Uçak Bileti

Jeopolitik konumu ve zengin petrol rezervleriyle Orta Doğu coğrafyasının en önemli ülkelerinden biri olan Irak, tarihi boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptı. Günümüzde; Bağdat, Erbil, Basra, Musul ve Necef gibi şehirlerinde yaklaşık 37 milyon kişinin yaşadığı Irak, UNESCO koruması altındaki tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra geleneksel yaşamdan izler taşıyan çarşıları ve yerleşim yerleriyle de biliniyor.

Irak’ta Görebileceğiniz 7 Yer

1. Erbil Kalesi

Ülkenin en kalabalık ve hareketli şehirlerinden olan Erbil’de bulunan Erbil Kalesi, 2014 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde. Şehrin en ünlü turistik yapıları arasındaki bu tarihi kalenin çevresi de dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

2. Qeyseri Çarşısı 

Gittiği ülkelerde geleneksel çarşıları gezip, alışveriş yapmak isteyenleri cezbeden Qeyseri Çarşısı,  Irak’ın geleneksel kültürünü görüp, yöresel lezzetlerini ve otantik eşyalarını bulabileceğiniz eski bir alışveriş noktası.

Mobil Uygulama

3. Abbasi Sarayı

Abbasiler döneminde inşa edilen ve o dönemden bu yana ayakta kalabilen tek Abbasi yapısı olan Abbasi Sarayı, Bağdat şehrinde bulunuyor. Günümüzde Al-Mustansereyya Üniversitesi’nin binası olarak kullanılan Abbasi Sarayı, muhteşem mimarisi ve Dicle Nehri’ni gören nefis manzarasıyla ülkenin en görkemli ve etkileyici yapılarından.

4. Al-Faw Sarayı

İran ve Orak arasında yaşanan savaş sonrasında, El-Faw Yarımadası’nın geri kazanılması sebebiyle inşa edilen ve Su Sarayı ismiyle de bilinen Al-Faw Sarayı, Bağdat şehrinin popüler yapılarından. İçinde çok sayıda villa ve küçük sarayların da olduğu Al-Faw Sarayı, 62 oda ve 29 banyosu ile devasa bir görünüme sahip.

5. Irak Ulusal Müzesi

Bağdat şehrinde bulunan Irak Ulusal Müzesi, ülkenin kültürel ve tarihi dokusunu gözler önüne seren 170 binden fazla esere ev sahipliği yapıyor. Geçmişi beş bin yıl öncesine uzanan eserleriyle de adını duyuran bu müze, Amerikan işgali döneminde uzun süre kapalı kaldıktan sonra 2009 yılında yeniden ziyarete açıldı.

6. Hatra Harabeleri

Selevkos İmparatorluğu tarafından Milattan Önce 3. veya 4. yüzyılda kurulduğu bilinen tarihi kentten geriye kalan eserleri ve kalıntıları görebileceğiniz Hatra Harabeleri, 1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde. Dicle ve Fırat nehirlerinin arasında Bağdat şehri yakınlarında bulunan harabeler, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

7. Kazimeyn Camii

Altın kubbeler ve dev avizelerle süslü görkemli tasarımıyla göz kamaştıran Kazimeyn Camii, Bağdat şehrinin önemli cazibe merkezlerinden biri. İçinde Şii inancına mensup İmam Musa el-Kazım ve İmam Muhammed Taqi’nin türbelerinin de yer aldığı cami, savaş döneminde oldukça hasar gören dini yapılardan.

Eğer siz de ülkenin zengin kültürünü, ihtişamlı yapılarını ve binlerce yıllık bir tarihe ev sahipliği yapan antik kentlerini daha yakından görmek istiyorsanız, Irak uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here