Uçak Bileti

El Nido, Filipinler‘in küçük bir sahil kasabası. Doğanın güzelliklerini cömertçe sunan ve yeşil ile mavisi tonlarının parlak tonlarıyla nefes kesen bir rota.

Deniz kıyısına paralel sokaklarda birçok restoran, otel, cafe, tur acentesi ve hediyelik eşya satan dükkan bulunuyor. Daha iç sokaklarında ise yerliler yaşıyor. El Nido’nun kendi sahilinde denize girmek tercih edilmiyor. Bunun yerine, eşsiz sahillere sahip sahil ve lagünlere uğrayan tekne turlarının durakladığı el değmemiş kumsallar tercih ediliyor.

Filipinler uçak bileti seçeneklerine göz atın.

El Nido’daki en gözde aktivite tekne turları. Tekne turları A, B, C olarak gruplandırılmış ve tüm acenteler aynı rotaları izliyor. Her bir tur, farklı adalara uğruyor ve eğer vakit var ise, mutlaka tüm turlara katılmak tavsiye ediliyor. Ancak aralarında daha popüler olanları A ve C turları. 3 gün veya daha az süre El Nido’da bulunacaklar için bu iki tur özellikle tavsiye ediliyor.

Mobil Uygulama

Tekne turları genellikle sabah 9’da başlayıp akşamüstü 4-5 civarında son buluyor ve bu süre içerisinde 4 ya da 5 farklı adada duraklanıyor. Rezervasyonlar El Nido’da neredeyse adım başı bulunan acenteler ya da oteller aracılığıyla yapılabiliyor ve fiyatlar tura göre 1200-1400 Peso (XTL) arasında değişiyor. Bacuit Koyu koruma altında olduğu için, turlara katılan herkes 200 Peso’luk (XTL) doğa vergisini ödemekle yükümlü.

Tekne turlarında hem El Nido’nun eşsiz Bacuit Koyu’nu keşfe çıkmak, hem gizli saklı plajlarında güneşlenip masmavi sularda denize girmek, hem de sualtını sevenler için şnorkel yapmak mümkün. Şnorkel yapmak isteyenler için her acente yaklaşık 200 Peso (XTL) karşılığında maske, şnorkel ve palet kiralama imkanı sunuyor. El Nido’da sualtı, en az suyun üstü kadar büyüleyici.

Bir diğer aktivite de, dalış. Bacuit Koyu açıklarında hem dalış yapılabiliyor, hem de 3 günlük eğitim sonrasında tüm dünyada geçerli olan PADI sertifikası alınabiliyor.

Tekne turlarının düzenlendiği rotalara kayak turları da düzenleniyor. Yine teknelerle gidilen bu turlarda, belirli rotalarda duraklanıyor ve o adacıkların çevresi kayak yaparak keşfediliyor. Bireysel olarak da kayak yapılabiliyor. Acentelerin birçoğu günlük, yarım günlük ya da saatlik kayak kiralama hizmeti veriyor. Saatlik kayak kiralama ücreti 150 Peso.

El Nido Seyahatinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

El Nido’ya seyahat ederken en önemli konu, nakit para bulundurmak çünkü adada herhangi bir ATM bulunmuyor. Kısıtlı zamanı olanlar A, C ve sahil kasabası keşfi için en az 3 gün ayırabilirler ancak diğer turlara da çıkmak isteyenler ya da dalış yapmak isteyenler en az 4-5 günlerini El Nido’ya ayırmalı.

Tekne turlarına çıkarken güneş kremi, mayo ve bikini, öğle saatleri dışında da yiyecek bir şeyler isteyenlerin atıştırmalıklarını yanına alması öneriliyor. Tur boyunca çekim yapmak isteyenlerin kamera ya da fotoğraf makinalarını sudan korumak için ya çantalarını teknede bırakması gerekiyor, ya da yanında su geçirmez çanta bulundurması gerekiyor. Teknelerin yanaştığı bazı noktalarda kıyıya biraz uzakta inip yüzmek ya da su içerisinde yürümek gerekebiliyor.

Turna.com üzerinden Filipinler vizesi bilgisine de detaylarıyla ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here