Uçak Bileti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en etkileyici şehirlerinden biri olan Mardin, zamanın durduğu bir atmosfere sahip. Tarihi İpek Yolu üzerinde, mimari, arkeolojik, görsel ve tarihi değerleri ile hoş manzaralara ev sahipliği yapan şehir özellikle iç turizmde büyük bir potansiyel taşıyor.

Farklı inanç gruplarının hoşgörü temelinde yaşadığı şehir, camileri, kiliseleri, manastırları ile bu farklılığın en güzel yaşandığı yerlerden. Han, hamam ve kervansarayları ile bölgenin misafirperver duraklarından biri olan şehirde sıcakkanlı insanların hoş sohbetine katılarak keyifli bir gezi yaşayabilirsiniz.

Mardin Çevresinde Gezilecek Yerler

Mardin-Ucak-Bileti

800 bine yakın nüfusu ile 2014’te büyükşehir belediyesi unvanını alan şehrin ilçeleri arasında Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli bulunuyor.

Mardin’in en çok tanınan ilçelerinden Midyat, gümüş işçiliği ile ünlü. El sanatları ile ziyaretçilerini büyüleyen bu ilçede en çok ilgi çeken duraklardan biri 397 yılında inşa edilen Deyrulumur Manastırı.

Mobil Uygulama

Şehrin güneybatısındaki Kızıltepe, Artuklu mimarisini yansıtan Ulu Camii, Şahkulubey Kümbeti, Harzem Harabeleri, Tarassut Kulesi ve Taşköprü ile zengin eserlere sahip.

Sümerlerden günümüze yerleşimin sürdüğü Mazıdağı ilçesinde Taş Devri’nden kalan Zambırhan ve Asrihan mağaraları dünyanın dört bir yanından ziyaretçinin rotasına giriyor. İlçede ziyaret edilen güzellikler arasında Dermetinan Kalesi, Sultan Şeyhmus, Pir Hattap Türbeleri bulunuyor.

İsmi gibi kendisi de yeşillikler içinde olan Yeşilli ilçesi, vadinin içerisinde dinlence, piknik ve boş zaman geçirebilecek çok sayıda mesire alanına sahip. Roma Dönemi’nden kalan su kanalları, çeşmeler ve değirmenler hala ayakta.

Mardin-Nasil-Gidilir

Farklı medeniyetlerin izlerinin görülebildiği Ömerli ilçesinde Fafah Kalesi, Beşikkaya Harabeleri, Göllü Harabeleri ile Kilise Harabeleri’ni listeye ekleyin.

Dünyada tarihin akışını değiştiren Gınnayas Höyüğü’nün de bulunduğu Nusaybin ilçesinde çok sayıda dini yapı ve ibadet merkezi ziyaret ediliyor.

Mardin’e Nasıl Gidilir

İstanbul, Ankara ve İzmir’den direkt seferlerin düzenlendiği Mardin Havalimanı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde. Mardin uçak bileti alarak Mardin’in renkli ve birbirinden farklı hikayelere sahip ilçelerine keyifli bir yolculuk yapmak mümkün.

Anadolu’nun en etkileyici duraklarından biri olan şehir lezzetli yemekleri, muhteşem taş yapıları ve sıcakkanlı, hoşgörülü insanlarıyla keşfetmeye değer!

Otobüs Bileti