Uçak Bileti

Malezya‘nın başkenti Kuala Lumpur, 150 yıl önce çamur ve bataklık olan bir bölgede kurulu. KL olarak bilinen Kuala Lumpur görkemli binalar, havalı alışveriş merkezleri ve canlı gece hayatı ile Malezya’nın kozmopolit şehri. Güneydoğu Asya‘nın en popüler turistik destinasyonlarından olan Kuala Lumpur, aynı zamanda Malezya’nın çevredeki turizm merkezlerine ulaşmak için önemli bir bağlantı merkezi. Bu şehri günübirlik ya da 1 gece konaklamalı bir planlamayla keşfedebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey Kuala Lumpur gezilecek yerler listemi okumak. 😊 Kuala Lumpur uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

  1. Central Market
  2. Bukit Bintang
  3. Malezya İslam Sanatı Müzesi
  4. Kuala Lumpur Tren İstasyonu
  5. Perdana Botanik Bahçesi
  6. Petronas İkiz Kuleleri
  7. Batu Mağaraları
  8. Merdeka Meydanı
  9. Thean Hou Tapınağı
  10. KLCC Park
  11. China Town
  12. Little India
  13. Jamek Camii
  14. Menara KL Tower

Central Market

kuala lumpur gezilecek yerler

Kuala Lumpur’un hareketli alışveriş merkezi Central Market, hediyelik eşyalar, geleneksel Malezya el sanatları ürünlerinin satıldığı tezgahlarla dolu. Pazar yerinin içerisinde atölye çalışmalarının yapıldığı çok sayıda sanat galerisi ve yerel lezzetleri bulabileceğiniz restoranlar da bulunuyor.

Bukit Bintang

kuala lumpur gezilecek yerler

Bukit Bintang yani ‘Yıldız Tepesi’, alışveriş merkezleri, uluslararası markaların mağazaları, kafe ve restoranlar ve lüks gece mekanları ile şehrin en havalı bölgesi. Bölgenin çevresinde Malezya sokak kültürünün yansımalarını göreceğiniz yerel dükkanlar ve sokak yemekleri sunan seyyar satıcılar bulunuyor.

Mobil Uygulama

Malezya İslam Sanatı Müzesi

Bu büyüleyici müze Müslüman dünyasının resim, mücevherat, halı, seramik ve dini el yazmalarının şaşırtıcı bir koleksiyonunu sergiliyor. Malezya İslam Sanatı Müzesi‘nin en önemli eserleri arasında elle boyanmış çiniler ve orta çağdan kalma Kuran kopyaları bulunuyor.

İçerisinde Osmanlı Devleti’nden pek çok eseri de görebilirsiniz. Kuala Lumpur’a Türkiye’den 13 saatlik bir uçuşla ulaşılıyor. Bu denli uzak bir ülkede Osmanlı izlerini görmek gurur verici. Kuala Lumpur gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı.

  • Malezya İslam Sanatı Müzesi konumu burada.

Perdana Botanik Bahçesi

kuala lumpur gezilecek yerler

Perdana Botanik Bahçesi, 90 hektarlık bir alanda yer alıyor. 1888’de İngiliz sömürge döneminde inşa edilen botanik bahçede çok sayıda göl, çardak ve heykel bahçelerinin yanı sıra 500 tür bitkiye sahip bir botanik bahçe, bir kelebek evi bulunuyor. Kuala Lumpur gezilecek yerler içinde bulunan Kuş Parkı da bu botanik bahçenin içinde. Egzotik Malezya kuşlarının cıvıldadığı mükemmel bir kuş parkı. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

  • Perdana Botanik Bahçesi konumu burada.

Petronas İkiz Kuleleri

kuala lumpur gezilecek yerler

Petronas İkiz Kuleleri, 491 metre yüksekliği ile bir dönem dünyanın en uzun kuleleri unvanına sahipti. 452 metre yüksekliğindeki gökdelen, dünyanın en yüksek gökdeleni olma unvanını 2004 yılında inşası tamamlanan Taipei 101 binasına kaptırmış. Kuleler, 170 m yükseklikte yer alan dünyanın en yüksek çift katlı köprüsü ile birbirine bağlanıyor. İnşaatı 7 yıl süren kuleler, geceleri muhteşem bir şekilde aydınlatılıyor. Kuala Lumpur’un simgesi olmuş bu kuleler.

  • Petronas İkiz Kuleleri konumu burada.

Batu Mağaraları

kuala lumpur gezilecek yerler

Dünyanın en büyük mağara tapınağı olma özelliğini taşıyan Batu Mağaraları ülkenin en önemli dini ve turistik lokasyonu. Hindular her yıl hac için buraya geliyorlar. Bu tarihi tapınak mağaralara 272 merdiven ile ulaşılıyor. Batu Mağaraları, tapınaklar ve Hindu mabetleri içeren üç ana mağaradan oluşuyor. Mağaraların en ilgi çekici yeri, şüphesiz girişinde bulunan Hindu Tanrısı Lord Marugan heykeli.

Her yıl Ocak ayı sonu ile Şubat ayı başında burada Thaipusam Festivali kutlanıyor. Nedir bu Thaipusam festivali derseniz; mitolojiye göre Hindu Tanrısı Shiva’nın eşi Tanrıça Parvati oğlu Muruga’ya bir mızrak vermiş. Muruga da bu mızrak ile şeytanı yenilgiye uğratmış. Her yıl Muruga’nın doğum gününü festival kapsamında kutluyorlar. Kuala Lumpur gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmazı bu mağaralara festival döneminde denk gelirseniz çok farklı bir deneyim yaşarsınız.

Merdeka Meydanı (Bağımsızlık Meydanı)

kuala lumpur gezilecek yerler

Dünyanın en uzun bayrak direklerinden birine ev sahipliği yapıyor Merdeka Meydanı. Bu meydan tarihte ülkenin İngiliz yönetimi altında olduğu zamanlar kriket sahası olarak kullanılmış. 1957’de Malezya bağımsızlığını ilan edince ismi de elbette bağımsızlık meydanı olmuş.

Merdeka Meydanı’nda 95 metre yüksekliğindeki bayrak direği mutlaka dikkatinizi çekecek. Meydanda bulunan yapılar arasında görkemli Sultan Abdul Samad Binası’nı mutlaka görün.

Thean Hou Tapınağı

kuala lumpur gezilecek yerler

Thean Hou Tapınağı, Çin deniz tanrıçası Mazu’nun altı katlı bir tapınağı. Bu tapınak 1987 yılında tamamlanmış ve 1989 yılında resmi olarak açılmış. Güneydoğu Asya’daki en büyük tapınaklardan biri olma özelliği taşıyor. Budizm, Konfüçyüsçülük ve Taoizm unsurlarına sahip görkemli bir yapı. Heybetli sütunlar, muhteşem çatılar, süslü oymalar ve karmaşık süslemeler içeren otantik geleneksel tasarımın başarılı bir kombinasyonunu temsil ediyor.

Bu turistik tapınağın ön girişinde, refah ve iyi şansın simgesi olan kırmızı sütunlu bir kapı bulunuyor. Birinci katta hediyelik eşya tezgahları ve kantin yer alıyor. İkinci seviyede çok amaçlı salon, üçüncü seviyede ise ofis yer var. Dördüncü seviye üç katlı ve ibadethane burada bulunuyor.

  • Thean Hou Tapınağı konumu burada.

KLCC Park

kuala lumpur gezilecek yerler

KLCC Parkı, Kuala Lumpur’da bir şehir parkıdır. Park, Petronas İkiz Kuleleri ve çevresindeki alanlara yeşillik sağlamak için tasarlanmış. Adeta şehrin koşuşturmacasının ortasında sakin bir ortam sunarak tezat oluşturuyor. Gökdelenlerin arasında yemyeşil bu parkta muhakkak vakit geçirin. İçinde gölet ve süs havuzu da olan parkta akşamları müzikli ve ışıklı su gösterisi oluyor. Görülmeye değer.

China Town

kuala lumpur gezilecek yerler

Çin mahallesi deyince Çinlilerin yaşadığı bir yer gelmesin aklınıza. Buradaki esnafın tamamı tamamı Hintli, Pakistanlı veya Bangladeşli. Peki neden adı China Town diye soracak olursanız sokaklar ve dükkanlar kötü ruhlardan koruduğuna inanılan Çinlilerin meşhur fenerleri ile donatılmış.

Vaktiniz olduğunda burada vakit geçirip, tapınakları ziyaret edebilir ya da uygun fiyatlı hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz.

Little India

kuala lumpur gezilecek yerler

Kuala Lumpur’da Çin kökenli bireylerden sonra en büyük topluluğu Hintliler oluşturuyor. Bu toplulukla ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz mutlaka Little India‘ya uğramalısınız. Bölgenin ana caddesi olan Jalan Tun Sambanthan’da bulunan restoranlarda Hint yemeklerini deneyebilir ve dükkânlarda alışveriş yapabilirsiniz. Akşamları daha renkli ve hareketli bir ortam oluyor.

Little India’nın resmi adı Brickfields. Burada uygun fiyatlı alışveriş imkanı ve etnik yemekler dışında koloni döneminden kalma tarihi yapıları da görebilirsiniz. Tamil Methodist ve Evangelical Lutheran kiliseleri sizi bekliyor.

Jamek Camii

kuala lumpur gezilecek yerler

Jamek Cami, 1909 yılında inşa edilen görkemli bir dini yapı. Kuala Lumpur’un en eski camisi olma özelliği taşıyor. Caminin projesini çizen İngiliz mimar A.B. Hubback, Moğol ve Mağribi üsluplarından etkilenmiş. Kubbeleri ve minareleri ile gerçekten göz alıcı bir yapıya sahip Masjid Jamek.

Mimari açıdan oldukça etkileyici olan yapıyı Kuala Lumpur gezilecek yerler listenize ekleyin.

Menara KL Tower

kuala lumpur gezilecek yerler

Şehri panoramik izleyebileceğiniz yerleri seviyorsanız, Menara KL Tower‘ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kuala Lumpur manzarasını en iyi buradan görebilirsiniz. 421 metre uzunluğundaki yapı, 1992-1994 tarihlerinde inşa edilmiş.

Dünyanın en yüksek dördüncü telekomünikasyon kulesi olarak biliniyor Menara KL Tower. Burada manzara izleyebileceğiniz iki bölüm bulunuyor. 276 metredeki iç gözlem güvertesinde ya da 300 metredeki açık gözlem terasında manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here