Uçak Bileti

Sanatla yaşamın bir uyum içinde kentlere, sokaklara ve mekanlara yansımasından, moda alanındaki iddiasından, otantik yemek tariflerinden ve Akdeniz ruhunu katıksız bir şekilde yaşayan eğlenceli, hayattan keyif alan insanlarıyla hakkında uzun uzun yazdıracak bir ülke İtalya.

İster Antik Roma’nın kalıntılarını görmeye gidin, ister Kutsal Vatikan’ı, kent sizi kendi havasıyla sarıp sarmalar. Antik heykeller dillerden düşmeyen müzelerde, Bizans mozaikleri ve Rönesans dönemi freskleri her biri birer hazine olan kiliselerde, Ortaçağ meydanlarını çevreleyen binaların Barok cepheleri aç gözlere şölen olur. Bu kentte bir şahesere rastlamak için çok fazla çaba sarf etmeniz gerekmiyor.

İtalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İtalya Seyahati Öncesi Öneriler

1. İtalya’da Bütçenize Dikkat Edin

Artan harcamalar ve ekonomideki dalgalanmalara rağmen İtalya’da makul bir fiyata tatil yapmak mümkün. İtalya seyahatinde bütçe tasarrufu yapmak için seyahat dönemini iyi seçmek, konaklama alternatiflerine göz atmak, yeme-içme için uygun yerleri bulmak hayat kurtaran öneriler arasında.

2. İtalya’ya gidilecek zaman

Yazın İtalya, özellikle kıyıları, çok ama çok sıcak ve kalabalık olur. İlkbahar yada sonbahar dönemlerinde ziyaret etmek hem aşırı sıcaklardan etkilenmemek hem de yoğun turist akınından korunmak için doğru bir zaman. Eğer zamanınızın çoğunu müze gibi kapalı yerlerde geçirecekseniz o zaman kışın giderseniz en uygun fiyatları yakalarsınız.

3. Yemekten tasarruf etmek

İtalya’da birçok restoran öğlen vakti uygun fiyatlı menüler hazırlıyor. Günün ana yemeğini burada yiyip akşam pizza ya da atıştırmalıklarla geçiştirebilirsiniz. Yerel market ve pazarlardan alışveriş yapmak sadece bütçenize yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda kültürle iç içe yaşama fırsatını da verir size.

Turistik bir bölgedeyseniz ve yemek yemek istiyorsanız o bölgeden bir kaç blok dışarıya doğru gidin ve çok daha uygun fiyatlarla aynı kalitede yemek bulabilirsiniz. Eğer otelinizde kahvaltı ücretsiz değilse yerel pastanelerden yada kafelerden birine gidin. Şehirdeki bazı bölgelerde masada oturmak ayrıca bir ücret gerektiriyor, bunu da hesaba katın.

4. Pansiyonlarda kalın

Ev sahiplerinin odalarını yada evlerini kiraladıkları bu seçenekleri deneyebilirsiniz. Otellere güzel bir alternatif olmasının yanında hem yemeği yiyecek ve daha az para ödemiş olacaksınız. AIRNBN sistemi İtalya’da çok yaygın. Web sitesi ve uygulama aracılığı ile otel yerine evlerde konaklayarak seyahat bütçenizi artırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here