Uçak Bileti

Filipinler, alternatif tatil sevenlerin son yıllarda en gözde destinasyonlarından biri. Güneydoğu Asya’da Malay Takımadaları bölgesinde yer alan ve binlerce adadan oluşan Filipinler, en önemli gelir kaynağı turizm olan adı balayı tatili ile özdeş bir destinasyon. Tropikal deniz ikliminin hâkim olduğu ülkeye seyahat için en uygun zaman ocak-mayıs arası. 30 günlük seyahatlerde vize uygulamayan ve muhteşem güzelliklere sahip adaları ile ünlü olan Filipinler’in en güzel adalarını sizin için derledik.

Filipinler’in En Güzel Adaları

1. Palawan

Filipinler’in güneybatı ucundaki en büyük, uzun ve dar bir ada olan Palawan, Güney Çin Denizi ile Sulu Denizi arasında, kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanıyor. Dünyanın en güzel adası olarak ünlenen ada, zümrüt rengi suları, tropik ormanları, dağları ve muhteşem manzarası ile cennetten bir köşe. Anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği kadar güzel olan El Nido ile dalıp rengarenk balıkları görebileceğiniz mercan kayalıklara sahip Palawan, ölmeden önce mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

2. Coron

Palawan’ı oluşturan adalardan biri olan Coron, Busuanga Adası’nın doğu yarısı, Coron Adası’nın tamamı ve güneydoğudaki Tara Adası’na ve güneydeki Canipo Adası’na uzanan yaklaşık 50 diğer ada bölgesinden oluşuyor. Filipinler’in dalış merkezi olarak bilinen ve Güney Çin Denizi ile Sulu Denizi’yü birbirinden ayıran Coron’da 2. Dünya Savaşı’ndan kalan gemi batıkları arasında dalabilir, adayı çevreleyen koylar ve mağaraları keşfe çıkabilirsiniz. Ada, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Doğal Biyotik Alanına da ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Mindoro

Filipinler’in Mimaropa bölgesinde bulunan, başkenti Mamburao olan ve Mindoro adasının batı yarısını kaplayan Mindoro’ya Manila’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle scuba dalış meraklılarının gözdesi olan Mindoro, 40 kilometrekare genişliğindeki Apo Resifi’nin barındırdığı canlılarla dünyaca ünlü bir dalış noktası. Vatoz ve su kaplumbağaları ile yüzebileceğiniz Mindoro, dalış seven herkesin mutlaka uğraması gereken bir ada.

4. Bohol

Filipinler’in Merkez Visayas bölgesinde, Cebu’nun açıklarında yer alan ve Çikolata Tepeleri ile ünlü olan Bohol, yılın her dönemi farklı renge bürünen tepeleri izlemeye doyamayacağınız muhteşem doğa manzaraları sunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Çikolata Tepelerini ve dünyanın en küçük maymunu olan Tarsier maymunlarını görmek isteyenlerin gözdesi olan bölgede, Filipinler Tarsier Vakfı tesislerini ziyaret edebilir ve koruma altındaki bu sevimli canlıları yakından görebilirsiniz.

5. Luzon

Filipinler’deki en büyük ve en kalabalık ada olan Luzon, arazi bakımından da dünyadaki en büyük 15.ada olarak biliniyor. Kuzey Luzon, dumanlı dağları, yemyeşil çam ormanları ve içinizi titretecek manzaraları ile aklınızı çelecek bir destinasyon. Özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 2000 yıllık Banaue pirinç tarlaları ile ünlü olan adada turlara katılarak bu tarlalar arasında dolaşabilir, adanın sunduğu sayısız güzelliğe şahit olabilirsiniz.

6. Boracay

Filipinler’in beyaz kumlu plajları, turkuaz renkli deniziyle cennet gibi tropik adalarından biri olan Boraçay, çoğunlukla romantik bir balayı tatili yapmak isteyen çiftlerin tercihi. Filipinler dendiğinde akla ilk gelen yerlerden Boraçay, kartpostal güzelliği ile akıllara kazınan bir ada. Diğer yandan dünyanın en güzel adaları arasında yer alan Boraçay, onlarca plajı ve muazzam deniziyle lüks oteller ve kaliteli restoranlar arayanların ilk tercihi.

Güneydoğu Asya’da Malay Takımadaları bölgesinde yer alan Filipinler, toplam 7 bin 107 adadan oluşuyor. Filipinler’in en güzel adalarına Filipinler uçak bileti alarak güzel bir tatil planlayabilirsiniz.

Turna.com üzerinden Filipinler vizesi bilgisine de detaylarıyla ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here