Uçak Bileti

Yeni Zelanda‘nın Queenstown şehri, yakınlardaki dağların muhteşem manzaralarını kolayca görebileceğiniz doğa harikası bir durak. Burada, macera ve eğlencenin tadını su sporları yaparak ve muhteşem manzarayı izleyerek çıkarabilirsiniz.

Queenstown, yerel olarak Yeni Zelanda’daki şarap ve mutfağın merkezi olarak biliniyor. Ve ayrıca dünyanın macera başkenti olarak kabul ediliyor. “Yüzüklerin Efendisi” ve “X-Men Origins: Wolverine” filmleri burada çekildi.

Yazlar, uzun ve sıcak geçiyor. Bahar ise kışın soğuğundan kurtulup güneş ışığının ılık sıcaklığını hissettiğiniz harika bir mevsim. Sonbahar melankolik bir rahatlığa sahip. Kış ise soğuk ancak karın güzelliği Queenstown’ı daha da güzel yapıyor.

Yeni Zelanda uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Yeme ve İçme

Yemekler ve şaraplar konusunda sansasyonel derecede muhteşem bir şehir. Güzel yemekler ve harika ortamlar sunan şehirde bulunan 150’den restoranların hepsini denemek isteyebilirsiniz. Dünyadaki tüm ülkelerden yemekleri bulabilirsiniz. Kahve kültürü Queenstown’da fazlasıyla var.

Central Ontago’nun şarapları, Central Ontago’daki birçok bağda bulunan Queenstown ve Wanaka’yı içeren çeşitli şarap imalathaneleri ile dünyaca üne sahip.

Görülecek Yerler ve Etkinlikler

Queenstown, Dünyanın adrenalin hedefi olarak bilinir olduğundan, bu şehirde en heyecan verici sporlar deneyebilirsiniz.

Aktiviteler, serbest atlayış, bungee jumping, jet ski, kanyon salıncağı, rafting, parapenting, helikopter kayağı, yürüyüş, yelken, doğa yürüyüşü, bisiklet, balık tutma ve diğer etkinliklerden oluşuyor. Kanınızı coşturacak bir spor bulmanız gerçekten hiç de zor değil.

Ziyaret edilecek yerler

Skippers Kanyonu: Queenstown’da 1862’de altının keşfedildiği söylenen tarihi bir yer. Kanyon, popüler bir turistik mekan ve Yeni Zelanda’nın en büyük heyecanlarından birini yaşamak isteyen her macera tutkunun uğrak yeri.

Wakatipu Gölü: Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki bir ada gölü olan Wakatipu doğal ihtişamı ve güzelliğiyle meşhur.  Olağanüstü güzellikteki sıra dağların hemen kıyısında yer alıyor ve praglidingden bungee jumping gibi gölde yapılabilecek bir çok maceraya da ev sahipliği yapıyor.

Skyline Gondola: Queenstown’daki Skyline Kompleksi’nin müthiş bir manzarasına sahip. Olağanüstü manzarayı izleyebilir ve yine burada bulunan muhteşem yemeklerin ve etkinliklerin tadını çıkartabilirsiniz.

The Remarkables: Queenstown’ın sıra dağları. Kayak ve kış aktiviteleri için en uygun yer kesinlikle burası.

Yeni Zelanda’nın heyecan veren kenti Queenstown, doğa ve macera tutkunları için Okyanusya coğrafyasında muhteşem bir destinasyon. Türkiye’ye en uzak uçuş mesafesinde yer alan kentler arasında yer alan bu güzel kenti keşfetmek için Uzak Doğu ya da Avustralya üzerinden düzenlenen uçak seferlerini kullanarak seyahat planınızı hayata geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here