Uçak Bileti

AbantBolu‘nun 34 km güneybatısında bulunan ve yaklaşık 1350 m yüksekliğe sahip Karadeniz’in en turistik doğal güzelliklerinden biri. Eşsiz doğası ile yılın dört mevsimi farklı tonlara bürünen cennetten bir köşe olan Abant Gölü’ne ulaşım da oldukça kolay.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Abant, Abant Gölü Milli Parkı yönetim sınırları içerisinde konumlanıyor. Bolu kent merkezine 40 km uzaklıktaki Abant, Ankara-İstanbul Karayolu’nun üzerinde yer alması nedeniyle özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Abant Nerede Nasıl Gidilir?

Abant, İstanbul’a 280 km, Bursa’ya 290 km, İzmir’e 620 km, Ankara’ya ise 225 km uzaklıkta. Abant’a ulaşım için İstanbul’dan Sakarya’ya trenle geçebilir, Sakarya’dan ise otobüslerle Bolu’ya ulaştıktan sonra kent merkezinden hareket eden dolmuşlarla Abant’a ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Abant’a otobüsle ulaşım için Türkiye’nin dört bir yanından Bolu’ya giden şehirlerarası otobüsleri kullanabilirsiniz. Bolu kent merkezine ulaştıktan sonra Abant’a Otogar’dan taksi ya da dolmuşla gidilebiliyor.

Bolu otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Abant’a özel araçla ulaşım için Ankara-İstanbul Karayolu kullanılıyor. Bolu Dağı’nın çıkışında Abant yol ayrımındaki tabelalar sizi Abant’a ulaştırıyor.

Abant’a en yakın havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı. 200 km uzaklıktaki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Türkiye’nin dört bir yanından direkt uçak seferleri yapılıyor. Havalimanından Bolu’ya geçtikten sonra Bolu üzerinden taksi ya da dolmuşlarla ulaşım sağlanıyor.

Bir başka havalimanı alternatifi ise Ankara Esenboğa Havalimanı. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Otogarı AŞTİ’ye geçerek Bolu otobüslerini kullanabilir, Bolu Otogarı’ndan ise taksi ya da dolmuşa binebilirsiniz.

Abant’a Türkiye’nin farklı bölgelerinden özel aracıyla gelmek isteyenlerin kullanabileceği alternatif yollar ise E-5 ve TEM karayolları. Ankara-Bursa Karayolu ve Afyonkarahisar-Antalya Karayolu da Abant’a ulaşım için kullanılıyor. Ankara ve İstanbul’dan 3 saatlik bir yolculukla Abant’a ulaşım sağlanıyor.

Ankara’dan Abant’a ulaşım için İstanbul Otoyolu’ndan Bolu Dağı geçişine ulaşmak gerekiyor. Bolu Dağı geçişinden sonra ise Abant tabelalarını takip edebilirsiniz. Bu noktadan itibaren 22 km’lik bir yolculuk yapıldıktan sonra Abant’a ulaşılıyor.

Eskişehir istikametinden Abant’a gelmek isteyenlerin Mudurnu üzerinden Bolu’ya ulaşmaları şart. Bolu kent merkezinden Abant Gölü Milli Parkı’na ulaşım ise çok kolay.

Bolu’nun eşsiz güzellikteki milli park sınırları içerisinde yer alan Abant‘ta, yaban domuzu, tavşan, karaca, ayı, tilki, yaban ördeği, keklik ve yaban güvercini gibi hayvanları görebilir, Abant alabalığının tadına bakabilirsiniz. Abant Gölü Milli Parkı sınırları içerisinde ahşap bungalovlar ve farklı nitelikteki konaklama tesisleri de bulunuyor. Doğayla baş başa bir seyahat deneyimi için yola çıkın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here