Uçak Bileti

Yeni Zelanda‘nın bahçesi olarak kabul edilen Christchurch Canterbury’de bulunuyor. Yeni Zelanda’daki çoğu şehir gibi, bu da farklılıklarıyla meşhur bir kent. Harika doğası ile tanınıyor olsa da aynı zamanda hızla büyüyen sofistike bir şehir.

1815’te Canterbury’ye ilk Avrupalı ​​adım attı ancak yerleşmeleri 1840’ları buldu. Christchurch 1856’da bir şehir oldu ve günümüzde de Yeni Zelanda’nın en eski şehri konumunda.

Kuru ve stabil bir iklime sahip olan ülkede yazları hava bir deniz esintisi şeklinde olurken kışları da kar çok ender görülüyor. Christchurch’de ki birçok parkta bisikletinize binebilir, koşu ve tırmanış yapabilirsiniz. Ayrıca Yeni Zelanda Kupası ve Yeni Zelanda Moda Haftası gibi festivallerin tadını çıkartmayı unutmayın.

Birçok markanın mağazasının olduğu Central City’de alışveriş keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Bunun dışında Botanik Bahçeleri, Sanat Merkezi ve Sanat Galerisi gibi gezilebilecek çok sayıda turistik yer var.

Mobil Uygulama

Yeni Zelanda uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Christchurch’te Görülecek 8 Yer

1. Katedral Meydanı Pazarı

Farklı çeşitlerde Yeni Zelanda el sanatlarını bulabileceğiniz pazar şehrin tan merkezinde yer alıyor.

2. Çağdaş Sanat Merkezi

Christchurch şehir merkezinde çağdaş sanatın en büyük koleksiyonu sergileniyor. Bölgedeki en eski sanat kurumu olarak da göze çarpıyor.

3. Christchurch Sanat Galerisi

Christchurch Sanat Galerisi, kentin halka açık sanat müzesi. Müzede halka açık koleksiyonların yanı sıra uluslararası ve yerel tarihsel ve çağdaş eserler de görülebiliyor.

4. Christchurch Gondolası

Christchurch, Canterbury Plains ve Lyletton Limanı’nın muhteşem manzarasını karşımıza çıkartıyor. Christchurch’in sönmüş yanardağına doğru ilerlediğinizde 360 ​​derecelik bir açıyla tüm manzarayı görebilirsiniz.

5. Willowbank Vahşi Yaşam Alanı

Willowbank Vahşi Yaşam Alanı, Yeni Zelanda’daki yerli ve yaban hayatını gösteren bir vahşi yaşam parkı. Özellikle çocuklu ailelerin ilgi gösterdiği park, Yeni Zelanda doğası ve yaban hayatı hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir yer.

6. Yaldhurst Ulaşım ve Bilim Müzesi

Yaldhurst Ulaşım ve Bilim Müzesi, at arabalarından, klasik arabalara ve itfaiye araçlarına kadar çeşitli ulaşım araçlarının tanıtıldığı görülmeye değer bir müze.

7. Yaşayan Bilim

Yaşayan Bilim, hem kendiniz hem de çocuklarla eğlenmek için müthiş bir yer. Bütün aile için eğlence olanağı sunuyor. İçeride görebileceğiniz tırmanma duvarı ve Jiroskop ile tüm ailenin çok eğlenebileceği bir yer olduğu aşikar.

8. Riccarton Pazarı

Riccarton Market, Christchurch’deki en büyük pazar. Şehrin içinde alışveriş yapmak için en iyi yer neresi diye arıyorsanız, Riccarton Market mükemmel ve çok çeşitli ürünleri bulabileceğiniz bir pazar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here