunlarınla birlikte buradan uzaklaş, alttan su kaynayacak’ dendiğini duymuş. Çoban uyanmış ve aceleyle sürüsünü alıp karşı yamaca geçmiş. Hakikaten bir süre sonra su kaynamaya başlamış ve Gökpınar oluşmuş.

İkinci hikaye ise şöyle; “Çoban ve sürüsü şiddetli susuzluk çekiyormuş. Yakınlarda bir su kaynağı yokmuş. Çoban ‘Ya Rabbi su’ diye dua etmiş ve elindeki asasını yere vurmuş. Asayı vurduğu yerden su kaynamaya başlamış. Çoban ve sürüsü kana kana su içmişler. Çıkan bu su göle dönüşmüş.”

Gökpınar Gölü’nde yüzülür mü?

Gökpınar Gölü’nde yüzmek yasak. Ama profesyonel tüplü dalış yapılabiliyor.

Sivas Gökpınar Gölü kaç metre?

Gölün derinliği alçak yerlerde 10 metre civarındayken en derin noktalarında 17-20 metreyi bulabiliyor.

Gökpınar suyu kaç derece?

Gölde su sıcaklığı yazın dahi 10 derece.

Bu harika güzelliği görmek için tek yapmanız gereken Sivas uçak bileti ya da Sivas otobüs bileti satın almak. Sivas’ta gezebileceğiniz diğer yerler hakkında bilgi almak isterseniz mutlaka Sivas gezilecek yerler yazımı okumalısınız. Keyifli seyahatler. 😍

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here