Uçak Bileti

‘Vizem çıktı mı’, ‘çıkmazsa biletlerim yanar mı’ gibi kaygılardan uzak, yalnızca göreceğiniz güzel yerleri hayal edeceğiniz bir seyahat için vizesiz seyahat edilebilen Avrupa ülkeleri oldukça ideal. Avrupa’da vize istemeyen ülkeler sayıca maalesef çok az.

Dünyanın en çok turist çeken şehirleri bu kıtada, ancak bunun için alınması zor olan Schengen vizesi gerekiyor. Avrupa ülkelerini gezmek isteyen bizler birçok bürokratik işlemle karşılaşıyoruz. Doğal güzellikleri ve etkileyici tarihi dokuları ile göz alan bu şahane ülkelerde keyifli bir seyahat için tek yapmanız gereken şeyse gideceğiniz ülkeye karar vermek.

Avrupa’da Vizesiz Gidilen Ülkeler

Avrupa’nın güzellikleri ve kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyen birçok seyahat sever için vize gerekliliği sıkça karşılarına çıkan bir engel. Ancak, şanslı bir şekilde, Avrupa’da vizesiz gidilen ülkeler sayıca oldukça fazla ve bu ülkelerde seyahat etmek oldukça kolay. Vize süreçleri ile uğraşmadan, sadece pasaportunuzla bu ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. İster tarihi mekanları gezmek, ister muhteşem doğal güzellikleri keşfetmek isteyin, bu vizesiz ülkeler Avrupa’yı keşfetmek için harika bir başlangıç ​​noktası olabilir.

Avrupa’da Vize İstemeyen Ülkeler Listesi

Mobil Uygulama
  1. Andorra
  2. Azerbaycan
  3. Arnavutluk
  4. Belarus
  5. Bosna Hersek
  6. Ermenistan
  7. Gürcistan
  8. Karadağ
  9. Kosova
  10. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  11. Makedonya
  12. Moldova
  13. Rusya
  14. Sırbistan
  15. Ukrayna

1. Andorra

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Andorra
Avrupa’da Vize İstemeyen Ülkeler – Andorra

Fransa ve İspanya arasında kalan, küçük bir ülke olan Andorra Prensliği, turizm ve vergi cenneti olarak tanınıyor. Pirene Dağları üzerinde denize kıyısı olmayan coğrafyada kurulan Andorra’ya, doğrudan ulaşım olmadığından İspanya ya da Fransa üzerinden geçiş yapmak gerek.

Her ne kadar Türkiye için vizesiz bir yer olsa da öncelikle Fransa’ya gitmeniz gerektiğinden Schengen vizesi almak şart! Normal şartlarda ülkeye 90 güne kadar vizesiz giriş yapabilmek mümkün.

Fransa uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

2. Azerbaycan

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Azerbaycan

Avrupa’nın en doğusunda yer alan Azerbaycan, Türkiye ile yakın ilişkiler nedeniyle “Bir millet, İki devlet” olarak anılıyor. Bakü Haydar Aliyev Havalimanından ülkeye giriş yapacak olan Türk vatandaşlarına 30 günlük vize veriliyor. Havayolu dışındaki alternatifleri kullanarak seyahat edecek kişilerin ülke temsilciliklerinden vize başvurusu yapmaları gerekiyor.

Azerbaycan uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

3. Arnavutluk

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Arnavutluk

Adriyatik kıyılarında keşfedilmeyi bekleyen muhteşem manzaralara sahip Arnavutluk, eşsiz sahilleri, ve yeşilin her tonuna sahip ormanlarıyla dikkat çekiyor. Türk vatandaşlarına 90 güne kadar girişlerde vizesiz seyahat imkanı tanıyan ülke, turizm alanında gelişmeye açık bir yapı taşıyor. Yerel mutfağı ve korunmayı başaran doğal güzellikleri ile ülke denemeye değer. Tiran, Kruje, Durres, Berat, İşkodra, Vlore görülmesi gereken şehirler.

Arnavutluk uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

4. Belarus / Beyaz Rusya

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Belarus

Kuzeydoğu Avrupa’nın yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip etkileyici bir ülkesi olan Belarus, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılması ile bağımsızlığını ilan etti. Topraklarının yüzde 40’ından fazlası ormanlarla kaplı Beyaz Rusya, Türkiye ile gelişen olumlu ilişkilerin ardından karşılıklı olarak vizelerin kaldırıldığı bir ülke oldu.

Sovyet Dönemi yansımalarının rahatlıkla gözlemlenebildiği ülke, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor. Türkler için 30 gün boyunca vizesiz seyahat imkanı sunan bu şirin ülkede; başkent Minsk, Mazyr, Gomel ve Navapolatsk gibi şehirler ile Brest Kalesi, Nesvizh Sarayı ve Mir Kalesi gibi tarihi yapılar da oldukça beğeni topluyor.

Belarus uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

5. Bosna-Hersek

Çoğunlukla Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar’dan oluşan üç etnik gruba ait insanların yaşadığı Bosna-Hersek, başkent Saraybosna, Mostar, Neum gibi şehirleri ile ekonomik bir tatil hayal edenlerin vazgeçilmez rotalarından.

Avrupa’da en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkelerden biri olan Bosna-Hersek Federasyonu son yıllarda turizmde atağa geçti. 90’lı yıllarda yaşanan Sırp Savaşı’nda ortaya çıkan görüntüler akıllardan silinmezken, savaşı anımsatan semboller ziyarete açık.

Bu tarihi ülkeyi ziyaret ettiğinizde; Srebrenica Anıtsal Galerisi, Saraybosna Savaş Tüneli Müzesi, Mostar Köprüsü gibi önemli noktaları görmeyi unutmayın. Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye vizesiz olarak seyahat edebiliyor. Saraybosna, Mostar görülmesi gereken şehirler.

Bosna Hersek uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

6. Ermenistan

Ermenistan

Türkiye’nin resmi olarak diplomatik ilişkisinin bulunmadığı Ermenistan, tüm pasaport türlerine vize uyguluyor. Ülkeye havalimanından giriş yapılması halinde (sadece umuma mahsus -bordo- pasaport sahipleri) 120 günlük vize veriliyor. Bölgede ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Ermenistan’ı ziyaret edenler adeta 80’li yılları deneyimliyor.

Ermenistan uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

7. Gürcistan

Gürcistan

Gürcistan‘a seyahat edecek Türk vatandaşlarının yanlarında nüfus cüzdanlarını taşımaları yeterli. İki ülke arasında yapılan anlaşma 2011 yılından bu yana sürdürülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz turları ile birlikte pazarlanan Batum ve başkent Tiflis en çok ilgi çeken Gürcü şehirleri arasında yer alıyor.

Doğal güzellikleri, Karadeniz kıyısındaki plajları ile Gürcistan, farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercihi. Ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren bir yıla kadar kalmak mümkün.

Gürcistan uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

8. Karadağ

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Karadağ
Avrupa’da Vize İstemeyen Ülkeler – Karadağ

Adriyatik’in incisi Karadağ, Budva, Kotor gibi şehirlerdeki kumsallarıyla Avrupa’da yükselen değere dönüştü. Uygun konaklama seçenekleri ve bozulmamış doğal yapısıyla turistleri cezbeden ülkede, tarihin izleri keşfediliyor.

Büyüleyici manzaralara sahip Adriyatik kıyılarının yanı sıra Orta Çağ’dan kalma mimarisiyle UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Kotor şehriyle de adından söz ettiren Karadağ, vizesiz seyahat eden turistlerin en gözde adreslerinden biri.

Muhteşem taş binaları ve önemli festivallerle Karadağ, gençlerin de rotasında. Türk vatandaşları 90 güne kadar girişlerde vizesiz seyahat edebiliyor. Türkiye’ye yalnızca iki saat uzaklıktaki bu şahane ülkede; başkent Podgorica ve eşsiz sahilleri ile ünlenen Budva bölgesini de ziyaret edebilirsiniz.

Karadağ uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

9. Kosova

Kosova

Avrupa’nın en genç ülkelerinden Kosova, 2008 yılından bu yana bağımsız. Birçok Türk-Osmanlı eserine sahip olan ülkeye, 180 gün içinde 90 güne kadar vizesiz seyahat edilebiliyor. Ülkeye havayolu ile giriş yapılabilen tek nokta olan başkent Priştine, kiliseler, saat kuleleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çekici. Yugoslavya’nın en fakir bölgesi olarak tanınan Kosova’da ekonomik yaptırımlar aşılmaya çalışılıyor.

Kosova uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

10. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

kktc

Türk vatandaşlarının uzun süreli ziyaretler dışında kimlikle giriş yapabildiği iki ülkeden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, farklı konseptdeki birçok tatil alternatifini bir arada sunuyor. Balayı, deniz-kum-güneş, casino gibi seçeneklere ilgi gösteren Türk turistler, birçok şehirden yapılan uçuşlarla ülkeye ulaşabiliyor. Mersin’den vapur ile ulaşım seçeneği de bulunuyor.

Kıbrıs uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

11. Makedonya

Makedonya

542 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kalan Makedonya, günümüzde hala o dönemlerin kültürel ve mimari özelliklerini yansıtmaya devam ediyor. Başta Üsküp ve Ohri şehri olmak üzere gezilip görülecek çok sayıda turistik noktası bulunan ülkede 90 güne kadar vizesiz kalabilmek mümkün.

Ayrıca Mustafa Paşa Camii, Eski Çarşı, Taş Köprü, Üsküp Kalesi ve Ohri Gölü de Makedonya’nın popüler ziyaret adreslerinden. Uygun fiyatları ile ekonomik bir tatil isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Makedonya, Avrupa’da farklı bir kültür deneyimi yaşatıyor.

Makedonya uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

12. Moldova

Moldova

Prut ve Dinyester nehirlerinin suladığı vadide kurulan Moldova, doğu Avrupa’da Ukrayna ve Romanya arasında konumlanıyor. Türk vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz seyahat hakkı tanıyan ülkede, Sovyet Dönemi izleri gözlemleniyor. Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olan Moldova, ağırlıklı olarak tarım ekonomisi ile ayakta. Asma bahçeleri ve şarabı ile tanınan ülkede, gece hayatı oldukça popüler.

Moldova uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

13. Rusya

Avrupa'da Vize İstemeyen Ülkeler Rusya

Farklı kültür ve yaşam tarzları ile her bölgesinde ayrı bir deneyim yaşanabilen Rusya, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülkeler arasında. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan girişler vizesiz yapılabiliyor. Müzik, sanat, felsefe, sinema ve mimari anlamda dünyada birçok ilke sahne olan ülke, Türk turistlerin ilgi gösterdiği destinasyonlardan biri. Moskova, St.Petersburg, Soçi sıkça tercih edilen şehirlerden. Yapılan son değişikliklere göre Rusya için vize alınması gerekiyor.

Rusya uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

14. Sırbistan

Sırbistan

Avrupa’da en ekonomik tatil yapılabilen destinasyonlar arasında bulunan Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Macaristan, Hırvatistan, Arnavutluk ve Romanya ile komşu.

90 güne kadar seyahatlerde vizesiz giriş imkanı tanıyan Sırbistan, sıcakkanlı, açık görüşlü insanları ile misafirperverlik gösteriyor. Yemek kültürü ile Türk mutfağına yakınlık gösteren ülkede, mimari ve kültürel birçok eser mevcut.

Sırbistan, Avrupa’da genç nüfusun en fazla olduğu ülkelerden biri. Renkli gece hayatı ve eğlenceli müzik festivalleri ile dikkat çeken ülkede; başkent Belgrad, Nova, Sad ve Nis gibi ünlü şehirler ile Tuna Nehri, Petrovaradin Kalesi ve Kalemegdan bölgesi de turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Sırbistan uçak bileti seçenekleri için Turna.com’u ziyaret edin.

15. Ukrayna

Ukrayna

Doğu Avrupa ‘da Karadeniz ve Azak Denizi’ne kıyısı olan Ukrayna, Türk vatandaşlarını 60 güne kadar vizesiz olarak konuk ediyor. Son dönemde siyasi çalkantılarla anılan ülke doğal güzellikleri ile Avrupa’da en çok turist çeken 8. ülke. Özellikle Amerika ve Kanadalıların yoğun ilgi gösterdiği ülkede, başkent Kiev, Lviv, Odessa, Kharkiv kentleri ilgi görüyor. Geniş caddeleri ve ekonomik alternatifleri ile başkent tatilcilerin gözdesi.

Dünyada en çok turist çeken bölgelerin başında gelen Avrupa, Türk gezginlerin de en önemli tatil rotaları arasında yer alıyor. Avrupa’da birçok ülkeye vize engeli nedeniyle gidemeyenlerin tercihi vizesiz destinasyonlar oluyor.

Turna uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, Avrupa’nın birbirinden güzel ve etkileyici vizesiz ülkelerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here