Uçak Bileti

Türkiye, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir coğrafyada yer alıyor. Anadolu toprakları, Asya ve Avrupa arasında köprü görevi görürken Orta Doğu ve Afrika’yı da karadan farklı coğrafyalarla buluşturuyor.

Çok zengin kültürel mirasın üzerinde yer alan ülkemizde birçok köy ve kasaba bu farklılıkların simgesine dönüşmüş durumda. Batıda eski Rum yerleşimleri, doğuda Ermeni köyleri, güneydoğuda Arap, Süryani ve Hristiyanların bir arada yaşadığı köyler günümüzde birer açık hava müzesine dönüşmüş durumda.

Anadolu topraklarının tarihi geçmişine tanık olmak ve eski günlere olan özlem duygusunu azaltmak için en güzel Anadolu köylerini bu yazıda bir araya getirdik.

Geçmişe Özlem Duyanların Görmesi Gereken Köyler

1. Şirince, İzmir

Mobil Uygulama

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince Köyü, Mübadele öncesinde Rumların yaşadığı eski bir dağ köyü. Günümüzde İzmir’in en popüler hafta sonu kaçış rotalarından olan Şirince’de tarihi geçmişi yansıtan ahşap geleneksel evler, birbirinden güzel butik oteller, kahvaltı ve yeme-içme mekanları ile Aziz Nesin Vakfı’nın Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi bulunuyor.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Misi Köyü, Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Misi Köyü’nün resmi adı Gümüştepe. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan köy Bursa il merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor. İçinden geçen Nilüfer Çayı, kavak ve çam ağaçlarıyla cenneti andıran köyün geleneksel reçel, dut üretimi de devam ediyor.

3. Cumalıkızık, Bursa

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Uludağ’ın kuzey eteklerinde kurulu. Türkiye’de yaşayan beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık’ın tarihi geçmişi Osmanlı Dönemi’ne uzanıyor. Köyün daracık sokaklarındaki ahşap geleneksel yapıları, tarihi çınar ağaçları zamanda yolculuğa davet ediyor.

4. Halfeti, Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın batısında yer alan Halfeti, ülkemizde siyah gül üretiminin yapıldığı az sayıdaki yerden biri. Birecik Baraj Gölü’nün suları altında kalan ilçenin büyük bölümünde günümüzde tekne turları yapılıyor. İlçe, yüzyıllardır Mezopotamya coğrafyasında hüküm süren birçok medeniyetin izlerini taşıyan tarihi yapıları ile de keşfedilecek onlarca durağa sahip.

Şanlıurfa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Harran, Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın güneyinde, il merkezine 44 km uzaklıktaki Harran, dünyada kurulan ilk üniversite unvanına sahip üniversitesi, kümbet evleri, geniş ovaları, mağaraları ve inanç merkezleriyle çok kültürlü bir yerleşim yeri. Mezopotamya coğrafyasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan ilçe, bu etkisi nedeniyle farklı kültürlerin mimari yapıları ve yerleşim yerlerine ait kalıntılarına sahip. Konik yapılı kümbet evler Harran’ın simgesine dönüşmüş durumda.

6. Midyat, Mardin

Süryani, Ezidi, Kürt ve Ermenilerin birlikte yaşadığı Midyat, Mardin’de farklı din, inanç, etnik köken ve düşünceden çok sayıda insanın hoşgörü kültürüyle yoğrulduğu kadim bir merkez. Eski taş evleri, genelsek gümüş işçiliği, zamana meydan okuyan tarihi yapılarıyla Midyat, Anadolu’daki birlikteliğin sembollerinden.

Mardin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here