Uçak Bileti

Demre, Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden biri olan Myra’nın olduğu topraklarda kurulu. Antalya Körfezi’nin batısında, Antalya kent merkezinin batısında konumlanan Demre, Teke Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor.

İlçenin güneyinde Akdeniz bulunuyor. Üç tarafı dağlarla çevrili verimli bir ovada yer alan Demre, Demre Çayı’nın getirdiği alüvyonlarla zenginleşen muhteşem tarım topraklarına sahip.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Zengin tarihi geçmişi ile çok sayıda gezilecek görülecek yere sahip olan Demre, Antalya’nın Akdeniz kıyı şeridindeki en önemli turizm merkezlerinden. Antik kentleri, leziz yemekler sunan restoranları, Akdeniz’in sıcak iklimi ve coğrafi konumuyla tarih boyunca önemli bir yerleşim merkezi olan Demre’nin MÖ 5. yüzyılda kurulduğu düşünülüyor.

Mobil Uygulama

Antik Myra kenti ile başlayan tarihinde Bizans’ın en önemli dini ve idari merkezi olan Demre, St. Nicholaus’ın (Noel Baba) Piskopos olarak görev yaptığı ve Hristiyanlar için hac yolu olan bir bölge.

Demre Nerede Nasıl Gidilir?

Demre, Antalya’nın batısında, Finike ve Kaş ilçelerinin arasında bulunuyor. Hava ve kara yoluyla ulaşılabilen ilçeye en yakın havalimanı Antalya’da.

Antalya kent merkezine 147 km uzaklıkta bulunan Demre’ye Antalya şehir merkezinden D400 Karayolu’nu kullanarak ulaşabilirsiniz. Bu kara yolu Antalya ile Fethiye arasında Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanıyor.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Kişisel aracınızla Demre’ye ulaşım için Antalya Karayolu’ndan Antalya kent merkezine ulaşmanız ardından da Kemer, Kumluca, Finike istikametinden devam etmeniz gerekiyor. Şehirlerarası otobüs firmalarının yaz aylarında direkt otobüs seferi bulunduğu Demre’ye Antalya’dan düzenli otobüs ve dolmuş seferleri var.

Antalya’ya 10 km uzaklıktaki Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na tramvay, otobüs, taksi ya da HAVAŞ servisleriyle ulaştıktan sonra otogardan kalkan dolmuş ve otobüslerle Demre’ye ulaşabilirsiniz.

Demre’ye ulaşım için bir başka seçenek de Antalya Havalimanı’ndan araç kiralamak. Likya Uygarlığı’nın en büyük ve en iyi korunmuş tiyatrosuna sahip olan Myra Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Demre’de Noel Baba olarak da bilinen St. Nicholaus’un kilisesi bulunuyor.

Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki Kekova Adası ve Dolkisthe Antik Kenti’nin yanı sıra Simena Antik Kenti, Simena Kalesi, Soura Antik Kenti, Demre Kuş Cenneti de Antalya’nın bu güzel ilçesinde görülecek yerler arasında.

Doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve pırıl pırıl masmavi deniziyle Demre, Kekova Körfezi’ne en yakın çıkış kapısı. Toros Dağları’nın eteklerinde, Antalya Körfezi’nin batısında yer alan Antalya’nın cennet bir ilçesi. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bölgeyi ziyaret için en uygun dönem ilkbahar ve sonbahar ayları.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here