Uçak Bileti

Ülkemizin yeni turizm değerlerinden biri Çivril Işıklı Gölü. Düşünsenize birkaç sene öncesine kadar neredeyse kimse bilmiyordu, adını bile duymamıştık. Tesadüfen oralardan geçen, ya da orada yaşayıp herkesten önce bilenler ne şanslı diye düşünürüm hep. 😊

Ülkemizin güzelliklerinin turizme kazandırılması da ayrıca mutluluk verici elbette. Artık herkesin bildiği, baharın gelmesi ve nilüferlerin açmasıyla ziyaretçi akınına uğrayan göl henüz görmediyseniz mutlaka gidilmesi gereken yerler listenizde olmalı.

Işıklı Gölü Hakkında Bilgi

Işıklı Gölü Hakkında Bilgi

Işıklı Gölü ya da Çivril Gölü bir tatlı su gölüdür. Büyük Menderes ırmağı Işıklı Gölü’nden çıkıyor. Burası aslında doğal bir göl. Ancak su seviyesinin yükseldiği dönemlerde etrafında yer alan yerleşim yerlerinin ve tarım alanlarının su baskınlarından korunması için DSİ tarafından etrafına bent yapılmış ve bir baraj gölüne dönüştürülmüş.

Göl su kuşları için önemli bir yaşam alanı. Bölgede küçük balaban, Alaca balıkçıl, küçük-büyük ak balıkçıl, erguvan balıkçıl, çeltikçi, boz kaz, angıt, pasbaş dalağan, deniz kartalı, saz delicesi, kızıl şahin, uzunbacak, gülen sumru, kır incir kuşu gibi türler kuluçkaya yatıyor. Göl taşıdığı potansiyel dolayısıyla Önemli Kuş Alanı (ÖKA) ilan edilmiş.

Mobil Uygulama

Işıklı Gölü’ne Ne Zaman Gidilir?

Işıklı Gölü'ne Ne Zaman Gidilir?

Gölün bu kadar popüler olmasındaki neden elbette tüm yüzeyinin nilüferlerle kaplanması ve masalsı bir görüntü oluşturması. Nilüferler yılın her ayı olmuyor. O nedenle doğru dönemde gitmezseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Lotus çiçeği olarak da bilinen nilüferler Mayıs açında açıyor ve Temmuz sonuna kadar göl yüzeyinde kalmaya devam ediyor.

NOT: Nilüferleri koparmanın 73bin TL cezası var.

Işıklı Gölü Nerede?

Işıklı Gölü Nerede?

Göl Denizli ili Çivril ilçesinde yer alıyor. Denizli merkezden Çivril minibüslerine binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Göle özel aracınızla gidecekseniz Çivril’den Isparta-Uşak karayolunu takip ederek yaklaşık 8 km devam edin. Işıklı kasabasına vardığınızda 9 km güney yönünde ilerleyin, göle ulaşacaksınız.

Denizli-Işıklı Gölü arası 142 km.

Çivril Işıklı Gölü konumu burada.

Işıklı Gölü Tekne Turu

Işıklı Gölü Tekne Turu

Işıklı Gölü nilüferler açtığı zaman yemyeşil bir deniz gibi oluyor. Güzelliği göz kamaştırıyor. Ama bu denli popüler olmasında gölde tekne turu yapılmasının da payı büyük. Tekneyle gölde nilüferlerin arasında 1 saat süren keyifli yolculuk burayı daha da unutulmaz kılıyor. Fotoğraf, video çekmeye doyamıyor insan. 😍 Gölde tekne turu ücreti 100 TL. Dilerseniz başkalarıyla binip ücreti bölüşebilir ya da ücretin tamamını ödeyerek yalnızca siz binebilirsiniz.

Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’de Gezilecek Yerler Acıpayam Kanyonu Keloğlan Mağarası Güney ŞelalesiLaodikeia Antik Kenti Denizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here