Uçak Bileti

Kovada Gölü Milli Parkı, eşsiz bir doğal güzellik. Muhteşem renklere sahip bitki örtüsü ve doğaya hayat veren sulak alanlarıyla 1970 yılından bu yana koruma altında. 6 bin 534 hektarlık bir alan üzerine kurulan milli park, Akdeniz Bölgesinin en dikkat çekici yerleri arasında.

Bölgeye ismini veren yedi metre derinliğindeki göl ve zengin faunasının yanı sıra çevresindeki antik kentler ve arkeolojik öneme sahip kalıntılarla da ünlenen Kovada Gölü Milli Parkı, bahar ve yaz dönemlerinde yerli ve yabancı, çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Kovada Gölü Milli Parkı Hakkında Bilgi

Kovada Milli Parkı

Milli parkın ağaç ve bitki örtüsü çok zengin. Kovada Gölü Milli Parkı akçakesme, mirtus, kızılçam, meşe türleri, ardıç, çınar, karaçam, sedir, toros göknarı, çitlenbik, menengiç, defne, tesbih çalısı, karaçalı, karamuk, laden, boyacı sumağı ve yemişen gibi ağaç ve ağaççıkların yetiştiği zengin doğası ve bitki örtüsüyle göz kamaştırıyor.

Yaban hayatı da en az bitki örtüsü kadar çeşitli. Yaban keçisi, sansar, yaban domuzu, porsuk, tavşan, tilki, ağaç sincabı, kertenkele, kaplumbağa, yılan, pullu sazan, kadife, sudak, havuz balığı, kerevit gibi su ve kara hayvanlarına da ev sahipliği yapan milli parkta 59 yerli, 26 kış göçmeni, 48 yaz göçmeni, 20 transit göçen olmak üzere 153 su kuşu türü yaşıyor.

Mobil Uygulama

Ahşap iskele, manzara seyir kulesi, ziyaretçi tanıtım merkezi, otopark, tuvalet, piknik masası, bank, oyun grubu, yürüyüş yolu gibi düzenlemelerin yapıldığı milli park, yalnız gezen ve sırt çantalı gezginler kadar çocuklu aileler ve arkadaş grupları için de uygun bir rota.

Milli Parkı gezmeye başlamak için en doğru yer Kovada Gölü Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve Doğa Müzesi. Gölün çevresindeki coğrafyayı, yabani türleri, milli parkın faunasını anlamanızı kolaylaştıran bilgi panoları ve görsel içerikler var. Bölgede ölü olarak bulunmuş hayvanlar, cam bölmelerin içinde sergileniyor. Müzeye giriş ücretsiz.

Kovada nasıl gidilir

Gölün çevresinde hem yürüyüş hem de bisiklet parkuru var. Yürüyüş parkuru genç, yaşlı herkesin yürüyebileceği kolaylıkta. Toplamda 3 km uzunluğa sahip. Alan içerisinde tabelalar, yönlendirme okları var.

Yürüyüş parkurunun geçtiği ahşap iskeleden gölü izlemek çok keyifli. Yanınızda mutlaka fotoğraf makinanız olsun. Ancak isterseniz Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nden de bilgi alıp yürümeye öyle başlayabilirsiniz.

Tepede tüm gölün ayaklarınızın altında kaldığı muhteşem bir seyir terası ve kule var. Kule uzun süredir yıkık vaziyette bekliyor. Ama yine de bu noktadan manzara çok güzel, biraz yorucu olsa da çıkmaya değer. Eğer sabah saatlerinde milli parkta olacaksanız önce tepeye çıkıp sonra göl çevresini gezin.

Eğer bisikletiniz varsa milli parkın çevresindeki bisiklet parkurunu çok seveceksiniz. Parkur oldukça uzun, hatta Türkiye’nin en uzun parkurları arasında. Eğirdir otogarı başlangıç noktası. Otobüsle Eğirdir’e geldiyseniz, iner inmez pedal çevirmeye başlıyorsunuz. Yolun tamamı asfalt.

Parkurun ilk 4 km’si Eğirdir-Konya karayolu üzerinde. Dolayısıyla araba, kamyon gibi araçlarla trafikte yan yana ilerliyorsunuz. Bu bölümden sonra yol güzelleşiyor ve tehlikeli kısım bitiyor. Yol boyu ağaçların arasından ilerlemek çok keyifli. 23 km uzunluğundaki bu bölüm bittikten sonra milli parka ulaşmış oluyorsunuz.

Kovada Gölü Nerede?

kovada milli parkı

Kovada Gölü Isparta ilinde yer alıyor. Eğirdir Gölünün doğal bir uzantısı olan göl Eğirdir’e 25 km uzaklıkta bulunuyor.

Kovada Gölü Milli Parkı yol tarifi burada.

Kovada Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Isparta’nın Eğirdir ilçesine 24 kilometre, Isparta’ya 84 kilometre, Antalya’ya ise 180 kilometre mesafedeki Kovada Gölü Milli Parkı’na havayolu ile ulaşım için Isparta Süleyman Demirel Havalimanı kullanılabilir.

Haftanın yedi günü İstanbul’a direkt uçuş gerçekleştirilen Isparta’dan, Eğirdir ilçesine yolcu taşıyan minibüs ve otobüslerle aktarma yaparak milli parka gidilebilirsiniz.

Ayrıca Türkiye’nin pek çok şehrinden Isparta’ya, otobüs seferleri de bulunuyor. Bölgeye özel araçlarıyla gidecek ziyaretçiler, Eğirdir-Antalya karayolundan Kınalı Tepe mevkiinde ayrılıp, Sütçüler’e devam eden yolu takip edebilir.

Isparta Süleyman Demirel Havayolu dışındaki diğer alternatif Antalya Havalimanı. Havalimanının hemen yanındaki tramvay ile Antalya otogarına ulaştıktan sonra, buradan hemen hemen günün her saati bulabileceğiniz, Isparta ya da Eğirdir otobüslerine binebilirsiniz.

ⓘ Isparta’ya uçakla gidecekseniz en uygun Isparta uçak bileti için turna.com sayfasına göz atın. Isparta’ya en uygun otobüs bileti için turna.com Isparta otobüs bileti sayfasından bilet alabilirsiniz. Isparta varışlı en ucuz otobüs firmaları listesine göz atabilirsiniz.

Kovada Gölü Giriş Ücreti


Kovada Gölü Milli Parkı giriş ücreti 11TL, araç 33 TL.
Kovada Gölü ziyaret saatleri: yaz dönemi (1 Nisan – 1 Ekim) 08.00- 20.00; kış dönemi (1 Ekim – 1 Nisan) 08.30-18.00. Milli Park haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor.

Kovada Gölü Konaklama/Kamp Alanı

Kovada Gölü’nde konaklama yapmak istiyorsanız burada bungalow ya da başka bir konaklama tesisi olmadığını bilmelisiniz. Hizmet alabileceğiniz bir kamp alanı da yok. Ama kendi imkanlarınızla giderseniz çadırla ya da karavanla konaklayabilirsiniz.

Kovada Gölü’nde ne yapılır?

İrili ufaklı gölleri çevresinde kamp, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, olta balıkçılığı ve piknik gibi etkinlikler yapılabilir.

Kovada Gölü ücretli mi?

Evet Kovada Gölü’ne giriş ücretli. Araçla ya da yaya olarak giriş yapabilirsiniz. Araç ücreti 33 TL, Yaya kişi başı 11 TL.

Kovada Gölü’ne ne zaman gidilmeli?

Isparta’nın doğal güzelliklerinden olan Kovada Gölü 4 mevsim apayrı güzelliğe bürünüyor. Bana göre en keyifli dönemi ilkbahar ve sonbahar ayları.

Isparta ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Isparta Gezilecek Yerler

Isparta’ya Nasıl Gidilir ?

Isparta’da Ne Yenir?

Kuyucak Köyü

Yazılı Kanyon Milli Parkı

Pisidia Antiokheia Antik Kenti

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here