Uçak Bileti

İsviçre’nin güneyinde Fransa sınırına yakın bir konumda bulunan Cenevre şehri, Avrupa’nın en önemli kurum ve kuruluşları ile şirketlerin merkez ofislerine ev sahipliği yapıyor.

Tarih boyunca çok önemli bir stratejik merkez olan Cenevre, günümüzde gölü ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin tarihi ve kültürel mirası ile de ziyaretçilerini cezbediyor.

Cenevre’de zamanınızı nasıl geçireceğinizi merak mı ediyorsunuz? Konaklamanız boyunca görülecek ve yapılacak en iyi on şey listesini inceleyin.

Cenevre uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Cenevre’nin Tadını Çıkarmak İçin Öneriler

1. Cenevre Gölü’nün tadını çıkarın

Cenevre Gölü veya bilindiği gibi Lac Léman, batı Avrupa’nın en büyük göllerinden birisi. Yaz aylarında, Cenevre’nin plajları, normalde soğuk olan suyu biraz daha tolere edilebilir hale geldiğinden, güneşlenenlerle ile dolu oluyor. Yatçılar, kanolar ve su kayakçıları da göle gidiyor. Yaz aylarında mayolarınızı yanınıza alın ve gölün tadını çıkarın.

2. Salève’ye tırmanın

Cenevre ve çevresindeki dağların en iyi ve en görkemli manzaraları için Salève’nin tepesine çıkmalısınız. Güneye doğru ufuk çizgisine hâkim ve zorlu bir mücadeleye benzemesine rağmen, 1-2 saatten fazla sürmeyen kolay bir yürüyüş yolu. Uçurumdan yukarı doğru rahat bir yolculuk yapmayı tercih ediyorsanız, Veyrier’den teleferiğe (télérique) de binebilirsiniz.

3. Uluslararası Cenevre’yi keşfedin

Cenevre, yaşadığımız dünyayı şekillendiren birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor. Palais des Nations, Birleşmiş Milletler tarihi hakkında bilgi edinebileceğiniz rehberli turlarda keşfedilmeye açık. Uluslararası Kızılhaç ve Red Crescent Müzesi, insanların yapabilecekleri acımasızlıkları gösterdiği için bu gibi organizasyonlar oldukça önemli. Cenevre’nin uluslararası bölgesini keşfetmeye başlamak için en iyi yer, BM binasının giriş kapısının hemen önünde yer alan büyük, açık bir meydan olan Place Des Nations.

4. CERN’de her şeyin kökenini keşfedin

Cenevre’nin eteklerinde, CERN’i ve 27 kilometrelik süper iletken mıknatıs halkalarını bulacaksınız. Ziyaretiniz için doğru zaman ayırırsanız (LHC açık değilken) içeri girebilirsiniz. Fakat bu fırsatı yakalayamasanız bile, orada çalışan bilim adamlarının evrenimizin sırlarını nasıl açığa çıkarmaya çalıştıklarını keşfedebileceğiniz Microcosm ve CERN Laboratuvarları var.

5. Jet d’Eau’da dolaşın

Jet d’Eau’yu kaçırmak zor, çünkü Cenevre Gölü’nden 140 metre havaya su fışkırtıyor. Görünüşe göre, kökenleri yakındaki bir hidrolik tesisin aşırı baskı yapmasının bir sonucu ve şehrin kusursuz sembolü.

6. Bains des Pâquis’de fondü yapın

Yaz aylarında Bains des Pâquis, İsviçre’nin en popüler plajlarından birisi. Eylül-nisan ayları arasında, restoran La Buvette de Bains, fondü servisi yapmakta. Etraftaki en iyi fondü olmayabilir ve zaman zaman biraz gürültülü olabilir, ancak Bains des Pâquis, yerel halkla yemek yemek için en iyi yerlerden biri.

7. Eski kenti keşfedin

Cenevre’nin eski şehri, küçük sokakları dolambaçlı bir labirenti andırır. Başlamak için en iyi yer, Cenevre’deki en eski yer olan ve şu anda kafe ve butik dükkânlarla kaplı olan Place du Bourg-de-Four. Mekânın önündeki caddelerin herhangi birinden eski şehri keşfedebilirsiniz. Görülmesi gereken bir diğeri ise, 12. ve 13. yüzyıllar arasında inşa edilmiş olan Aziz Pierre Katedrali ve protestan reformcu John Calvin’in meşhur vaaz verdiği yer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here