Uçak Bileti

Kuzey Afrika’nın kuzeydoğusunda bulunan bir turizm cenneti olan Mısır, görkemli görüntüsüyle nefes kesen ve bugün hala çözülemeyen sayısız gizem barındıran piramitleriyle kendine hayran bırakıyor. Binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu etkileyici coğrafya, kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra dalış meraklılarını cezbeden zengin su altı yaşamı ve renkli eğlence hayatıyla da öne çıkıyor. İşte bu muhteşem turizm destinasyonunda görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Mısır’da Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Sharm El Şeyh

Sessiz ama büyüleyici bir dünya saklayan harika sualtı yaşamıyla hem profesyonel hem de amatör dalış meraklılarının vazgeçilmez adreslerinden olan Sharm El Şeyh, ülkenin en popüler seyahat noktalarından biri. Cıvıl cıvıl eğlencelerin yaşandığı gece hayatı, dünyaca ünlü markaları bulabileceğiniz alışveriş merkezleri ve dalış noktalarıyla ilgi odağı olan bu şehir, oldukça hareketli bir atmosfere sahip.

2. Hurghada

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Hurghada, Kızıldeniz boyunca uzanan 36 kilometrelik sahil şeridi, enfes dalış noktaları, huzur dolu plajları ve Mısır’ın kültürel dokusunu yansıtan tarihi bölgeleriyle turistleri cezbediyor. Yazın bunaltıcı sıcaklarından korunmak için tatilinizi bahar dönemine getirmeniz, bu şehirde daha keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayabilir.

Mobil Uygulama

3. Kahire

Eğer amacınız ülkenin en ünlü turistik yapıları olan Mısır piramitlerini görmekse sizin için en doğru adres başkent Kahire. Burada, dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Keops Piramidi, Büyük Gize Sfenksi, Sakkara Piramidi ve Kefren Piramidi gibi irili ufaklı onlarca yapı arasında dolaşırken kendinizi bambaşka bir dünyada hissedebilirsiniz.

4. Luksor

Bölgeye hayat veren en büyük su kaynağı olan Nil Nehri kıyısında bulunan ve dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak nitelendirilen Luksor şehrinde; onlarca tapınak, anıt ve tarihi eser yer alıyor. Antik bir Mısır şehri olan Thebes Harabeleri’nin üzerine kurulan bu tarihi şehir, Luksor Tapınağı, Krallar ve Kraliçeler Vadisi ve Hatshepsut Tapınağı, gibi yapıları sayesinde her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

5. Marsa Alam

Ülkenin güney bölümünde konumlanan turistik bir yerleşim yeri olan Marsa Alam, masmavi sulara sahip plajların, Arap Çölü’nün kızgın kumlarıyla buluştuğu nokta olarak anılıyor. Yaklaşık iki bin kişilik nüfusuyla ülkenin küçük ve şirin bir balıkçı kasabası olan Marsa Alam, dalış için de uygun noktalara sahip.

Orta Doğu dünyasının sırlarla dolu geçmişini keşfetmek ve Kızıldeniz’in masmavi sularında enfes bir tatil fırsatı yakalamak için Mısır uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti