Uçak Bileti
Güneydoğu Asya sisli ormanlarda trekking yapmak, dünyanın en iyi mercan resiflerinden birinde dalış yapmak, yeni nehirlerde rafting ya da kamp yapmak isteyen aktif, maceraperest gezginlere hitap ediyor. Ancak bölge daha az hareketli yolculara, tapınak ve diğer kültürel mekanları gezdikleri bir günün ardından lüks bir otelde rahatlamak isteyenlere de bir şeyler sunuyor.

Güneydoğu Asya’da Görülecek Yerler

1. Kinabalu Dağı

Kuzey Borneo’nun üstünde 4095 metre yükselen Kinabalu Dağı Himalayalar ve Yeni Gine adası arasındaki en yüksek dağ. Dağın ana zirvesine fiziksel durumu iyi olan biri kolaylıkla tırmanılabiliyor ve dağcılara her zaman rehber eşlik etmesi gerekirken dağcılık ekipmanı gerektirmiyor. Sınırlı süre veya enerjiye sahip olanlar için bahçeler ve girişin yakınında eğlenmek için orman yoluyla birçok kısa yürüyüş rotaları var.

2. Komodo Milli Parkı

Komodo Milli Parkı, Flores Adası’na yakın bir takımadada yer alıyor. Adaları görünüşleri ve agresiflikleri nedeniyle “Komodo ejderleri” olarak bilinen binlerce dev kertenkele dolduruyor. Dünyanın en büyük kertenkelelerinin bulunabileceği tek yer burası.

3. Borobudur

Java adasında Yogyakarta’nın 40 km kuzeybatısında yer alan Borobudur, dünyanın en büyük ve en ünlü Budist tapınağı. Borobudur tahmini 2 milyon taş bloktan 8. ve 9. yüzyıllarda Sailendra krallığı tarafından 75 yıllık bir süre boyunca inşa edildi. 14. yüzyılda terk edildi ve yüzyıllarca volkanik kül tabakalarının altında, bir ormanda günümüze kadar bir sır olarak saklı kaldı.

4. Ifugao Pirinç Terasları

Fotoğrafçılar Luzon adasında pitoresk Ifugao Pirinç Teraslarını ziyaret ettiklerinde muhteşem fotoğraf karelerine hayat veriyor. 2000 yıldır insanlar Cordilleras Dağları’nın kontürlerini izleyen terasta pirinç yetiştiriyor. En ünlüleri Banaue kasabasında bulunuyor ve bu bahçe bugün hala kullanılan bir teknikle, modern araçlar olmaksızın Ifugao etnik halkı tarafından yaratıldı.

5. Taman Negara

Taman Negara, Malezya’nın Titiwangsa Dağları’nda bulunan ulusal bir park. Güneydoğu Asya’da eko turistler ve tropikal bir ormanı yakından incelemek ve şahsi gezmek isteyen gezginlerin ziyaret etmek için seçtiği en iyi yerlerden biri. Popüler aktiviteler arasında ormanda gezmek, bazen ormanlar boyunca ip köprülerinden geçtiğiniz yürüyüşler, beyaz rafting, kaya tırmanışı, balık tutma ve kamp yapmak bulunuyor. Ziyaretiniz boyunca parkın sunduğu tüm faaliyetlerle baş etmek için yüksek düzeyde bir enerjiye ihtiyacınız var.

6. Perhentian Adası

Perhent Adaları, Tayland sınırından çok da uzak olmayan Malezya’nın kuzeydoğusundaki sahilde güzel, harika mercan adalarıyla kuşatılmış küçük adalar grubu. İki ana adası Perhentian Besar ve Perhentian Kecil en önemli yerleşimleri Besel ailelere ve sırt çantalı gezginlerin parti ortamına girmek istemeyen kişilere daha fazla hizmet ederken, Kecil daha ucuz konaklama olanakları nedeniyle daha fazla gezginleri ve gençleri cezbediyor.

7. Ko Phi Phi

Phi Phi, Phuket’ten çok uzak olmayan Krabi eyaletinde bulunan güzel bir takımada. Ko Phi Phi Don kalıcı sakinleri bulunan gruptaki tek adadır ve daha küçük Ko Phi Phi Leh ise 2000 yapımı film “The Beach” için çekim yeri olduğu için ünlü. Ziyaretçiler burada plajların keyfini çıkarabilir ve şnorkelle yüzebilir, tüplü dalış ve su kayağı gibi çeşitli su rekreasyon faaliyetlerine katılabiliyorlar. Ada 2004’te tsunami soucu harap oldu ancak yenileme ve inşaat çalışmaları ile geri döndü.

8. Halong Bay

Kuzeydoğu Vietnam’da bulunan Ha Long Koyu, binlerce kalker karst adasının farklı şekil ve ebatlarda olduğu fantastik bir öyküden çıkmış gibi görünen harika bir manzaraya sahip. Bazı adalar göllere, bazıları devasa obruklara ve diğerleri içinde yeraltı odacıkları bulunan renkli mağaralara sahip. Ha Long Körfezi’nde yerlilerin 200 farklı balık ve 450 çeşit yumuşakça tuttuğu, yüzen evlerden oluşan dört balıkçı köyü bulunuyor.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here