Uçak Bileti

Sivas’ta yaşayanlar ya da yolu Sivas’a düşüp biraz macera arayanlar için Sivas’ta yapılacak aktiviteler önemli bir konu başlığı. Her gezginin seyahat amacı ya da zevki başka. Kimisi tarihin izini sürüyor, kimisi doğayı keşfetmeyi seviyor. Bu yazıda aktivite severleri Sivas’ta yapabilecekleri 6 deneyimle buluşturuyorum.

Sivas’ta Yapılacak Aktiviteler

Şimdi sizi alıp bi yükseklere çıkarıp, bi derinlere göndereceğim. Her biri güzel ve özel deneyimlerden bahsedeceğim. Sivas’a gittiğinizde unutamayacağınız aktiviteler yapmanız mümkün. Hadi adrenaline doyup, dinginliği hissedeceğimiz rotalara yönelelim.

Sivas’ta Yapılacak Aktiviteler

  • Yıldız Dağı’nda Snowboard/Kayak
  • Gökpınar Gölü’nde Dalış
  • Sivasspor Binicilik Tesisleri’nde At Binme
  • Tödürge Gölü’nde Kuş Gözlemciliği
  • Sızır Şelalesi’nde Kampçılık
  • Şuğul Vadisi’nde Trekking

Yıldız Dağı’nda Snowboard/Kayak

Yıldız Dağı'nda Snowboard/Kayak

Sivas’ın kuzeyinde bulunan Yıldız Dağı 2 bin 552 metre yükseklikte bulunuyor. Şehir merkezine 58 Km mesafede bulunan dağ Kasım ortasından Mart sonuna kadar karla kaplı oluyor. Sağlam zemin yapısı ve kar kalitesi ile Yıldız Dağı, kış turizminin önemli destinasyonlarından biri.

Mobil Uygulama

Yıldız Dağı’nda 2 tane konaklama tesisi, buz pateni salonu, kafe ve restoranlar, 2 yürüyen bant ve 2 telesiyej bulunuyor. Sivas’ta ne yapılır sorusuna verilecek en güzel yanıtlardan biri de Yıldız Dağı’nda snowboard ya da kayak yapmak diyebilirim. Biraz da fiyatlardan bahsedeyim.

  • Kayak Elbise Takımı kiralama günlük 80 TL
  • Snowboard kiralama 80 TL
  • Kızak saatlik 25 TL
  • Kayak Takımı kiralama günlük 80 TL
  • Kask & Kayak Gözlüğü kiralama günlük 40 TL

Yıldız Dağı konumu burada.

Gökpınar Gölü’nde Dalış

Gökpınar Gölü'nde Dalış

Gökpınar Gölü, su altı flora ve faunasıyla doğal akvaryum olarak anılıyor. Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan gölün turkuaz rengi göz kamaştırıyor. Su altı sporlarıyla uğraşanların da tercih ettiği bir göl burası. Gölde irtifa dalışları gerçekleştiriliyor.

Profesyonel olarak dalış sporuyla ilgileniyorsanız ya da kendinize bir dalış hocası bulursanız Gökpınar Gölü’nde dalış yapmak gibi eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Dalış dışında gölde yunus bisiklet ya da kayık kiralayarak turlayabilirsiniz. Gölün etrafında bulunan restoranda ya da piknik alanında dinlenip bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Gökpınar Gölü konumu burada.

Sivasspor Binicilik Tesisleri’nde At Binme

Sivasspor Binicilik Tesisleri'nde At Binme

Yükseklere çıktık kayak yaptık, derinlere daldık su altı dünyasını keşfettik. Sivas’ta ne yapılır sorusunun yanıtını biraz da yerde arayalım. 😁 Sivasspor binicilik tesisleri keyifli vakit geçirebileceğiniz bir alan. At binmeyi seviyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Ailecek de gidilebilir. İçerisinde çocuk parkı olan tesisin restoranında yemek de yiyebilirsiniz.

Sivasspor Binicilik Tesisleri konumu burada.

Tödürge Gölü’nde Kuş Gözlemciliği

Tödürge Gölü'nde Kuş Gözlemciliği

Tödürge Gölü için kuş cenneti desek sanırım yanlış olmaz. Gölde bulunan kuş gözlem kulesine çıkarak burada kuş gözlemciliği yapabilirsiniz. Göl çevresinde izlenebilen kuşlardan bazıları şunlardır; Tepeli Batağan, Kızılı Boyunlu Batağan, Leylek, Angut, Kılördek, Karaçaylak, Deniz Kartalı, Saz Delicesi, Turna, Uzunbacak, Kızılbacak, Sumru, Macar Ördeği, Sarı Başlı Kuyruksallayan.

Ayrıca göl çevresinde kafe ve restoranlar da bulunuyor. Kış aylarında donan gölde sporcular buz altı dalışı yapıyor. Her mevsim görmeye değer bir doğal güzellik Tödürge.

Tödürge Gölü konumu burada.

Sızır Şelalesi’nde Kampçılık

Sızır Şelalesi'nde Kampçılık

Sızır Şelalesi Sivas’ta ziyaret etmeniz gereken doğal güzelliklerden biri. Doğayı ve kampçılığı sevenler ise burada mutlaka kamp yapmalı. Sızır Şelalesi’nde hizmet veren bir kamp alanı yok. Burada kamp yapacaksanız doğa size kucak açıyor.

Uygun bir yerde kendi ekipmanlarınızla kamp yapabilirsiniz. Tedarikli gitmenizde fayda var her yönden. Elektrik, su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayamayacaksınız. Ancak şelalenin olduğu yerdeki tesiste yeme-içme olanakları mevcut.

Sızır Şelalesi konumu burada.

Şuğul Vadisi’nde Trekking

Şuğul Vadisi'nde Trekking

Şuğul Vadisi’nde trekking yapmak da Sivas’ta yapılacak aktiviteler listemizin son maddesi. Gürün’de görülmeye değer önemli doğal güzelliklerden birinde yürüyüş yapmak son derece keyifli. Burada önceden kanyon girişinde bulunan bir yürüyüş yolu vardı. Son dönemde yapılan çalışmalarla bu yürüyüş yolu kanyonun içine doğru uzatılmış çok da güzel olmuş. Vadinin girişinde bir balık lokantası ve kır kahvesi bulunuyor. Yorulduğunuzda burada soluklanabilirsiniz.

Yürürken göreceğiniz kayalıkların dikliği, içlerinden kaynayan sular, ırmağın berrak suları ve içindeki balıklar insanı büyülüyor. Bazı yerlerde doğal olarak oluşmuş mağara ağızları da göreceksiniz. Bir gününüzü mutlaka buraya ayırın derim.

Şuğul Vadisi konumu burada.

Bu harika deneyimler için tek yapmanız gereken Sivas uçak bileti ya da Sivas otobüs bileti almak. Sivas planı yapıyorsanız gitmeden önce mutlaka diğer yazılarımı da okumanızı öneririm.

Divriği Ulu Camii: Sivas’ta Bir Dünya Mirası

Sivas’tan Ne Alınır? 8 Hediyelik Eşya Önerisi

Sivas’ta Ne Yenir ? Tadılması Gereken 10 Lezzet

Gökpınar Gölü: Sivas’ın Doğal Akvaryumu

Sivas Gezilecek Yerler – 29 Yer İle En Ayrıntılı Liste

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here