Uçak Bileti

Saklı güzellikleri sevenlere harika bir keşif noktası tavsiyesi vereceğim bugün. Sivas gezilecek yerler listelerinde kolay kolay bulamazsınız burayı. Taradığınız bloglarda da denk gelmeme ihtimaliniz yüksek. Canova Gölü bilinen diğer adıyla Kızılçan Gölü Sivas’ın nazar boncuğu olarak son yıllarda adını duyurmaya başladı.

Biz gölü bir kaç sene önce çok tesadüfi şekilde öğrendik ve ziyaret ettik. Sivas’a gitmek için plan yaparken araştırdık okuduk, detaylı bir program çıkardık. Seyahatimizin son gününde Sivas’ta tanıştığımız arkadaşlarımızdan öğrendik Kızılçan’ı. Zara tarafına gitmişken mutlaka orayı da görün dediler.

Ertesi gün koyulduk yola. Önce Zara’ya, oradan da Canova Köyü’ne. Nihayet gölün yanına kadar geldiğimizde nutkumuz tutuldu gerçekten. Turkuaz rengiyle, içinde bulunduğu çukurdan parlayarak bakıyordu bize. Böyle bir yerden haberdar olduğum ve görmeden dönmediğim için o kadar şanslı hissediyorum ki…

Canova Gölü Hakkında Bilgi

Canova Gölü Hakkında Bilgi

Bir kitle var az bilinen yerleri paylaşınca hemen linç etmeye çalışan. Ben onların aksine ülkemizin turizmine katkıda bulunacak her güzelliğin paylaşılması tanıtılmasından yanayım. Bu ülke hepimizin, güzelliklerinden faydalanmak da hepimizin hakkı. O nedenle ben paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Canova Gölü de Sivas’ın pek bilinmeyen saklı bir doğal güzelliği. Mutlaka gidin görün ama lütfen bu eşsiz doğayı kirletmeyin. Arkanızda ayak izlerinizden başka bir şey bırakmayın…

Mobil Uygulama

Canova Gölü Nerede?

Canova Gölü Nerede?

Canova Gölü Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Canova Köyü’nde bulunuyor. Köye 2 kilometre mesafede. Canova Köyü’ne ulaştığınızda köylülerden yardım isterseniz size tarif ederler. Köyü geçtikten sonra 2-3 km düzgün bir yoldan devam edeceksiniz. Sonra sağa dönerek toprak yola gireceksiniz. Yaklaşık 1 km ilerledikten sonra gölü göreceksiniz.

  • Kızılçan Gölü konumu burada.

Canova Gölü Oluşumu

Canova Gölü Oluşumu

Kızılçan Gölü oluşum bakımından çökme dolin tipi bir göl. Zaten gördüğünüzde anlayacaksınız. Gölün yanına gidene kadar yol size asla ipucu vermiyor. Navigasyon az kaldı diyor ama ne bir mavilik görünüyor ne bir su.

Derin bir çukurun içinden göz kırpıyor turkuaz göl. En ortada koyu bir renk ve kenarlara doğru açılan tonlar. İşte bu yüzden burası Sivas’ın nazar boncuğu. Daha güzel bir yakıştırma yapılamazdı bence de.

Canova Gölü Özellikleri

Gölün derinliği net olarak bilinmiyor. Yapılan ölçümler doğrultusunda 50 metre olabileceği tahmin edilmiş ama kesin bir bilgi yok. Gölde yüzenler ve profesyonel sporcular dalış yapıyorlar. Ama ben size asla tavsiye etmiyorum. Bakmak dahi yetiyor zaten.

Kış aylarında da gölün üstü buz tutuyor. Gölün etrafında herhangi bir tesis bulunmuyor. Eğer burada uzun vakit geçirmek niyetindeyseniz yanınızda su ve atıştırmalık bulundurun. Ayrıca en yakın yerleşim yeri Canova Köyü 2 km mesafede. Göl de çok bilinmediği için pek kimse olmuyor.

Canova’nın görülmeye değer 2 gölü daha olduğunu söylesem size. Hem de Kızılçan’a çok yakın konumda. Bu volkanik krater gölünü gördükten sonra hemen yakınında bulunan Ağgöl ve Karagöl de keşfedilmek için sizi bekliyor.

Bu harika gölleri ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Sivas uçak bileti ya da Sivas otobüs bileti almak. Sivas planı yapıyorsanız gitmeden önce mutlaka diğer yazılarımı da okumanızı öneririm.

Divriği Ulu Camii: Sivas’ta Bir Dünya Mirası

Sivas’tan Ne Alınır? 8 Hediyelik Eşya Önerisi

Sivas’ta Ne Yenir ? Tadılması Gereken 10 Lezzet

Gökpınar Gölü: Sivas’ın Doğal Akvaryumu

Sivas Gezilecek Yerler – 29 Yer İle En Ayrıntılı Liste

Sivas’ta Yapılacak Aktiviteler: 6 Farklı Deneyim

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here