Uçak Bileti

Osmanlı zamanından bu yana sofraları ve mutfakları süsleyen bakır eşyalar, günümüzde yeniden popüler halde gelmeye başladı. Her ne kadar bakır işlemeciliği yapan usta sayısı o eski dönemlere göre oldukça azalmış olsa da, renkli görünümleri ve büyüleyici atmosferleri ile kendine hayran bırakan bakırcılar çarşıları hala varlığını sürdürmeye çalışıyor. İşte Türkiye’nin en renkli çarşılarından bazıları.

Türkiye’de En Bilinen 3 Bakır Çarşısı

1. Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Görenlerin büyüsüne kapılıp kendinden geçtiği etkileyici bir yer olan Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, şehirde 400 yıldan bu yana devam eden bakır işçiliği sanatının hala devam ettirildiği eşsiz bir adres. Usta bir işçilik sonucunda tezgahta sergilenen bakır ürünler, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler tarafından beğeni topluyor. Türkiye’nin en eski bakır çarşısı olan ve görenlerde görsel bir şölen etkisi yaratan çarşı, zamanda renkli bir yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.

2. Mardin Bakırcılar Çarşısı

Kazancılar Çarşısı adıyla da bilinen Mardin Bakırcılar Çarşısı, her ne kadar Gaziantep kadar büyük ve eski olmasa da, Türkiye’de bakır denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında bulunuyor. Eski dönemlerden bu yana mutfakta kullanılan tüm eşyaların bakır malzemeden yapıldığı bir şehir olan Mardin, bu nedenle oldukça kapsamlı ve kalabalık bir çarşıya sahip. Bugün hala bu çarşıya adım attığınızda, bakır döven ustaların ahenkli seslerini duyabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Diyarbakır Bakırcılar Çarşısı

Türkiye’de bakır işçiliği konusunda oldukça öne çıkan şehirlerden biri olan Diyarbakır, şark köşelerini süsleyen birbirinden etkileyici bakır ürünlerin yapıldığı Diyarbakır Bakırcılar Çarşısı ile konuklarını bambaşka bir dünyaya sürüklüyor. Kazanlar, kahve fincanları, bakır sahanlar derken çok sayıda farklı ürünün yer aldığı bu çarşı, eski ihtişamlı günlerini arıyor olsa da, şehre gelen turistlerin uğramadan geçmediği yerler arasında bulunuyor.

Bakıra olan merakınızı da bavula koyup, doğunun bu otantik şehirlerine doğru yola koyulmak için uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. Mardinde bakırcı 2-3 dükkan var. Listeye 3. ve 4. iller olarak Şanlıurfa ve Erzincan eklenmeli, Mardin 5. sıraya gerilemeli.

  2. Ben Kahramanmaraştan bakırcı esnafiyim kendi malımı üretip o bölgelere satıyorum en çok olan Maraş Antep olmalı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here