Uçak Bileti

Afrika’nın en büyük şehri Kahire, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri. Mısır’ın başkenti unvanını taşıyan şehir, Mısır ve İslam medeniyetinin birlikteliğinde, dünya üzerindeki en mistik noktalardan biri.

Günün her anı hareketin bir an bile durmadığı şehrin sokaklarında gürültü, trafik, karmaşa ve koşuşturma bir arada. Gizemli uygarlıkların izlerinin görüldüğü her köşede tarih, kültür ve medeniyetin ahengi insanı etkiliyor.

Misir-Kahire-Nasil-Gidilir

Nil Nehri kıyısında kurulu olan şehir, Afrika kıtasının en kalabalık yerleşim yeri. Nil’in hayat verdiği, ticareti, edebiyatı, sanatı, yaşamı etkilediği Mısır, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Ülkede en çok ziyaret edilen merkez konumundaki Kahire, dünyaca ünlü Mısır Piramitleri’nin de bulunduğu kent.

Rengarenk ve baharat kokulu sokaklar, çöl esintisi, egzotik izler ve tarihin her döneminden esintilerle masalları andıran bir hikayeye tanıklık ediliyor şehirde. 20 milyona yaklaşan nüfusun karmaşadan doğan uyumu, görmeye değer.

Mobil Uygulama

Hiçbir kuralın, düzenin işlemediği şehir yaşantısı tüm bu kuralsızlığa rağmen saat gibi işliyor. Şehir yıllardır süregelen bu karmaşanın hakkını veriyor. Eski Mısır İmparatorluğu ile İslam Medeniyeti’nin karma yapısı şehrin mahallelerinde kendini hissettiriyor. Kıpti Kahire ve Modern Kahire bu ayrım sonucunda ortaya çıkmış. Dini yapılar, tarihi mimari eserler, çarşılar Kıpti bölgede yer alırken, modern bölge günümüz anlamındaki yaşamın izlerini hissettiriyor.

Kahire gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen nokta hiç kuşkusuz Mısır Piramitleri. Dünyanın 7 harikası arasında bulunan Gize Piramitleri çok sayıda piramit arasından öne çıkıyor. Ayrıca şehirde görülmesi gereken yerler içerisinde Sultan Hasan Camii, Mısır Eserleri Müzesi, Asma Kilise, Ölüler Şehri ve Ortaçağ evi Bayt-al Suyahmi bulunuyor.

Yüzyıllar öncesinde inşa edilen yapıların hala dimdik ayakta olduğu şehirde, kilise, cami ve havralar bir arada. Kahire’de gökdelen ve yüksek katlı binalara sık rastlanmıyor. Firavun dönemini yansıtan piramitler, eski mezarlar, Nil Nehri kıyıları, çarşılar ve medreseler tarihi geçmişe döndürüyor ziyaretçilerini.

Misir-Kahire-Ucak-Bileti

100’ü aşkın piramit, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bu piramitlerden Gize’de bulunan Büyük Piramitler ülkenin en önemli yapıları olarak biliniyor. Antik dünyanın 7 harikasından günümüze ulaşmayı başaran tek yapı olan bu piramitler Mısır’a gelen herkesin ilk görmek istediği noktalardan.

Arap Baharı olarak adlandırılan reform taleplerinin kitlesel eylemlere dönüştüğü dönemde tüm dünyanın dikkatini çeken Tahrir Meydanı, günümüzde de bürokrasinin merkezi. Tüm resmi kurumlar ve devlet binaları meydan çevresinde sıralanıyor. Yakın tarihimizde birçok kişinin hafızasına kazınan protesto gösterilerini hatırlamak ve o günlere dönmek için meydanı ziyaret etmek gerekiyor.

Kahire’ye Nasıl Gidilir

Mısır’ın başkenti Kahire’ye haftanın 7 günü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan direkt uçak seferi bulunuyor. Uygun bilet ve avantajlı fiyatlar için Kahire uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor.

Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden Mısır’ın gizemli başkenti Kahire, insanoğlunun hikâyesine tanıklık etmek isteyenleri davet ediyor. Bu gizemli yolculuğa başlamak için hemen şimdi harekete geçmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here