Uçak Bileti

Mavinin her tonunun gözler önüne serildiği nefis bir Kızıldeniz manzarası, uzayıp giden altın renkli kumsallar, denizden gelen serinletici rüzgarların yapraklarını savurduğu palmiye ağaçları, masmavi bir gökyüzü, kirlilikten uzak tertemiz bir hava ve tüm bunlarla uyum içerisinde begonviller ve dahası… Burası Kızıldeniz’in tatil kenti Hurghada.

Hurgada, Kızıldeniz’in tertemiz mavi sularına nazır bir şehir. Mısır’ın başkenti Kahire’nin 600 km güneyindeki şehir deniz, güneş ve kum tatilinin keyfinin doya doya yaşanabileceği bir yer. Üstelik bir çok destinasyonu da gölgede bırakacak cazibeye sahip. Mısır’ın antik döneminin en önemli miraslarından Karnak ve Krallar Vadisi’ne yakınlığı, dalış sporu için sunduğu zengin seçenekler, çöl ve bedevi hayatını yakından izlemek için alternatif safarileri ile baştan çıkarıcı bir destinasyon.

İster romantik bir balayı tatili isterse de ailecek keyifli ve huzurlu tatil yeri arayanların beklentileri tatmin edecek çok sayıda sunuyor. Mısır’ın Kızıldeniz Eyaletine bağlı 260 bin nüfuslu şehir, 20. yüzyılın başlarında küçük bir balıkçı köyüydü. Seksenlerden bu yana, Mısır Hükümetinin teşviği ve yatırımcıların desteğiyle büyüyerek, bölgenin diğer ünlü şehri Şarm el Şeyh’e alternatif bir destinasyon olarak turizme kazandırıldı. Açılan tatil köyleri ve oteller ile birlikte beklentileri fazlasıyla tatmin eden bir tatil rotasına dönüştü. Bugün Hurgada, Kızıldeniz kıyısındaki en önemli turizm tesislerini barındıran; su sporları için uluslararası bir merkez. Rüzgar sörfü, yelken, derin deniz balıkçılığı, yüzme ve her şeyden önce şnorkel yüzme ve dalış için eşsiz bir yer.

Hurgada birbirinden neredeyse bağımsız üç bölüme ayrılmış. Her birinin kendine münhasır karakteri var. Şehrin geleneksel yanını yansıtan eski şehir bölgesi El Dahar (Downtown); alış veriş merkezleri ve otellerin yer aldığı, El Dahar’a göre oldukça düzgün yapılanmanın olduğu, şehrin yeni ve modern yüzünün görülebileceği Sakkala; şehrin 18 km güneyinde, Kızıldeniz Riviera’sında muhteşem beyaz kumlu plajları üzerinde sıralanan otellerden oluşan modern bir yaşam kompleksi Sahl Hasheesh.

Mobil Uygulama

Mısır’ın Venedik’i olarak isimlendirilen, lüks, güvenli ve eğlenceli bir tatil ortamı sunan El Gouna yaşam kompleksi, iyi bir tatil için ihtiyaç duyulan her şeyi misafirlerine sunan alternatif diğer bir bölge. Kızıldeniz Riviera’sında hiç yoktan var edilmiş tatil merkezi El Gouna, enerjiden, suya, sebze ve meyveye kadar her şeyi kendisi üretiyor, bu özellikleriyle dünyanın en çevreci otellerine de model oluyor.

Hurgada, yapılacak çok şey var. Şnorkelle dalış, yüzme, tekne turları, güneşlenme, havuz ve deniz keyfi gibi tembelliklerin yanında; dalış, denizaltı ile dalma, çölde ATV ve Spider ile gezi, 4X4’lerle çöl turu, deveye binme, bedevi kültürüne yakından bakış, oryantal ve tennura dansı izleme, Kum Müzesi, Binbir Gece Masalları gece şovu ve akvaryum gezisi ve adını sayamayacağım bir çok aktivite misafirlerini bekliyor.

Kızıldeniz’in renkli deniz altını, nadir balıkların ve mercan resiflerinin izlemek isteyenler için altı cam teknelerle yapılan turlar Hurgada gezisinin olmazsa olmazları arasında. Yine Kızıldeniz’in en berrak yerlerine yapılan katamaran turlarına göz atmalı. Yüzme bilmeyenler ve ıslanmaktan hoşlanmayanlar ise, denizaltına binip, Kızıldeniz’in 15 metre dibine kadar inip, yepyeni bir deneyim yaşayabiliyor.

Tipik bir tropik sualtı yaşamına sahip Kızıldeniz inanılmaz sayıda ve güzellikte canlı türlerini barındırıyor. Dalış meraklıları, Kızıldeniz’in rengarenk balıkları ve mercanlarını keşfetmek için Hurgada’da dalıyor. Tanınmış dünyaca ünlü çok sayıda dalış noktası vardır. Üstelik sadece dalış yaparak değil, şnorkelle bile bu güzellikleri görebilmek ayrı bir keyif. Kızıldeniz’in kristal berrak suları içerisinde yükselen, Cennet Adaları olarak da bilinen Giftun Adası üzerinde yer alan Mahmya görmeye değer güzellikte.

Mısır, Antik Çağdan günümüze en ihtişamlı eserleri görmek için, gidilmesi gerekli ülkelerin belki de en başında geliyor. Tarihi 5.000 yıl öncesine kadar giden tapınakların yer aldığı Luksor ve Krallar Vadisi’ne rotanızı çevirin. Antik Mısır’ın gizemli tarihine günübirlik bir yolculuğa çıkın.

Hurgada yemek kültürü deniz lezzetleri üzerine kurulmuş. Balık çeşitleri zengin, ayrıca karides, kalamar gibi deniz canlıları çok taze ve günlük olarak restoranlardaki tezgahlarda yerini alıyor. Porsiyonlar büyük, mezeler çok çeşitli ve menüyle birlikte geliyor masaya.

Hurgada, yılın hemen her mevsimi tatil yapmaya elverişli. Yarı tropik çöl iklimine sahip olmakla birlikte Ekim-Mayıs arasında ortalama gündüz sıcaklığı 17-25 derece arasında seyrediyor. Sıcak yaz ayları bile, serin esen rüzgârlarıyla bir keyfe dönüşüyor. Hurgada tatili için en iyi mevsim Nisan-Ekim arası. Hurghada’nın Sahl Hesheesh bölgesinde denize sıfır kurulmuş ödüllü otel The Oberoi Sahl Hesheesh Otel, Hurghada’nın ruhunu en iyi yansıtan konaklama seçeneklerinden biri. Tamamı taştan olan ve kayalara oyularak 14 yılda yapılmış The Citadel Azur Resort Hotel, begonvil çiçekleriyle renklenmiş Akdeniz Köyü görünümüyle baştan çıkarıcı.

Mısır vize isteyen bir ülke ve vize işlemleri yaklaşık 2 hafta sürüyor. Erken başvurmakta fayda var. Ankara veya İstanbul’dan vize başvurusu yapılabilir. 18 yaşından küçükler ve 45 yaşından büyükle kapıda vize alabiliyor.

Kızıldeniz’in enfes renkleri ve berraklığı, muhteşem su altı dünyası, temiz kumsalları, lüks olmasına rağmen oldukça ekonomik otelleri, çöl ve bedevi hayatını yakından tanıma fırsatı, aktiviteleri, Antik Mısır’a dair arkeolojik eserlerin görülebileceği Luksor’a yakınlığı ile Hurgada, keyifli ve huzurlu bir tatil için bir vaha gibi. Hurghada uçak bileti alarak bu muhteşem tatilin ilk adımını atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here