Uçak Bileti

Portekiz‘in başkenti Lizbon, Batı Avrupa coğrafyasının en eski kentlerinden. Portekiz’in dünya keşifleri sırasında yeni dünya arayışlarının merkezi konumundaki kent, önemli bir liman şehri olarak kaşiflerin yola çıktıları ve yoldan dönüp yeni dünyayı anlamlandırdıkları yer olarak anılıyor.

Atlas Okyanusu ile Tagus Nehri kıyısında konumlanan kent, Portekiz tarihini yansıtan sokakları, müzeleri, tarihi yapıları ve Portekiz kültürünü hissettiren büyülü atmosferi ile Batı Avrupa’nın en çok ziyaret edilen destinasyonları arasında.

Lizbon uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Lizbon’un Yeme İçme ve Gece Hayatı

Lizbon’da Ne Yenir?

Avrupa’nın en ucuz şehirlerinden Lizbon’da yeme içme seçenekleri çok çeşitli. Porsiyonların bir hayli büyük olduğu şehirde yemek siparişi verirken abartıya kaçmamak gerekiyor. Şehrin yeme içme kültürü ağırlıklı olarak deniz ürünlerine dayanıyor.

Yemeğin tadına bakmadan kesinlikle tuz dökmemeniz gerekiyor. Genellikle aşırı tuzlu gelen yemekler nedeniyle sonradan sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Lizbon’un Belem turtası adında meşhur bir turtası var. Yumurta tadı yoğunluktaki, sarı küçük turtaları bir çok pastanede ve cafede görebilirsiniz ancak en iddialı mekan 1837 den bu yana açık olan Belen Pastanesi. Normalde pek albenili görünmeyen turtanın ciddi müdavimleri var.

Lizbon’un geleneksel içeceği vişne likörü Ginjiha, şehrin dört bir yanında deneyimleyebileceğiniz bir lezzet. Şarap meraklıları için Lizbon tam anlamıyla bir cennet. Hem kırmızı hem de beyaz çeşitleri için bolca alternatif var.

Ramiro, en güzel deniz ürünlerini tadabileceğiniz restoranlardan biri. Rezervasyon yapmayan mekanın kapısında gün boyu sıra oluyor. Özellikle öğle ve akşam iş çıkışı saatlerinde birkaç saat sırada beklemeyi göze alın. Yoğun saatler dışında uğrarsanız daha kısa sürede tadıma geçebilirsiniz.

Lizbon gece hayatı

Portekiz’i anlatan en kısa yol 3F’nin (fado, futbol ve fiesta) kuşkusuz en etkileyicisi fado müziği. Hüznün, melankoli ve gitarla buluştuğu Fado müziğini, Lizbon’un Bairro Alto, Alfama, Lapa ve Alcantara gibi en eski mahallelerinde yoğunlaşmış olan Fado barlarında dinleyebilirsiniz.

Fado, denizden eşlerinin dönmesini bekleyen meraklı ve endişeli kadınların türküsü olarak biliniyor. Bu güzel ezgiyi ana vatanında dinlemek bambaşka bir deneyim. Fado, tarz olarak yanık Anadolu ezgilerine benziyor.

Şehrin hemen her köşesi eğlenceli olmakla beraber şarapevleri, clupler, fado geceleri, barlar Barrio Alto bölgesinde bir arada. İstanbul’un Beyoğlusu gibi olan Baxia’da akşamları araç trafiğine kapatılıyor, güvenlik açısından sorun yaşamayacağınız bu bölgede oldukça şık ve gösterişli mekanlara gönül rahatlığı ile girebilirsiniz, fiyatlar daha önce de söylediğim gibi oldukça makul.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here