Uçak Bileti

Filipinler, bir adalar ülkesi. Ülkede tam 1017 ada bulunuyor ve her biri başlı başına birer cennet. Palawan Adası’nın en değerli ve gözde yerlerinden biri de Kuzey doğu ucunda yer alan El Nido Kasabası. Burası düşük bütçe ile seyahat eden sırt çantalı gezginlerin en önemli rotalarından birisi.

El Nido’yu özgün kılan, farklı doğası. Palawan Adası’nda Bacuit Koyu’nda yer alan El Nido açıklarında 45 ilginç şekilli, yeşil ağaçlarla kaplı kayalık oluşumları. Kayalıklar, uzaktan Bacuit Koyu’nun üzerinde, masmavi Güney Çin Denizi’nin suları üzerinde yükselen yemyeşil ve devasa kireçtaşı oluşumları gibi duruyor. Filipinler uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Bu görüntü bile yeterince büyüleyiciyken, asıl sürpriz ile kayalıklara yaklaşınca ve diplerindeki geçitlerden geçip gizli saklı aralıklarından içeriye girince karşılaşılıyor. Her birinin arka ya da iç kısmında gizli lagünler ve sahiller gizli.

Kayalıkları keşfetmek için El Nido çıkışlı günlük tekne turları düzenleniyor. El Nido sokakları tekne turları düzenleyen acentelerle dolu. Oteller, restoranlar hatta marketler bile tekne turu organizasyonu yapıyor.

El Nido, özellikle sırt çantalı gezginler arasında çok popüler bir rota olduğu için çok sayıda uygun fiyatlı ve hostele sahip. Hostellerde konaklamak ortalama 900 Peso, pansiyonlarda konaklamak ortalama 1500-2000 Peso’dan başlıyor. Sahil kasabasında ortalamanın üzerinde, daha yüksek fiyatlı oteller de bulunuyor.

Mobil Uygulama

El Nido’ya Ulaşım

El Nido’ya ulaşım farklı yöntemlerle sağlanabiliyor. İlk ve en bütçe dostu seçenek, Filipinler’in başkenti Manila’dan Palawan Adası’nın başkenti Puerto Princesa’ya uçmak ve oradan da El Nido’ya kara yoluyla ulaşmak. Puerto Princesa’dan El Nido’ya otobüsler ile yaklaşık 6 saatte ulaşılıyor ve ücreti 550-600 Peso.

Uzun bir yolculuk gibi görünse de araçların klimalı olması ve geçilen yolların yemyeşil manzaraları, yolculuk sürecini kolaylaştırıyor. El Nido’ya Manila’dan direk uçuşlar da bulunuyor. Ancak Air Swift isimli tek bir havayolunun bu uçuşları yapması sebebiyle, uçuş süresi 1 saat civarı olan rotanın fiyatları epey yüksek.

Tek yön uçuş, sezona göre farklılık gösteriyor ve fiyatlar tek yön 5700-7300 Peso arasında değişiyor. Rezervasyonlar direk Air Swift ya da El Nido’nun en güvenilir tur operatörlerinden olan El Nido Boutique Art Cafe aracılığıyla yapılabiliyor.

Turna.com üzerinden Filipinler vizesi bilgisine de detaylarıyla ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here