Uçak Bileti

Dünyaca ünlü çikolatası, waffle’ı, çeşit çeşit birası, patates kızartması ve midyesiyle lezzet avcılarının en güzel rotalarından biri olan Belçika aynı zamanda dünya siyasetinin de en önemli merkezlerinden.

Avrupa Birliği, NATO ve çok sayıda bürokratik kurumun siyasi merkezi olan ülke, gezilecek görülecek çok sayıda yere sahip. Avrupa kıtasının en yeşil ülkesi unvanını taşıyan Belçika, her bir köşesinde bulunan park ve bahçeleriyle keyifli bir seyahat deneyimi yaşatıyor.

Orta Çağ izlerini taşıyan mimari gelenek, açık hava müzesini andıran sokaklar ve tarihi doku insanın aklını başından alıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran 10 değeri ile ülkenin başkenti Brüksel, Gent, Antwerp ve Brugge en çok ziyaretçi çeken kentlerden.

Avrupa Birliği’nin idari merkezi olan Brüksel’de Fransızca ve Hollandaca konuşuluyor. Her ne kadar resmi kurumlar ve bürokrasi kenti olarak ifade edilse de şehir tarihi bir yolculuk yapmak isteyenler için ideal.

Mobil Uygulama

Yürüyerek çok rahat bir şekilde gezilebilen kentin buluşma noktası olan Grand Place, en önemli meydan. Mart-ekim döneminde çiçek pazarı ve çiçek festivali gibi etkinliklerle dünyayı ağırlayan meydan ve çevresinde alışveriş yerleri, heykel ve tarihi binalar görülebilir.

Orta Çağ’ın tüm izlerini günümüze kadar ulaştırmayı başaran Brugge, Belçika’nın en mistik şehri. Kanalları, kanallarda yüzen ördekleri, köprüler, dik çatılı Orta Çağ evleri ve faytonlarıyla şehirde zaman bir yerlerde durdurulmuş gibi.

Tüm şehrin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olduğunu hatırlatmakta yarar var. Çan Kulesi’nden izlenecek manzara ile muhteşem danteller ve çikolatalara yakından bakmak gerekiyor.

Yerel bira çeşitleri, Brüksel lahanası, sebzeli yılanbalığı, patates kızartması, waffle, bitter çikolata, midye Belçika’da denenmesi gereken lezzetler arasında. Schengen üyesi olan Belçika’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları vize almak zorunda. Vize başvuruları aracı kurum üzerinden gerçekleştiriliyor.

Belcika-Nasil-Gidilir

Belçika’ya Nasıl Gidilir

Avrupa’nın en sık uçak seferi bulunan ülkelerinden Belçika’nın farklı kentlerine Türkiye’den rahatlıkla ulaşılabiliyor. Brüksel, Liege ve Oostende direkt uçak seferleri ile ülkede ilk adım atılacak yerlerden. Bunun için Brüksel uçak bileti, Liege uçak bileti ve Gent uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor.

Avrupa’nın en güzel keşif rotalarından biri olan Belçika, yılın her dönemi ziyaret edilebilecek harika bir coğrafyada. Bu güzel ülkeyi ziyaret için ilk adımı hemen şimdi atın.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here