Uçak Bileti

Türkiye, doğal güzellikleri ve zengin tarihi geçmişi yansıtan yerleşim yerleriyle seyahat severler için çok sayıda alternatif sunan bir ülke.

Geleneksel mimarinin korunduğu, mahalle kültürünün devam ettiği, hoşgörü ve birliktelik kültürü ile Anadolu’nun kadim medeniyetinin izlerini taşıyan birbirinden güzel yerleşim yerleri huzur veren atmosfere sahip sokaklarıyla film platosunu andırıyor.

Türkiye’de Sokaklarında Kaybolmaktan Keyif Alacağınız Yerler

1. Alaçatı, İzmir

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı tatil beldesi Alaçatı, son yıllarda yaz tatili denildiğinde akla ilk gelen yerlerden. Muhteşem plajları, butik otelleri, taş binaları ve hoş konsept mekanlarıyla Alaçatı yaz aylarında tıklım tıklım oluyor.

Özenli taş yapılarının usta ellerle dekore edildiği Alaçatı sokakları düğün, nişan ve reklam fotoğraf çekimlerinde de sıklıkla kullanılıyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda süzülen begonviller sokakların ruhunu yansıtıyor.

Mobil Uygulama

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Safranbolu, Karabük

Karabük’e 8 km uzaklıktaki Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, tarihi dokusu korunmuş bir yerleşim yeri. Safranbolu’yu ünlü yapan şey ise özgün mimarisi. Osmanlı’nın geleneksel ahşap konakları ile bezeli Safranbolu’da evlerin yerleştiği tepeler muhteşem fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Safranbolu’ya en yakın havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ya da Kastamonu havalimanları.

3. Kayaköy, Muğla

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy, Mübadele Dönemi’ne kadar ağırlıklı olarak Rum vatandaşların yaşadığı bir yerdi. Mübadele Anlaşması’nın ardından köyün Rum nüfusu karşı kıyıya gönderilince yerine yerleştirilen Türk vatandaşları köyün tarıma uygun olmaması nedeniyle köyü terk etti.

Yakın zamana kadar hayalet köy olarak anılan Kayaköy, Rumlardan kalan eski taş yapıları, kiliseleri ve daracık sokakları ile kaybolmaktan keyif alacağınız, heyecan veren bir deneyim sunuyor.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Tarihi Yarımada, İstanbul

İstanbul’da Fatih ilçesi sınırlarında bulunan Tarihi Yarımada Bölgesi, çok zengin bir tarihi geçmişe sahip. Doğu Roma İmparatorluğu’ndan (Bizans) Osmanlı İmparatorluğu’na uzanan çok sayıda tarihi yapının bulunduğu yarımadada İstanbul’un sembol yapıları bulunuyor.

Topkapı Sarayı, Hipodrom, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı gibi İstanbul’a gelen ziyaretçilerin mutlaka uğradığı yapıların sıralandığı Tarihi Yarımada’nın ara sokakları da hoş binalar, dükkanlar ve restoranlarla çevrili.

İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Cunda Adası, Ayvalık

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı tatil merkezi Cunda Adası, Kuzey Ege’nin en popüler turistik noktalarından. Resmi adı Alibey Adası olan ada küçük bir köprü ile Ayvalık’a bağlanıyor.

Mübadele Dönemi öncesinde Rumların yaşadığı Cunda’da Rumlardan kalma çok sayıda cumbalı taş ev, kilise ve tarihi yapı bulunuyor. Daracık sokaklarında yürürken tarihi yapıların gölgesinde zamanda yolculuk yapabileceğiniz Cunda, denizi, balık restoranları, değirmeni ve Rahmi Koç Müzesi ile de ünlü.

Balıkesir Edremit uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here