Uçak Bileti

Isparta doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve sahip olduğu kültürel değerleri ile Türkiye’de görülmesi gereken şehirlerden biri. Bu güzel şehir Burdur’a da oldukça yakın konumda olduğu için genelde 2 yeri de kapsayan bir rota takip ediliyor. Isparta gezilecek yerler planlarınız arasındaysa öncelikle Isparta nerede, Isparta’ya nasıl gidilir sorularının yanıtlarını bulalım.

Isparta Nerede ?

Ispartaya nasıl gidilir

Isparta, Akdeniz Bölgesi, Ege ve İç Anadolu bölgeleri arasında yer alıyor. Burdur, Afyonkarahisar, Konya ve Antalya illeri ile komşu.

Isparta’ya Nasıl Gidilir ?

Isparta’ya nasıl gidilir sorusunun 3 farklı cevabı var. Şehire tren yolu ile, karayoluyla ya da uçak ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Isparta’ya ulaşım konusunu hem karayolu hem havayolu hem de demiryolu ile ulaşım başlıkları altında detaylıca anlatacağım.

Isparta’ya Hava Yolu ile Ulaşım

Ispartaya nasıl gidilir Hava Yolu ile Ulaşım

Isparta’ya ulaşmak için en pratik yol elbette hava yolu ile. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan Süleyman Demirel Havalimanı 1997’den beri hizmet veriyor. Ankara ve İstanbul’dan Isparta’ya sık sık seferler düzenleniyor. Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için servisler bulunuyor. Isparta ya da Burdur’a gidilebiliyor servislerle.

Mobil Uygulama

Isparta uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Isparta’ya Kara Yolu ile Ulaşım

Isparta'ya Kara Yolu ile Ulaşım

Isparta’ya karayolu ile gidecekseniz; kendi aracınızla ya da otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile Isparta Otobüs Terminali’ne ulaşabilirsiniz. İstanbul Isparta yol tarifi için detaylar ise şöyle; 571 kilometrelik güzergah yaklaşık 7 saat sürüyor.


Isparta’ya giderken hangi şehirlerden geçilir
derseniz İstanbul’dan giderken Bursa, Eskişehir, Kütahya, Afyon şehirlerinden geçiliyor. D-650 Karayolu’nu kullanacaksınız.

Bazı illerden Isparta’ya olan mesafeler ise şöyle;

Isparta – Ankara arası 383 km

Isparta – İstanbul arası 571 km

Isparta – İzmir arası 392 km

Isparta otobüs bileti fiyatlarını web sitemizden karşılaştırabilir size en uygun bileti satın alabilirsiniz.

Isparta’ya Tren Yolu ile Ulaşım

Isparta'ya Tren Yolu ile Ulaşım

Isparta’ya trenle gidilir mi diye sorarsanız evet. Göller Ekspresi hattı ile Isparta’ya ulaşılabiliyor. Bu hat her gün İzmir ile karşılıklı olarak işliyor. Ortalama seyahat süresi 8.30 saat kadar sürüyor. Basmane garından saat 23:05’te, Isparta’dan ise 22:30’da hareket ediyor tren. Yolculukta Burdur, Isparta, Gümüşgün, Denizli, Nazilli, Aydın güzergahı izleniyor.

Isparta’nın İlçeleri

Isparta iline 12 ilçe ve 1 il merkezi bulunuyor.

Isparta’nın İlçeleri

  1. Isparta Merkez İlçe
  2. Aksu
  3. Atabey
  4. Eğirdir
  5. Gelendost
  6. Gönen
  7. Keçiborlu
  8. Senirkent
  9. Sütçüler
  10. Şarkikaraağaç
  11. Uluborlu
  12. Yalvaç
  13. Yenişarbademli
İzmir Isparta hangi yoldan gidilir?

İzmir’den Isparta’ya gidecekseniz D-320 ve E-87 karayollarını kullanabilirsiniz. İzmir- Isparta arası yolculuk yaklaşık 5 saat sürüyor.


Isparta İstanbul arası hangi şehirler var?

İstanbul Isparta arası yolculukta Gebze, Yalova, Bursa, Eskişehir, Kütahya illerinden geçiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here