Uçak Bileti

Malezya‘nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Penang‘ın kuzeydoğu kıyısındaki George Town adanın ana turistik merkezi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Sömürge döneminden zengin tarihi kökenleri olan bir pazarın ve ticaret kentinin karmaşasının ortasında dar sokakları ve hareketli caddeleri bizi maceraya çağırıyor.

Şehrin Çin tarihi Khoo Kongsi gibi dükkanlara ve eski otellere yansıyor ve ayrıca lezzetli yiyecekler ve mükemmel alışveriş imkanı sunuyor.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Penang’ın etkinliklerinin çoğu şehirde ancak sahil kenarındaki bir tesiste dinlenmek ya da meyve bahçeleri ve şirin balıkçı köyleriyle kırsal Malay bölgesinden oluşan adanın batı bölgesini keşfetmek de mümkün. Burada ayrıca Budist tapınağı Kek Lok Si ve büyük Suffolk Evi bulunuyor.

Mobil Uygulama

George Town’un yaklaşık 15 km kuzeybatısında Batu Ferringi’nin tatil beldeleri var ve burada birçok ünlü lüks otel sahilin başlangıcında bulunuyor. Bununla birlikte hem köylüler tarafından sunulan konaklama hem de bol miktarda küçük hanlar ve moteller de var. Aynı şekilde klimalı biftek ve deniz ürünleri restoranlarından kıpraşan fenerlerin altındaki yemek tezgahlarına kadar burada yiyebileceğiniz tüm seçenekleri bulabiliyorsunuz.

Georgetown, Penang Gece Hayatı

Jalan Penang’ın kuzey ucu sadece yayalara açık bir yeme-içme bölgesi haline geldi. Tapas barları, lüks gece kulüpleri ve kozmopolit salonlar kaldırıma dökülüyor. İçki fiyatları Batı’da bulmayı bekleyebileceğiniz rakamları yansıtıyor.

Slippery Seniorita, 2001’den beri Penang’ın gece hayatı simgelerinden biri ve usta barmenler bazı geceler gösteri yapıyorlar.

Jalan Chulia’nın çevresindeki reggae barları ve sırt çantalı gezginlerin pansiyonları arasında sosyalleşmek için kaldırım masaları var. Jalan Gurney sosyal ortamın yanı sıra gece yemeklerini arayan insanları da cezbediyor.

Penang’da Nerede Kalınır?

Penang şehrinin en popüler yerlerinden biri olan George Town tarihi mahallesinin büyük bir kısmı atölye, köşk, otel ve pansiyonlara dönüştürüldü. Penang’ın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri zenginliği sırt çantalı gezginler arasındaki popülerliğini arttırıyor.

George Town’un ana caddesi Lebuh Chulia’da kafeler, barlar, seyahat acenteleri ve evet, hosteller ve oteller ile Penang’ın ana sırt çantalılar sokağı sayılıyor. Düşük bütçeli gezginler Penang’da giderek büyüyen bir seyahat segmenti. Hostellerin keyfini seven ancak düzenli otellerdeki tüm konforları da arayan gezginler Chulia Hostel’deki Syok ve Muntri Boutique Hostel’teki Ryokan gibi butik pansiyonlara yöneliyor.

Nasıl gidilir?

Penang Adası, Malezya’ya ulaşmanın en kolay turistik yerlerinden biri. Uçak, tren, otobüs, araba ve hatta yüksek fiyat nedeniyle diğer seçeneklere kıyasla mantıklı gelmese de bir taksi gibi akla gelebilecek her türlü ulaşımı kullanabilirsiniz.

Kuala Lumpur’dan hangi ulaşım yöntemini kullanırsanız kullanın genellikle Penang’a ulaşmanız yaklaşık 5-6 saat sürüyor. Kuala Lumpur’a sadece 55 dakikalık mesafede olmasına rağmen havaalanına gidip burada beklerken bu yöntem çok uzun sürüyor.

En ucuz çözüm tren, ardından Butterworth / Penang feribotu ve otobüs. Yolculuğa çıkıyorsanız arabayı kiralamanız muhtemelen Penang’a seyahat etmenin en eğlenceli yolu. Burada yol boyunca Taiping, Ipoh ve hatta Cameron Highlands gibi Penang ulaşmadan önce durup keşfetmek için epeyce güzel yerler var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here