Uçak Bileti

Malezya’nın kuzeybatısında yer alan tatil cenneti Penang‘da yaygın olan ısı, nem ve şiddetli yağışları paylaşıyor. Ada, Nisan’dan Kasım’a kadar ıslak ve Aralık ile Mart ayları arasında kuru mevsimi ile Ekvator’a sadece iki mevsimi olacak kadar yakın.

Penang’daki en yüksek turizm sezonu Yeni Yıl ve Çin Yeni Yılı ile çakışıyor. Aralık ile Ocak ayının sonları arasında neredeyse sabit olan güneş ışığı George Town sokaklarının parlak görünmesini sağlarken hakim olan sıcaklık ve nem tolere edilebilir aralıklarda kalıyor.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Sıcaklıklar Şubat ve Mart’ta en kötü seviyede oluyor.
Nisan’dan Kasım ayına kadar yağışlar artarak güneybatı muson gelişimini teşvik ediyor. Muson sezonu boyunca gelen ziyaretçiler sıcaklıkların güzel tarafını görebilirler, genel olarak düşük sıcaklık ve daha düşük fiyatlar yolculuğun kendi başına keyifli olmasını sağlıyor. Ancak muson sezonu boyunca seyahat etmek de çok fazla dezavantaja sahip.

Mobil Uygulama

Mart ve Haziran ayları arasında Endonezya’da insan yapımı orman temizleme yangınları kül parçacıklarını gökyüzüne taşırken Singapur ve Malezya’da hasta edici bir pus birikmesine neden oluyor. Bulanıklık en iyi ihtimalle manzarayı mahvedebiliyor ve en kötü ihtimalle de sağlığınız için olumsuz bir şekilde tehlikeli olabiliyor.

Penang’daki tatiller. Biraz öngörü ile gezinizi Penang’ın birçok festivallerinden biriyle çakışacak şekilde zamanlayabilirsiniz.
Çin Yeni Yılı adanın yapabileceği en büyük parti ancak Thaipusam, Vesak veya Aç Hayalet Festivali sırasında ziyaret etmenizi de tavsiye edebilirim. Ancak her zamankinden daha fazla rahatsızlık beklemeniz gerekiyor.

Bu festivaller bol miktarda turist getiriyor ancak yerel halk özellikle Çin Yeni Yılı için tatillerini şehir dışından insanlara hizmet etmektense aileleriyle geçirmeyi tercih etikleri için bazı dükkanlar ve lokantalar kapalı oluyor.

George Town Malezya’daki herhangi bir Penang gezisinin her zaman ilk çıkış noktası. Pansiyonunuzdan veya Penang’daki otelinizden sayısız macerayı seçebiliyorsunuz ama ben yemekle başlamanızı öneririm. Fakat ilk önce buraya gelmelisiniz.

Penang adasına çok sayıda kara bağlantısı ile ve Penang Uluslararası Havaalanı’ndan uçakla kolayca ulaşılabiliyor. Kuala Lumpur Penang’dan sadece 331 km uzaklıkta bulunuyor.

Bu mesafeyi otobüs veya trenle geçebilirsiniz her ikisi için de Kuala Lumpur Sentral istasyonundan rezervasyon yapılabiliyor. Otobüsle gelen yolcular Sungai Nibong Otobüs Terminali’nde durup sonra taksi ya da RapidPenang otobüsleriyle bir sonraki durağa iniyorlar.

Bangkok Penang’dan yaklaşık 1147 km uzaklıkta ve gezginler Bangkok’tan yataklı trenlerle gelebiliyorlar. Tren anakaradaki adadaki George Town’a geçen bir feribot istasyonunun yanındaki Butterworth istasyonunda duruyor. Bu rota vizesiz seyahat edenler için popüler bir yöntem.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here