Uçak Bileti

İber Yarımadası’nın batı kıyısında yer alan Portekiz, Güneybatı Avrupa’nın en görkemli ülkelerinden. Muhteşem iklimi ile turistlerin uğrak noktası olan ülke Fado, Fiesta ve Futbol üçlemesinin kalbi olarak adlandırılıyor.

Muhteşem plajları, orta çağ esintili köyleri, renkli gece hayatı, olağanüstü lezzetleri ve özgün kültürü ile Portekiz’de herkesin ilgi alanına göre bulabileceği bir şeyler var.

Portekiz uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Portekiz Gezilecek Yerler

1. Lizbon

Mobil Uygulama

Portekiz’in başkenti Lizbon, ülkede en çok ziyaretçi ağırlayan şehir. Renkli yaşam tarzına sahip olan kentin eski yerleşim bölgesi Alfama, Fas tarzı mimari yapısı, Fado müziğinin ritminin hissedildiği sokaklarıyla harika bir atmosfere sahip. Lizbon’u tanımak için en iyi yol 28 nolu tramvaya binip kenti baştan başa dolaşmak.

2. Algarve

Sıcak Akdeniz iklimi, nefis plajları, ilginç kasabaları, tarihi bölgeleri, enfes yemekleri ve cep dostu bütçesiyle Algarve’yi Portekiz’in görülebilecek en iyi yerlerinden biri haline getiriyor. Ülkenin en güney kısmında bulunan Algarve gözler için bir ziyafet sunuyor. Yemyeşil zeytinlikler, geleneksel bembeyaza boyanmış köyler, tepelerin eteklerine yerleşmiş muhteşem bir sahil ile muhteşem bir ahenk oluşturuyor. Faro bu bölgenin başkenti ve Lagos gece hayatı arayanların gitmesi gereken yer. Portakal bahçeleri ve kırmızı kumtaşı kalesiyle meşhur olan yer ise Silves. Tavira ise Rönesans anıtları, köprüleri ve kaleleri ile çok zarif bir kasaba.

3. Obidos

Portekiz’in batı bölgesinde bir tepeye yerleşmiş olan Obidos’un etrafı bir sur ile çevrilmiş. Surun dışında şehir içinde bulunan muhteşem ortaçağ kalesi ve tarihi Obidos Meydanı şehrin ana temasını oluşturuyor. Bu bölgeyi yürüyerek keşfetmek en doğru ve kolay seçim olacaktır çünkü bir labirenti andıran dar örme taş sokakları hissetmenin en güzel yolu bu.

Kalabalık meydanlar, güzel dükkânlar ve camlarında rengârenk çiçekler bulunan beyaz evleri ile ziyaretçileri büyüleyen bir şehir. Kalenin devasa kapısı, kuleleri ve siperleri artık çok lüks bir otele hizmet etse de ihtişamından hiçbir şey kaybetmiş değil.

4. Madeira

“Atlantiğin Yüzen Bahçesi” ismi takılan Madeira, Atlantik Okyanusunda Kuzey Afrika ile Portekiz arasında çok verimli bir vaha görüntüsüne sahip. Yemyeşil bitki örtüsü, çiçek bahçeleri ve şaraplarıyla bu görüntünün hakkını da veriyor. Mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında Orkid Bahçesi ve Laurissilva ormanı bulunuyor-ki bu orman dünyanın en büyük defne ağacı bölgesine sahip.

Madeira’nın başkenti ve en büyük şehri Funchal. Tarihi kiliseler, kaleler, turist resortları ve restoranların yanında ağaçlarla bezeli bir kordon boyu da bulunuyor ve olağanüstü bir okyanus manzarasına sahip.

5. Porto

Portekiz’in kuzeyinde Douro nehrine yüksekten bakan tepelerin arasında bulunan Porto, dünyaca ünlü şaraplarıyla meşhur. Porto’nun tam kalbindeki Ribeira’da ise sadece yayalara ayrılmış bölgesiyle hem çok büyüleyici hem de canlı müziği, kafeleri, restoranları ve sokak satıcıları ile harika bir atmosfere sahip. Bölgenin en meşhur yeri ise Porto’yu Vila Nova de Gaia’ya bağlayan Ponte Dom Luis adındaki demir köprü. Şarap mahzenleri ile meşhur köprü yine görülmese gereken yerler arasında bulunuyor.

6. Aveiro

Orta Portekiz’in Atlantik Kıyısını kucaklayan Aveiro, genellikle “Portekiz’in Venediği” olarak da biliniyor. Bunun sebebi de tahmin edilebileceği gibi şehir içinde bulunan harika kanallar ve o kanalların üzerindeki köprüler. Rengârenk gondollar, botlar kanallar arasında dolaşırken şehrin tarihi bölgelerini ziyaret edebilir ve muhteşem sahillerin tadını çıkartabilirsiniz. Aveiro’yu popüler yapan bir diğer unsur da mutfağı, dolayısıyla burada damak zevkinize uygun bir şeyler mutlaka bulacaksınız. Aveiro’da görülecek yerler arasında Aveiro Katedrali, Sao Gonçalinho Şapeli ve Convento de Jesus gibi yerler de bulunuyor. Hepsinin mimarisi muhteşem ve adeta birer sanat eseri.

7. Coimbra

Küçük ve çok şirin bir kasaba olan Coimbra, Orta Portekiz’de Mondego Nehri kıyısında birçok tarihi hazineye, muhteşem bahçelere, fado müziğinin en seçkin örneklerine ve Avrupa’nın en eski üniversitelerinden birinin çevresindeki canlı kültüre ev sahipliği yapıyor. Portekiz gezilecek yerler arasındaki Coimbra’da yapılabilecek en iyi şey tüm bu tarihi mekânlar, katedraller ve manastırlar arasında kaybolmak. Aralarında Kraliçe Isabel’in lahitinin de bulunduğu manastırların her biri ayrı güzellikte. Coimbra’yı ziyaret ettiğinizde asla görmeden dönmeyin diyebileceğimiz yer kesinlikle Coimbra Üniversitesinin kütüphaneleri. Özellikle Joanina Kütüphanesi görülmeye değer bir yer.

Portekizden beklentileri daha eşsiz ve derin olanlar için tavsiyem Fado adı verilen aynı zamanda Portekiz’in blues tarzı olarak da bilinen melankolik müziği dinlenilmesi, Manueline mimarisinin daha yakından tanınması ve geleneksel festivallerden birine katılmak ya da Duoro Nehrinin kenarında en lezzetli şarapları tatmak diyebiliriz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here