Uçak Bileti

Kafkasların Anadolu ile buluştuğu coğrafyada kurulu olan Kars, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan şehirde bu farklılıklar her köşede rahatlıkla görülebiliyor.

Osmanlı, Türk-İslam, Rus, Gürcü ve Ermeni mimarisinin en güzel örneklerine tanıklık edilebilen Kars ve çevresi çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal güzelliğe sahip.

Kars Gezilecek Yerler

Kars-Ucak-Bileti

Kars şehir merkezi ve çevre ilçeler gezilecek görülecek yerler açısından oldukça şanslı. Çok  sayıda alternatifin bulunduğu Kars ve çevresi birkaç güne sığdırılamayacak kadar geniş.

Kentin havalimanına da ismini veren Ebul Hasan Harakani, şehrin dört bir yanında simgeleşmiş durumda. Anadolu’ya ilk gelen evliyalardan biri olan Harakani, şehrin Türkleşmesine katkıda bulunmuş. Katkıları sırasında şehirde şehit düşen Harakani’nin kale eteklerinde, şehir merkezinde kendi ismini taşıyan bir türbesi ve külliyesi bulunuyor. Harakani Havalimanı, kente gelenlerin ilk karşılaştığı noktalardan biri.

Mobil Uygulama

Kars Kalesi, şehri kuş bakışı görmek isteyenlerin ilk tercihi. Şehre hakim tepede kurulu olan kaleye araçla da çıkılabiliyor. İçerisinde bir türbe, kafeterya ve geniş bir yürüyüş alanı bulunan kaleden kente bakmak oldukça keyifli.

Kars Çayı’nın içerisinden geçtiği şehir merkezinde çayın etrafında Osmanlı döneminden kalan hamamlar bulunuyor. Çayın üzerinde yer alan iki taş köprü, fotoğraf karesi arayanlar için en iyi adreslerden.

Günümüzde ‘Aşıklar Atışması’ için kullanılan Namık Kemal Kültür Merkezi, bahçesinde şehir ve çevresindeki tarihi yapıların minimalize heykelleri bulunuyor.

40 yıl süren Rus işgali sırasında Rusların şehir planı ve 19.yüzyıl Baltık mimarisi anlayışı ile yeniden inşa edilen şehirde bu izler hala dimdik ayakta. Birçok resmi kurumun merkez olarak kullandığı yapı Rus dönemini işaret ediyor. Şehrin geniş caddeleri ve planlı sokakları da o yılların yansımalarından.

Kars-Nasil-Gidilir

Kars’a Nasıl Gidilir

Kente ulaşım için en kolay yol hava yolu ulaşımı. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarından Kars’a direkt uçak seferi bulunuyor. Bunun için Kars uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor. Kars Harakani Havalimanı şehir merkezine birkaç km uzaklıkta. Ulaşım oldukça rahat. Harakani Havalimanı’na sefer yapan havayolu şirketleri arasında Türk Havayolları, Anadolujet ve SunExpress’i saymak mümkün. Dönemsel olarak Bakü’ye dış uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Doğu Ekspresi ile Ankara, Erzurum güzergahını takip ederek trenle kente gelinebiliyor. Şehir, aynı zamanda Gürcistan (Tiflis) ile demiryolu bağlantısına da sahip. Ayrıca Türkiye’nin her noktasında şehirlerarası otobüslerle kente gelinebiliyor.

Kars otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin turizmde parlayan yıldızı Kars, keyifli bir keşif rotası. Bu güzel şehri keşfetmek ve tanımak için hemen şimdi harekete geçin ve uçak biletlerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here