Uçak Bileti

Fransa‘nın başkenti olan Paris, Kuzey Fransa’daki Seine nehri üzerinde yer alır. Moda ve lüksün dünya başkenti olarak da bilinen Paris, ”Işık Şehir” diye de anılıyor.

Eiffel Kulesi, Arc de Triomphe, Notre Dame Katedrali şehrin simgeleri. Louvre ve Orsay başta olmak üzere efsanevi müzelere ev sahipliği yapıyor. Ancak kentin güzellikleri ne anlatmakla ne gezmekle biter. Buranın her sokağında, her taşında, her insanında ayrı bir büyü var. Paris uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Paris’te Görmeniz Gereken Yerler

1. Eyfel Kulesi

Paris’in en önemli mimari simgelerinden biri olan Eiffel Kulesi’ni görmeden hiçbir Paris seyahati tamamlanmış sayılmaz! Gündüz saatlerinde göz alıcı kulenin detaylarını gözlemleyebilir, akşam saatlerinde ise kule üzerinde düzenlenen ışık gösterileri ile yapının güzelliğine hayran kalabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Notre-Dame de Paris Katedrali

Notre-Dame de Paris Katedrali, Fransa’nın ünü dünyaya yayılan en popüler dini yapılarından biri. Görkemli bir katedral gezmek için mutlaka Notre Dame’a uğrayıp bu büyüleyici mimariyi gezin. Gotik mimarinin en göz alıcı örneklerinden olan katedral, Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu adlı eserine ilham vermesiyle de ünlü.

3. Versailles Şatosu

Fransa’da yer alan en görkemli ve prestijli şatolardan biri olan Versailles, tarihte Kral 16. Louis ve Kraliçe Marie Antoinette’in yaşadığı yer olmasıyla ünlü. Paris’in hemen dışında yer alan saraya, trenle yapacağınız kolay ve kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz. En az yapının kendisi kadar büyüleyici bir güzelliğe sahip sarayın bahçelerini de gezmeyi ihmal etmeyin!

4. Louvre Müzesi

Dünyanın en ünlü ve en zengin içerikli kültür ve sanat müzelerinden Louvre Müzesi, aynı zamanda Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa adlı eserine de ev sahipliği yapıyor. Louvre’un zengin içeriği bir günde gezilemese de en önemli eserlerin bulunduğu bölümleri mutlaka görün.

5. Sacré-Coeur Bazilikası

Paris’in en yüksek tepesinde yer alan ve görkemli mimarisi ile ziyaretçilerini büyüleyen Sacré-Coeur Bazilikası, şehirdeki en önemli dini yapılardan ve en önemli turistik gezi duraklarından biri. Sacré-Coeur Bazilikası’ndan, şehrin panoramik manzarasını izleme şansına sahip olabilir ve büyüleyici güzellikte bir kilise dekorasyonuna tanık olabilirsiniz.

Paris gece hayatı

Paris, renkli ve dinamik bir gece hayatı atmosferine sahip. Şehirde gece hayatının hareketli olduğu bölgeler, Jacquard, Oberkampf, Lé Frot, Vieille-du-Temple Caddeleri ile Poissonière, Clichy ve Rochechouart Bulvarları. Paris’te gece hayatının en önemli kurallarından biri şık giyinmek. Uğranabilecek en prestijli ve popüler eğlence mekanları arasında, Rex Club, La Perle, La Cigale, The Moulin Rouge, Ave Maria ve Café Charbon bulunuyor.

Paris yeme ve içme

Dünyaca ünlü Fransız mutfağının mutlaka denemeniz gereken favori spesiyalleri arasında balık yahnisi Bouillabaisse, kuru fasulye güveci Cassoulet, fırınlanmış soğan çorbası Soupe à l’oignon, kırmızı et severler için Boeuf bourguignon ve yanında hafif bir sebze yemeği olan Ratatouille yer alıyor.

Tarte tatin, Soufflé au Grand Marnier, Vanilla Crème Brûlée, Madeleines ve makaron çeşitleri ise yalnızca tatlı severlerin değil, Paris’i ziyaret eden herkesin denemeden dönmemesi gereken lezzetler. Lauriston Caddesi’nde yer alan Akrame, Restaurant du Palais-Royal, Berri Caddesi’nde yer alan La Table du Lancaster ve Vieille du Temple Sokağı’nda bulunan Breizh Café, Fransız mutfağını geleneksel bir Paris atmosferi içerisinde deneyimlemek isteyenler için en iyi adreslerden.

Paris alışveriş

Paris’ten satın alınabilecek şehre ve ülkeye özgü ürünler arasında Eyfel Kulesi ve Mona Lisa temalı hediyelik eşyalar ilk sırada. Ülkenin en önemli markalarından biri olan Chanel’den özellikle Chanel No.5 parfümü veya Chanel’in klasikleşmiş dünyaca ünlü takım elbiselerinden birini de alabilirsiniz. Fransız çikolataları, makaronları ve şarapları da diğer hoş seçenekler arasında.

Paris, Batı Avrupa’nın en önemli moda ve alışveriş merkezlerinden biri. Le Marais, Sèvres Babylone, Quartier Saint-Germain-des-Prés bölgeleri ile Champs-Elysées ve Montaigne Meydanları, François 1 ve Faubourg St-Honoré Caddeleri, şehrin en lüks ve ışıltılı mağazalarına ev sahipliği yapan adresler.

Le Bon Marché, Printemps ve Galeries Lafayette ise Paris’in en popüler ve en prestijli alışveriş merkezleri arasında yer alıyor. Ancak daha otantik bir alışveriş deneyimi için ise şehrin renkli yiyecek içecek pazarları Marché Beauvau ve Marché Barbès’i ve hafta sonları kurulan bitpazarı Marchés aux Puces’i ziyaret edebilirsiniz.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here