Uçak Bileti

Denizi olmayan şehir Denizli. Ama içinde öyle güzellikler barındırıyor ki deniz insanın aklının ucundan dahi geçmiyor. Tarihiyle, doğasıyla dünyanın en özel yerlerinden biri burası. Öyle ki yerli yabancı çok sayıda turist yaz kış demeden bu özel coğrafyayı görmeye geliyor. Hal böyle olunca da Denizli’ye nasıl gidilir ve Denizli’ye ulaşım soruları en sık araştırılan konu başlıkları oluyor.

Ben de Denizli’ye gitmenin en iyi yolu nedir onu detaylı şekilde anlatayım istiyorum. Denizli’ye havayolu ile ulaşım, karayolu ile ulaşım hakkında bildiğim her şeyi sizinle paylaşayım. 🙂

Denizli Nerededir ?

Denizli Nerededir ?

Denizli, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alıyor. Aydın, Manisa, Muğla ve Uşak illeri ile komşudur.

Denizli’ye Nasıl Gidilir ?

Denizli'ye Nasıl Gidilir ?

Denizli ülkemizin en popüler seyahat destinasyonlarından biri olduğu için ulaşım konusunda da oldukça gelişmiş seçenekler bulunuyor. Denizli’ye nasıl gidilir sorusunun 2 farklı cevabı var. Hem karayolu hem de havayolu ile ulaşım başlıkları altında cevapları anlatacağım.

Mobil Uygulama

Denizli’ye Kara Yolu ile Ulaşım

Denizli'ye Kara Yolu ile Ulaşım

Denizli’de gezilecek yerler, ilçeler birbirine uzak mesafelerde yer aldığı için kendi aracınızla gitmek mantıklı olacaktır. Üstelik yolculuk esnasında farklı şehirlerden geçmek, buralarda mola vermek de yolculuğunuzu daha keyifli kılabilir. Mesela İstanbul’dan Denizli’ye giderken hangi şehirlerden geçilir bakalım. Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar şehirlerinden geçip Denizli’ye ulaşıyorsunuz. Bazı illerden Denizli’ye olan mesafeler ise şöyle;

Denizli – Ankara arası 480 km

Denizli – İstanbul arası 587 km

Denizli – İzmir arası 245 km

Denizli’ye bulunduğunuz şehirden otobüsle de ulaşabilirsiniz. Denizli otobüs bileti fiyatları için bu bağlantıya mutlaka göz atın.

Denizli’ye Uçak ile Ulaşım

Denizli’ye nasıl gidilir sorusunun en pratik yanıtı elbette uçak ile oluyor. Denizli’de Çardak Havalimanı bulunuyor. Denizli uçak bileti sayfamızdan biletinizi kolaylıkla alabilirsiniz.

  • Denizli Çardak Havalimanı konumu burada.

Denizli’nin İlçeleri

Denizli’nin 19 ilçesi bulunuyor.

Denizli’nin İlçeleri

  1. Çardak
  2. Tavas
  3. Sarayköy
  4. Buldan
  5. Baklan
  6. Bekilli
  7. Merkezefendi
  8. Beyağaç
  9. Çameli
  10. Kale
  11. Bozkurt
  12. Serinhisar
  13. Honaz
  14. Güney
  15. Çal
  16. Çivril
  17. Acıpayam
  18. Akgöl
  19. Babadağ

Denizli’ye Ne Zaman Gidilir ?

Denizli kültür ve doğa turizmiyle ön plana çıkan bir ilimiz. Dünyaca bilinen travertenleriyle Pamukkale, nilüfer çiçekleriyle bezeli Işıklı Göl, tarihin izini sürebileceğiniz Hierapolis Antik Kenti ve sayamadığım nice güzelliğiyle Denizli çok özel bir yer. Henüz görmediyseniz en kısa zamanda bir seyahat planı yapmalısınız buraya. Peki Denizli’ye ne zaman gidilir derseniz yaz aylarını tercih etmenizi önermem. Aşırı sıcak ve kalabalıkta gezmek benim çok hoşuma giden bir durum değil. O nedenle bence Mayıs ve Eylül ayları Denizli’yi gezmek için ideal.

Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Acıpayam Kanyonu

Işıklı Gölü

Keloğlan Mağarası

Güney Şelalesi

Laodikeia Antik Kenti

Denizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here