Uçak Bileti

Fransa’nın lavanta bahçelerini aratmayacak bir güzellik var ülkemizde: Kuyucak Köyü lavanta bahçeleri… Son yıllarda ülke turizminde kendine önemli bir yer edinen bu güzel mor tarlalar hep orada mıydı, neden daha önce adını bile duymamıştık, gerçekten fotoğraflarda gördüğümüz kadar güzel mi? Merak etmeyin her sorunun cevabı bu yazıda. 😊

Kuyucak Köyü Hakkında Bilgi

Kuyucak Hakkında Bilgi

Efsane ressam Bob Ross bu güzelliği görseydi tuvallerini hep Kuyucak Köyü süslerdi eminim. 😍 Size öyle şairane, öyle masalsı bir yeri anlatıyorum. Bu köyü bu kadar özel ve güzel yapan göz alabildiğine uzanan lavanta bahçeleri. Yalnızca turizm değeri katmıyor bu güzellik ülkemize. Aynı zamanda Türkiye lavanta üretiminin yüzde 90’ını da oluşturuyor. Yaş veya kuru lavanta çiçekleri, fabrikalarda işlenip krem, sabun, yağ, kolonya gibi ürünlere dönüştürülüyor. Çok kişiye istihdam kapısı oluyor ve kadınlar da aktif olarak çalışıyor, üretiyor.

Peki ya ama neden daha önce bilmiyorduk burayı, son yıllarda nasıl böyle popüler oldu diye düşünebilirsiniz. Aslında Kuyucak’ın lavanta hikayesi 1975’te ilk lavanta fidelerinin köye gelmesiyle başlamış. Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Gelecek Turizmde’ programı kapsamında burayı destekleyince büyümesi kaçınılmaz olmuş.

Adeta görsel şölen sunan bu bahçeler sosyal medyanın da etkisiyle ününe ün kattı. Bilinirliği arttıkça her geçen gün daha çok misafir ağırlamaya başladı. Yıllar önce kurak ve boş olan tarlalar şimdilerde Franca’nın Provence’ını aratmıyor. 💜 3000 hektar alanı kaplayan lavantalar köye resmen can katmış.

Mobil Uygulama

Kuyucak Köyü Nerede?

Kuyucak Köyü Nerede?

Kuyucak Lavanta tarlaları Isparta ili, Keçiborlu İlçesinde bağlı. Peki Kuyucak’a nasıl gidilir derseniz en pratik yolu Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na uçmak. Köye havalimanından 25 kilometre yol giderek ulaşabilirsiniz. Isparta uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

Kuyucak Köyü yol tarifi için buraya tıklayın.

Kuyucak Lavanta Köyü Ne Zaman Gidilir?

Lavanta Köyü Ne Zaman Gidilir?

Isparta lavanta zamanı ne zaman sorusu oldukça önemli bir soru. Hatta bu seyahatin kilit noktası. Zira doğru sezonda gitmezseniz burası sizin için yalnızca kocaman bir hayal kırıklığı olur. Lavantalar genelde Haziran başı itibariyle çiçeklenmeye başlıyor. Temmuz sonunda da hasat ediliyor. Tarlalar kısım kısım hasat edildiğinden Ağustos’ta da hala çiçekli tarla bulma imkanı olabilir. Ancak tavsiyem işe riske atmayıp seyahatinizi Haziran sonu Temmuz başı döneme göre ayarlamanız.

Ayrıca sosyal medya paylaşımları da size fikir verebilir. Instagram’da konumdan en yeni paylaşımlara bakarak lavantaların anlık durumuna göre hareket edebilirsiniz. Ayrıca @lavantakokulukoy hesabına yazarsanız onlar da sizi doğru yönlendirecektir.

Peki doğru sezonda gittiniz ama yine de fotoğraflarınız sosyal medyada gördükleriniz kadar canlı renklerde olmuyor mu? Biliyorsunuz güzel fotoğraf için doğru ışık şart. Öğlen güneş tepedeyken giderseniz lavantaların rengi çok soluk çıkacaktır. Gün doğumu ve gün batımı saatleri yani golden hour size aradığınız fotoğrafı verecek. Güzel şeyler için biraz emek şart. 😊

Uçsuz bucaksız bir tarla hayal ediyorsanız yarım saat uzaklıktaki Lisinia’nın kurduğu Lavanta Deresi’ne gidebilirsiniz. Kuyucak’ta tarlalar parça parça başka kişilere ait, yani ufuk çizgisine kadar uzanan kesintisiz bir tarla bulmayı beklemeyin. Ama yine de o kadar güzel görünüyor ki, bu önemsiz bir detay olarak kalıyor. Köy ve lavanta bahçeleri bu kadar meşhur olunca bir çok fotografik alan da yapmışlar. Kapılar, salıncaklar, süslü bisikletler güzel kareler çekmeniz için sizi bekliyor. 😍

Kuyucak Lavanta Köyü’nde Ne Yapılır?

Lavanta Köyü'nde Ne Yapılır?

Köy bu kadar turistik olmasıyla birlikte gelen turisti memnun etmek için de her geçen gün gelişiyor. Köyde bulunan ev pansiyonlarda konaklama yaparak doya doya vakit geçirebilirsiniz. Burada lavanta balı, lavanta çayı, köy peyniri, zeytin ve doğal ürünlerle bezenmiş bir köy kahvaltısı yapabilir, belirlenen bisiklet ve yürüyüş rotalarında dolaşabilir, köylülerden lavanta suyu, lavanta yağı gibi pek çok doğal ürün satın alabilirsiniz. Hazır gitmişken Kuyucak’a yakın konumda bulunan Salda Gölünü de ziyaret edebilirsiniz.

Kuyucak Lavanta Köyü’nde Bunlara Dikkat Edin

Kuyucak'ta Bunlara Dikkat Edin

Kuyucak Köyü’ne giderken bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken 2 konu var. Birincisi lavanta bahçelerinde arı sayısının oldukça çok olduğu. Tabi buralar turistik yerler, insan kaynıyor. Onlar da alışmışlar insanlara, çok fazla saldırgan değiller. Ama yine de temkinli olmakta fayda var.

İkincisi yazın en sıcak aylarında gidiyorsunuz ve haliyle hava inanılmaz sıcak oluyor, güneş kavuruyor. Hem vücudunuz hem yüzünüz için mutlaka güneş kremi kullanın. Güneş gözlüğü ve şapka da önemli koruyuculardan.

Kuyucak Köyü hangi ilde?

Kuyucak, Isparta ilinde bulunuyor.


Isparta Kuyucak Köyü arası kaç km
?

Isparta Kuyucak arası 50 km.

Lavanta kokulu köy giriş ücretli mi?

Lavanta kokulu köy için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Köyde gezmek, tarlalarda fotoğraf çekmek ücretsiz.

Isparta ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Isparta Gezilecek Yerler

Isparta’ya Nasıl Gidilir ?

Isparta’da Ne Yenir?

Yazılı Kanyon Milli Parkı

Kovada Gölü Milli Parkı

Pisidia Antiokheia Antik Kenti

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here