Uçak Bileti

Sumilon Adası, Güneydoğu Asya’nın en sevilen seyahat rotalarından Filipinler‘in tam 7 bin 107 adasından biri. Binlerce adanın her biri muhteşem plajlara ve doğaya sahip ve aralarında seçim yapmak, Filipinler seyahatini planlarken en çok zorlanılan konulardan.

Sumilon Adası boyutlarına oranla beklenilenden çok daha fazlasını sunuyor. Adada yalnızca 27 odalı bir otel ve otel çalışanları ve günlük turlarla gelenler bulunduğu için Sumilon Adası ‘kendinize ait bir ada’ hissi veriyor.

Adanın en öne çıkan yeri, adanın kuzeybatısında yer alan sandbar. Sandbar, adadan basamaklarla inilen kumsaldan denize doğru kıvrılarak uzanan, ince uzun kumluk alan. Çevresi berrak sularla çevrili sandbar sularında yüzmek inanılmaz keyifli. Ayrıca güneş direk sandbarın karşısından battığı için sandbarı ve günbatımlarını izlemek şahane bir deneyim.

Bütün bir adanın çevresini yürüyerek dolaşmak hem deneyim olarak çok güzel, hem de Sumilon Adası’nın zorluk derecesine göre ayrılmış yürüyüş rotaları harika manzaralar sunuyor. Basit, orta ve ileri seviye zorluktaki yürüyüş rotaları sandbar’ın olduğu bölgeden başlıyor ve yürüyüş rotasında eski bir deniz manzarası, yemyeşil ağaçlar, zümrüt yeşili bir lagün ve elbette harika deniz manzarası görülebiliyor.

Mobil Uygulama

Adanın kumsallarında güneşlenmek ve yüzmek dışında, Sumilon Adası bir de deniz manzaralı yüzüş deneyimi sunuyor. Otel konukları ve günlük turlarla gelenler, sonsuzluk havuzunda Oslob’u karşıdan görerek ve denizi havuzun bulunduğu tepeden izleyerek yüzebiliyorlar.

Sumilon Adası’nda yemyeşil mangrove ağaçlarıyla çevrili lagünde deniz bisikleti ve kayak yapılabiliyor.

Sumilon Adası, balina köpekbalıklarıyla dalışın yapıldığı Oslob kentinin hemen karşı kıyısında yer alıyor. Adadan 10-15 dakikada Bancogon İskelesi’ne oradan da araçla 15 dakika içerisinde dalış noktasına ulaşılabiliyor. Sumilon Adası’nın kendi çevresinde bulunan resiflerde de dalış yapılabiliyor.

Adada konaklamayı tercih edenler, ‘glamorous’ (ihtişamlı) ve ‘camping’ (kamp) kelimeleri birleştirilerek oluşturulmuş ‘Glamping’ konaklamasını seçebiliyor. Glamping, doğayla iç içe olup aynı zamanda konforuna da düşkün olanlar için düşünülmüş ‘lüks çadır konaklaması’ seçeneği. Glamping çadırları çift kişilik yataklar, minibar, elektrik prizleri, abajur, dolaplar ile döşenmiş durumda ve glamping alanının yanıbaşındaki binada tuvalet ve duşlar yer alıyor. Glamping çadırlarında konaklama fiyatları haftaiçlerinde 10.000 Peso (600TL), haftasonları ise 12.000 Peso (720TL). Villa şeklinde inşa edilmiş okyanus manzaralı verandalara sahip, nezih görünümünü sade dekorasyonuna borçlu iki kişilik odalarda konaklamanın ücreti ise haftaiçlerinde 15.000 Peso (900TL), haftasonlarında 17.000 Peso’dan (1000TL) başlıyor.

Otelde konaklamayı tercih etmeyip, Sumilon Adası’nı günübirlik gezmek isteyenler, Bancogon İskelesi’ne kendi yöntemleriyle ulaştıktan sonra, iskeleden Sumilon’a ulaşım, öğle yemeği, ve otelin havuzu, lagündeki aktivite imkanlarından faydalanmak için kişi başın 1500 Peso (haftasonları 2000 Peso) ödeyerek adayı gezebilirler.

Sumilon Adası’na Nasıl Gidilir

Cebu’dan Sumilon Adası’na Gidiş

Sumilon, Cebu Adası’nın açıklarında, adanın güneybatı yönünde yer alıyor. Cebu Adası’nın adayla aynı ismi talıyan başkenti Cebu’ya, Filipinler’in başkenti Manila ya da Puerto Princesa veya Bohol gibi diğer popüler adalardan uçarak ulaşılabiliyor. Cebu’da ulaştıktan sonra, Oslob kentine giden otobüsler ile yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk yapıp, Bancogon İskelesi’nden Sumilon Adası’na bot ile 10-15 dakikada geçiliyor. Bancogon İskelesi, Sumilon Adası’ndaki tek otel Bluewater Sumilon Resort’un özel iskelesi.

Bohol Adası’ndan Sumilon Adası’na Gidiş

Çikolata Tepeleri, yemyeşil bir doğa ve harika plajları ile dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken Bohol Adası’ndan Sumilon Adası’na geçmek isteyenler, Bohol’ün başkenti Tagbilaran’daki vapur iskelesinden vapura binip Dumaguete’ye ulaşabilirler. Vapurla geçmek, yaklaşık 2 saat sürüyor ve biletler yaklaşık 600 Peso. Dumaguete’ye ulaştıktan sonra, kara yoluyla yeniden 1 saatlik bir yolculuk yapıp Bancogon İskelesi’ne ulaşıp oradan Sumilon Adası’na bot ile geçmek gerekiyor. İskeleden Sumilon’a saat 07.00, 09.30, 11.00, 12.30, 14.00 ve 16.30’da bot seferleri yapılıyor.

Filipinler uçak bileti seçenekleri için tıklayın.

Kalabalıklardan uzak, her türlü su sporu ve ada hayatı olanağını deneyimleme fırsatı yaşayan Sumilon Adası, unutulmaz bir seyahat deneyimi ve keşif vaadediyor.

Turna.com üzerinden Filipinler vizesi bilgisine de detaylarıyla ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here