Uçak Bileti

Denizli birkaç kez görme fırsatı bulduğum bir şehir. Bazen defalarca kez gittiğimiz yerlerden sıkılabiliyoruz ama Denizli beni her gidişimde heyecanlandırmayı başarıyor. Sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin namı ülke sınırlarını dahi aşmış durumda. Yabancı turistler Pamukkale’yi görebilmek için dünyanın çeşitli yerlerinden kalkıp Denizli’ye geliyorlar. Elbette Denizli ve Pamukkale zihinlerimizde özdeşleşmiş olsa da Denizli’de gezilecek yerler oldukça zengin.

Sizi tarihe, kültüre, doğaya doyuracak bir destinasyon Denizli. Kimi an bir antik kentte tarihin izini sürecek, kimi zaman bir mağarada doğanın mucizelerine tanık olacak, göllerde, şelalelerde huzur depolayacaksınız. Bu aralar ‘seyahatim geldi’ diyorsanız ilacınız Denizli olabilir. 😍

Denizli’de Gezilecek Yerler

Denizli gezilecek yerler listemiz dolu dolu. Ama öyle şişirilmiş bir doluluktan bahsetmiyorum. Her maddesi özel ve anlamlı yerlerden oluşan bir liste. Bu seyahatin her anından keyif alacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Denizli’ye gittiğinizde gezilecek yerlerin yanı sıra müthiş lezzetlerini de deneyimlemenizi öneririm. Güzellikleri hafızanızdan silinmeyeceği gibi tadı da damaklarınızdan gitmeyecek. 😊

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri

Bembeyaz bir güzellik Pamukkale. Dünyada nadir yerlerde olan bu harika doğa oluşumu ülkemizde de olduğu için çok şanslıyız. Yaz, kış yılın her dönemi yerli, yabancı çok sayıda turist bu narin güzelliği görmek için kilometrelerce yoldan geliyorlar.

Mobil Uygulama

UNESCO Dünya Mirası listesinde koruma altında olan Pamukkale Travertenleri içerisinde bulunan termal suları, bembeyaz görüntüsü ile adeta bir turizm cenneti. Travertenlerin olduğu alan aynı zamanda Hierapolis Antik Kenti’ne, arkeoloji müzesine ve Kleopatra Havuzuna da ev sahipliği yapıyor. Bu ören yerinin 3 giriş kapısı bulunuyor. Güney kapısından girerseniz Hierapolis Antik Kenti ile gezmeye başlar, müze, havuz ve travertenler şeklinde gezinizi sonlandırırsınız. Travertenler kısmını yukarıdan aşağıya doğru gezmiş olursunuz. Travertenlerin en alt kısmında ise diğer kapı var.

Pamukkale Ören Yeri giriş ücreti 200 TL. Müze kart ile giriş ücretsiz.

Pamukkale Travertenleri konumu burada.

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti Denizli'de gezilecek yerler

Hierapolis Antik Kenti Bergama Kralı II. Eumenes tarafından İ.Ö. 2 yy’da kurulmuş. Bergama’nın efsanevi kurucusu Telephos’un karısı Hiera’dan dolayı Hierapolis adını almış. Antik tiyatro görkemini öylesine koruyor ki kendinizi 2000 yıl öncesinde hissedebilirsiniz. Tapınaklar, anıtsal çeşmeler, mezarlar, agora, gymnasium gibi yapılar kentte görebileceğiniz diğer yerler.

Antik kente ait hamam binası da alan içerisinde arkeoloji müzesi olarak kullanılıyor. Kentten çıkarılan eserler bu müzede sergileniyor. Mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca antik havuz da alan içerisinde görmeniz gereken hatta içinde yüzebileceğiniz özel bir yer. M.S 7. Yüzyılda yaşanan bir depremde şehrin ortasında büyük bir çukur açılmış. Şehrin görkemli sütunları bu çukurun içine devrilmiş. Termal sular da çukurun içine dolunca Kleopatra Havuzu oluşmuş. Özellikle kışın hava soğukken bu sıcak termal sularla dolu antik havuzda yüzmek müthiş bir deneyim.

Bu havuzda yüzmek isterseniz ören yerine girerken ödediğiniz giriş ücretine dahil olmadığını belirteyim. Antik havuzda yüzme bedeli ayrıca 130 TL.

Hierapolis Antik Kenti konumu burada.

Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti Denizli'de gezilecek yerler

Laodikya MÖ. 261-263 yılları arasında II. Antiokhos tarafından kurulmuş. Kente Antiokhos’un karısı Laodike’nin adı verilmiş. Anadolu’nun en ünlü 7 kilisesinden birine de ev sahipliği yapan kent Denizli’de gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden. Kentte görebileceğiniz yapılar; Anadolu’nun en büyük stadyumu, 2 tiyatro, 4 hamam kompleksi, 5 Agora, 5 Nympheum, 2 Ana Giriş Kapısı, Meclis Binası, Tapınaklar, kiliseler ve anıtsal cadde.

Laodikya Antik Kenti giriş ücreti 75 TL. Müze kart ile giriş ücretsiz.

Laodikya Antik Kenti konumu burada.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Denizli merkezde görebileceğiniz önemli bir müze Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi. Bina, Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak kullanılmış. Atatürk, 4 Şubat 1931 tarihinde Denizli’ye geldiğinde burada bir gece kalmış. Müze binası 1950’li yıllardan sonra Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş ve bir süre Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermiş. 1977’de Kültür Bakanlığı tarafından anıt eser olarak koruma altına alınmış.

1 Şubat 1984 tarihinde müze olarak ziyarete açılmış. Müzede etnografik eserler sergileniyor. Müzeye girişler ücretsiz.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi konumu burada.

Bağbaşı Yaylası

Bağbaşı Yaylası

Denizli’de kısıtlı vaktiniz varsa bence bu maddeyi es geçebilirsiniz. Ama vaktiniz genişse ve olmazsa olmaz yerleri gördüyseniz Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası rotanıza dahil olabilir. Denizli merkeze yakın konumda bulunan teleferik ile tüm Denizli’yi yukarıdan görüyorsunuz. Teleferikten indikten sonra dolmuşlarla Bağbaşı Yaylası’na gidiyorsunuz.

Yaylada konaklama yapabileceğiniz bungalow evler, restoranlar bulunuyor. Kışın burada yoğun miktarda kar olduğu için Denizlililer özellikle hafta sonu yoğun şekilde ziyaret ediyor.

Bağbaşı Yaylası konumu burada.

Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası

Yer altında saklı bir Pamukkale daha görmek ister misiniz? O halde istikamet Kaklık Mağarası. Mağara damlataşı, sarkıt ve dikitlerinin yanı sıra içerisinde oluşmuş traverten basamakları bu basamakların içini dolduran termal sularıyla dikkat çekiyor. Bu özelliğinden dolayı küçük Pamukkale ya da mağara Pamukkale olarak da anılıyor. Oldukça farklı ve ilginç olan bu mağaraya giriş ücreti 5 TL.

Kaklık Mağarası konumu burada.

Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası

Saçım benim saçım benim, dökülüyor saçım benim. Girdim Keloğlan Mağarası’na gür çıkar saçım benim. 😂 Bu sözleri hatırlayan var mı aramızda? Sadettin Teksoy’un yıllar önce yaptığı programda mağarayı ziyareti sırasında söylediği ve akıllara kazınan sözler. Bir efsaneye göre kel olduğu için sevdiği kızla evlenemeyen bir çoban bu mağarada günlerce uyumuş, ve uyandığında saçları varmış. Bu inanıştan dolayı da ziyaret edilen mağaranın saç çıkarmada kanıtlanmış herhangi bir etkisi yok elbette. 😊 Mağara içinde çok sayıda sarkıt, dikit ve sütun bulunuyor. Işıklandırılmış haliyle de ilgi çekici görünüyor. Mağara ile ilgili tüm detaylar için bu yazımı okuyun.

Keloğlan Mağarası konumu burada.

Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti, Denizli Buldan ilçesinde yer alıyor. Lydia Bölgesi sınırlarında ilk kez Apollonia ismi ile kurulmuş, kısa bir dönem Antoniopolis olarak da anılmış. M.Ö. 1. yy. da üç bölgenin kesişim noktasında olması nedeniyle Tripolis ismini almış. Kent en ihtişamlı çağını Roma döneminde yaşamış. Olmazsa olmaz diyeceğim yerlerden olmasa da vakit kısıtınız yoksa rotanıza dahil edin derim.

Tripolis Antik Kenti konumu burada.

Işıklı Gölü

Işıklı Gölü

Işıklı Gölü Denizli’de gezilecek yerler içinde son yıllarda bilinirliği artan ve çok sayıda turist çekmeye başlayan bir destinasyon. Özellikle Mayıs ayının gelişiyle gölde açan nilüfer çiçekleri Işıklı Gölü’nün bu kadar popüler olmasının asıl nedeni. Tekne turuyla bu nilüfer bahçesinde gezintiye çıkmak Işıklı Gölü’nün alamet-i farikası. Temmuz sonuna kadar nilüfer çiçekleri gölün yüzeyinde süzülmeye devam ediyor. Bu dönem dışında giderseniz hayal kırıklığına uğratabilir, benden söylemesi. Işıklı Gölü hakkında tüm detaylı bilgileri bu yazımdan edinebilirsiniz.

Işıklı Gölü konumu burada.

Acıpayam Kanyonu

Acıpayam Kanyonu

Aslında evvelden beri orada olan ama turizme kazandırılmasıyla bizim son yıllarda adını duymaya başladığımız Acıpayam Kanyonu Denizli seyahatinizde gidebileceğiniz yerlerden biri. Turkuaz renkli sularıyla göz kamaştıran kanyonu ahşap yürüyüş yolu ve seyir terasları sayesinde rahatlıkla gezebilirsiniz. Henüz kanyondaki çalışmalar tamamlanamadığından dolayı dönem dönem ziyarete kapanıyor. Gitmeden önce Acıpayam Belediyesi’ni arayıp kesin bilgi edinin.

Acıpayam Kanyonu konumu burada.

Güney Şelalesi

Güney Şelalesi

Güney Şelalesi Denizli’ye 70 km mesafede yer alıyor. Birinci derece sit alanı olarak koruma altında. Şelale, Cindere Dağı yamaçlarından çıkan sularla oluşuyor. Büyük Menderes nehrine yaklaşık 20 m yüksekten dökülüyor. Şelalenin suyu kireçli, dolayısıyla şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getirmiş. Suyun yıllar boyu akışıyla sarkıt dikitleri olan bir damla taş mağarası oluşmuş, üstelik mağarada yüzülebilen derinlikte bir de göl bulunuyor.

Güney Şelalesi konumu burada.

Yeşildere Şelalesi (Ağlayan Kaya)

Yeşildere Şelalesi Denizli’ye 30 km uzaklıkta bulunuyor. Şelale 30 metre yükseklikten dökülüyor. Şelale ağlayan bir kayayı andıran doğa harikasını oluşturduğundan dolayı bu ismi almış. Burada Hocanın Yeri adında bir işletme var. Giderseniz alabalık yiyebilirsiniz.

Yeşildere Şelalesi konumu burada.

Denizli Hakkında Hap Bilgiler

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

Denizli’ye havayolu ya da karayolu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tüm detayları bu yazımdan öğrenebilirsiniz. Denizli uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Denizli’ye Ne Zaman Gidilir?

Denizli seyahatiniz bol yürümeli keşfetmeli bir seyahat olacak. O nedenle yaz aylarında gitmenizi pek önermem. Pamukkale’de başımıza güneş geçmişti ve 1 hafta kendimize gelememiştik. Hem aşırı kalabalık olmaması hem de sıcaklıkların gezilebilecek seviyede olması yönünden ben Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında gitmenizi tavsiye ederim.

Denizli Kaç Günde Gezilir?

Denizli oldukça büyük bir şehir ve gezilecek yerleri de fazla. Eğer listedeki her yeri gezmek istiyorsanız 5-6 gün ayırmanızı öneririm. Ama kısıtlı vaktiniz varsa olmazsa olmaz yerleri 2 günde rahatlıkla gezebilirsiniz.

Denizli’de Araç Kiralamak Gerekir mi?

Denizli’de gezilecek yerler dağınık konumdalar. O nedenle araç kiralamak işinizi oldukça kolaylaştırır.

Denizli’de Ne Yenir?

Denizli’de tatmanız gereken harika lezzetler var. Ben de bu yöresel tatlar için ayrı bir yazı yazdım. Denizli’de ne yenir yazımı mutlaka okuyun.

Denizli’de Nerede Kalınır?

Denizli’de çok sayıda otel mevcut. Pamukkale bölgesinde termal, her şey dahil konseptli oteller de var. Ben size merkezdeki şehir otellerinde konaklamanızı öneririm. Turna.com ‘da ki otel seçeneklerine göz atıp en uygun fiyattan rezervasyon yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here