Uçak Bileti

Güneydoğu Asya‘da yer alan, doğu ve batı olmak üzere iki kara parçasına ayrılan Malezya, 18,000’den fazla adanın birleşmesinden oluşan bir devlet. Bölgenin en popüler turistik merkezlerine ev sahipliği yapan ülke doğal güzellikleri, plajları ve kültürel alanları ile öne çıkıyor.

Malezya ziyaretçilerine iki ayrı tecrübe sunuyor. Endonezya ve Brunei ile paylaşılan bir ada olan Borneo (Doğu Malezya) ve Batı Malezya (Yarımada)birbirinden farklı özellikler taşıyor.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Yarımada ya da Batı Malezya, Malay, Çin ve Hint kültürlerinin bir aradalığını sunan bir bölge ve ülkenin modern başkenti Kuala Lumpur’a ev sahipliği yapıyor. Borneo ise vahşi bir orman, orangutanlar, granit zirveleri ve uzak kabilelerle Malezya’daki en ilginç yerlerin olduğu bölge.

Malezya Gezilecek Yerler

1. Petronas İkiz Kuleleri

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Petronas Kuleleri, 1998-2004 yılları arasında dünyanın en yüksek ikiz gökdeleni unvanına sahipti. Petronas Petrol Holding’in yönetim binası olan, cam ve çelik kuleler, 88 katıyla 452 m yüksekliğe ulaşıyor. Ünlü Mimar Cesar Pelli tarafından tasarlanan yapılar kentin sembollerinden.

Mobil Uygulama

Petronas’ın 4. ve 5. katlarında aileler için bilim, petrol ve gaz endüstrisi hakkında müthiş bir interaktif müze, 3. kattaki Galeri Petronas’ta ise çağdaş ve geleneksel Malezya sanatını sergiliyor. Kule 2’nin zemin katında bulunan Petronas Filarmoni Salonu mükemmel bir akustiğe sahip samimi ve çağdaş bir konser salonu.

2. Langkawi kumsalları

Malezya’nın kuzeydoğusunda yer alan Langkawi, Andaman Denizi’nin güneyinde, anakaranın 30 km batısında konumlanıyor. Takım adalardan oluşan Langkawi’de toplam 104 ada bulunuyor. Takım adalardan yalnızca Langkawi ve Tuba adalarında yerleşim bulunuyor. Adanın altın sarısı kumsalları, Malezya’nın en popüler tatil noktaları arasında.

3. Cameron Highlands

Cameron Highlands, yüksek dağlar, yağmur ormanları ve çay bahçeleriyle tanınan Malezya’nın tatil merkezlerinden. Ülkenin merkezinde konumlanan Cameron Highlands, başkent Kuala Lumpur’un 200 km kuzeyinde yer alıyor.

Cameron Highlands, özellikle doğa tutkunlarının tercih ettiği bir bölge. Ülke geneline hakim olan tropikal sıcak iklime göre daha serin bir yerleşim yeri olan Cameron Highlands’da Brinchang Dağı, Boh’s Sungai Palas Çay Bahçeleri, The Sam Poh Tapınağı, The Cameron Bharat Çay Bahçeleri, Cactus Valley ve Orang Asli Village gezilecek yerlerden.

4. Batu Mağaraları

Batu Mağaraları (Batu Caves), Kuala Lumpur’un 15 km kuzeyinde yer alan, Hinduların ibadet merkezi. Dünyanın en büyük Hindu mağara tapınağı olarak bilinen Batu Mağarası, Selengor eyaletinde bulunuyor.

Yer seviyesinden 100 metre yükseklikteki mağaralar, 400 milyon yıllık kireç taşı kayalıkları içerisinde, Temple Cave, Dark Cave ve Art Gallery Cave olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

5. Gunung Mulu Ulusal Parkı

Gunung Mulu Ulusal Parkı, Doğu Malezya’daki Saravak bölgesinin Miri bölümünde yer alan, ekvatoral yağmur ormanları, mağaralar ve karstik yeryüzü şekilleriyle ünlü bir milli park. 1974’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren park, 528,6 km²’lik bir alanı kapsıyor.

6. George Town

Malezya’nın Penang eyaletinin başkenti George Town, Penang Adası’nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Malezya’nın sömürge dönemini yansıtan şehir adını Büyük Britanya Kralı III. George’tan alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehir nüfusunun büyük bölümü Çinli, Malay ve Hintlilerden oluşuyor.

Ana karaya 14 km’lik bir köprü ile bağlı olan şehirde, 100,000 parçalık koleksiyonu ile Oyuncak Müzesi ve ülkenin en büyük Budist tapınağı Kek Lok Si Temple görülmeli. Şehirde farklı inanç gruplarının ibadethaneleri yan yana sıralanıyor. Şehrin yeni yerleşim bölgesi ise 50 katlı gökdelenlerle dolu.

7. Taman Negara

Taman Nagara (Malezya Milli Parkı), 130 milyon yıllık yağmur ormanlarının bulunduğu, zengin açık hava etkinlikleri ile Malezya’nın en ünlü doğa koruma bölgesi. Malezya Yarımadası’ndaki en yüksek dağın çevresindeki parkta bir de aborjin köyü bulunuyor.

Mağara ziyaretleri, yağmur ormanlarında yürüyüş, kampçılık, vahşi yaşam gözlemi gibi etkinliklerin bulunduğu milli parkı her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. Kuala Lumpur’dan Taman Negara’ya otobüs ve ücretli servis hizmeti bulunuyor.

8. Kinabalu Dağı

Kinabalu Dağı, 4,095 metre yüksekliği ile Güneydoğu Asya’nın en yüksek dağlarından biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan dağda doğa severler farklı yüksekliklerde bulunan bitki ve hayvan türlerine tanık oluyor. Muazzam botanik ve biyolojik türlerin çeşitliliği ile dünya çapında tanınan dağ, tırmanma sporu ile ilgilenenler için de tam anlamıyla cennet.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here