Uçak Bileti

Bugünün lezzet durağı Denizli. Denizli’de ne yenir listem acıkma garantili. Ne zaman aklıma düşse Denizli ve yemekleri hemen bir plan yapasım, Denizli’ye gidesim gelir. Sizde de aynı etkiyi yaratırsa karışmam. 😁

Denizli barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle mutlaka keşfedilmesi gereken bir şehir. Seyahatler zaten unutulmaz anlarla dolu oluyor ama lezzetli yemeklerin tadı damaklara kazınıyor. Daha da unutulmaz hale geliyor. O halde hadi Denizli mutfağına konuk olalım. Denizli’de ne yenir sorusuna lezzet garantili cevaplar bulalım.

Denizli’de Ne Yenir?

Denizli tarihi ve doğasıyla olduğu kadar zengin mutfağı ve muhteşem yemekleriyle de hafızanızda iz bırakacak. Denizli yemekleri oldukça çeşitli. Bu listede her şeyi yazmama imkan yok. Zaten hepsini restoranlarda yeme imkanı da bulunmuyor. Bazıları daha çok evlerde pişen yöresel lezzetler. Ama Denizlili birine Denizli’de ne yenir diye sorsanız alacağınız mutlak cevaplar var. Ben tüm yemekleri merak ediyorum derseniz buraya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz. Hadi birlikte bir lezzet yolculuğuna çıkalım.

Denizli’de Ne Yenir?

Mobil Uygulama
  1. Denizli Kebabı
  2. Arabaşı
  3. Börülce Böreği
  4. Kiide
  5. Süller Pidesi
  6. Siron
  7. Keşkek
  8. Çaput Aşı
  9. Biber Tatarı
  10. Mısır Gömbesi

Denizli Kebabı

denizli kebabı

… kebabı, … köftesi görünce artık çok da fazla heyecanlanmadığımı söylemem gerekir. Bir çok seyahatimde yöresel tatları denerim. Ama ne yazık ki bazıları sıradan olmaktan öteye gidemedi. Denizli kebabı için de önyargılıydım ama yine de bir şans vermek istedim. O ilk lokmada aklımı başımdan alınca iyi ki denemeden gitmedim dedim.

Yumuşacık bir et, yanında lokum gibi pidesi ve söğüş domates. Bir yemek ancak bu kadar sade ve ancak bu kadar lezzet patlaması olabilir. Masada çatal bıçak göremeyince garsona seslenmeyin boşuna. Denizli’de kebap elle yeniyor, usul böyle. 😊 Denizli kebabı nerede yenir derseniz kişisel tavsiyem Kebapçı Dursun.

Arabaşı

denizli'de ne yenir arabaşı

Arabaşı bir çok şehirde yapılan yöresel bir yemek ya da çorba. Denizli’de de yapıldığını öğrendiğimde şaşırdım. Buradaki arabaşı diğer yörelerden farklı olarak çorbası tavşan eti ile yapılıyor. Diğerlerinde olduğu gibi hamur ile birlikte yeniyor.

Börülce Böreği

börülce böreği

Denizlili birine Denizli’nin neyi meşhur diye sorarsanız alacağınız cevaplardan biri börülce böreği olur. Yağ ile ufalanmış kuru yufkalar 15 dakika karıştırılarak kızartılıyor. Haşlanmış börülceler kızartılmış yufkaların içine eklenip baharat ilave ediliyor ve afiyetle yeniyor.

Kiide

denizli'de ne yenir kiide

Adı da tadı da farklı bir lezzet var sırada. Kiide için bir çeşit börek diyebiliriz. Un, su ve tuz ile bir hamur yoğruluyor. Açılan hamurlar tepsiye seriliyor. Hamurların katlarına çökelek ve kaymak konuluyor. Ortaya oldukça lezzetli bir tarif çıkıyor.

Süller Pidesi

süller pidesi

Denizli’ye özgü Süller pidesi, pide hamuru kuşbaşı et, kaşar, domates, biber, şeker ve bal ile buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Açık ya da kapalı olarak hazırlanabiliyor. Bu farklı lezzeti Denizli’ye yolunuz düşerse mutlaka tatmalısınız.

Siron

siron

Denizli yemekleri içinde hatırı sayılır bir yeri olan diğer bir lezzet de siron. Yufkalar önceden ıslatılıyor. İç malzemeler sotelenip, yufkanın içine koyulup, rulo yapılıyor. Sarımsaklı yoğurt ve sos dökülerek yeniyor.

Keşkek

Keşkek de yine bir çok yerde yapılan ama yöreden yöreye farklılıklar gösteren bir yemek. Denizli keşkeği nasıl olur derseniz buğday nohut ve parça et ile birlikte toprak çömleğin içinde fırında uzun saatler pişiriliyor. Yağ kızdırılıp salça ve baharat ilave edilerek hazırlanan sos keşkeğin üzerine dökülerek servis ediliyor.

Çaput Aşı

Namı Denizli sınırlarını aşmış bir lezzet Çaput Aşı. Diğer bir deyişle çaput pilavı yiyen herkesin çok sevdiği özel bir yemek. Asma yaprağı, et ve pirincin uyumunu ve damaklarda yarattığı şölen havasını hayal edin yeter. 😋

Biber Tatarı

Denizli’nin meşhur yemeği biber tatarı hem hazırlaması oldukça kolay hem de yemesi oldukça keyifli bir tat. Biberler kızartılıyor. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve üstüne de yağ yakılıyor. Özellikle Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaret almış ‘kale biberi’ ile hazırlandıysa yeme de yanında yat.

Mısır Gömbesi

mısır gömbesi

Mısır unundan yapıldığı için bu ismi alan bir çeşit börek diyebiliriz gömbe için. Göbenin içinde lezzetine lezzet katan kıymalı bir iç harç var. Genellikle lahana turşusu ve tarhana çorbasının yanında sıcak olarak servis ediliyor.

Bu şahane lezzetler için yolunuzu Denizli’ye düşürmeye karar verirseniz Denizli uçak bileti seçeneklerine mutlaka göz atın. Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

Denizli’de Gezilecek Yerler

Denizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here