Uçak Bileti

Dumanı tüten volkanlar, muhteşem sahiller, derin girintilerin olduğu hiç bilmediğiniz fiyortlar, yemyeşil yağmur ormanları, denizden sadece birkaç kilometre uzaklıkta yer alan buzulları, mağaraları, subtropik iklimi ve hatta çölü ile keşfedilesi bir ülke Yeni Zelanda. Eğer yer yüzünün etkileyici manzaralarını görmek istiyorsanız Yeni Zelanda’da gezilecek yerler rotanızda olmalı.

Büyüklük olarak İngiltere Adası, Japonya ile karşılaştırılabilecek büyüklükte olan ülkede sadece 4 milyon civarında insan yaşıyor. 126 milyonluk, aynı büyüklükteki Japonya nüfusu ile kıyaslandığında ülkenin ne kadar sakin ve insansız olduğunu hayal edebilirsiniz. Yeni Zelanda, huzurun, rahatlığın ülkesi. Yeni Zelanda’da yaşam sanki ağır çekimdeymiş gibi akarken, diğer yanda ise maceraperestleri cezbeden adrenalin dolu aktiviteleri ile sizi heyecana davet ediyor.

Yeni Zelanda’da Gezilecek Yerler

1. Tongariro National Park

yeni zelandada gezilecek yerler

Yeni Zelanda’da gezilecek yerler listemizin ilk durağı Tongariro National Park, 1887 yılında kurulmuş. Yeni Zelanda’nın ilk, dünyanın ise dördüncü milli parkı.Park alanında yer alan Mt Ruapehu, Mt Tongariro ve Mt Ngauruhoe dağları The Lord Of The Rings’in bir çok sahnesine ev sahipliği yapmış. Filmde geçen 2,797m yüksekliğindeki Mount Tongariro en son geçtiğimiz Kasım (2012) ayında patlamış.

Parkında kalbinde yer alan dağlar Maoriler için kültürel ve dini anlamı var. 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Aktif ve sönmüş volkanları, çöl benzeri platosu, ekosistemi ile sürprizlerle dolu bir yerdir. Tongariro Alp Crossing treking rotası ile Yeni Zelanda’nın 9 büyük yürüyüş rotasından birine sahip. Yeni Zelanda Kuzey Ada’da yer alan park yakınlarında Turangi veya Ohakune kasabasında konaklanabilir.

Mobil Uygulama
  • Tongariro National Park haritadaki konumu burada.

2. Fiordland National Park

yeni zelanda gezilecek yerler

Fiordland Ulusal Parkı, derin buzulların erimesiyle ortaya çıkmış, izleyenleri hayrete düşürecek güzellikte bir yer. Güney Ada’nın güney batısında yer alan fiyortlardan en ünlüsü Milford Sound, ulaşım açısından rahat erişilebilecek bir yerdedir.

Milford Sound’a ulaşmak için kullanılan yol olan The Milford Road bile başlı başına görülemeye değer doğal güzelliklere sahiptir. Fiordland National Park içerisinde yer alan Doubtful ve Dusky Sound fiyortları da izleyenleri kendisine hayran bırakan diğer fiyortlar arasında yer alıyor. Milford Sound, dünyada görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

  • Fiordland National Park haritadaki konumu burada.

3. Queenstown

yeni zelanda queenstown

Queenstown şehri, Yeni Zelanda’nın en popüler şehirlerinden biri ve Yeni Zelanda’nın macera başkenti olarak kabul ediliyor. Queenstown, bungy jumping, Shotover Jet sürat motorları ile kanyon nehrinde adrenalin dolu bir gezi, skydiving, rafting gibi birçok açık hava aktiviteleri ile maceraya davet ediyor.

Lake Wakatipu kenarında kurulmuş adrenalinin dünyadaki başkenti olarak adlandırılan Queenstown, Güney Alpleri tarafından çevrili olduğundan ülkenin en popüler kayak pistlerine de ev sahipliği yapıyor.

Şehir merkezi 10 dakikada bir uçtan diğer uca yürünecek kadar küçük olmasına rağmen, dört mevsim boyunca sunduğu aktiviteleriyle ülkede de tatilin 1 numaralı gözde merkezi haline gelmiş.

  • Queenstown haritadaki konumu burada.

4. Rotorua

Rotorua, Yeni Zelanda yerlileri olan Maoriler için spritüal merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Volkanik aktiviteler ile oluşmuş bölge, kaplıcaları, çamur havuzları, gayzerleri ile ünlü bir yer. Şehre ilk gelenlerin garipseyeceği, yumurta çürüğü şeklinde kokan havası onun karakteristik özelliğidir. Volkanik aktivitelerle havaya yayılan sülfür bu kokuya yol açmaktadır.

Kasabanın hemen yanındaki Lake Rotorua çevresi çok sayıda kuşa ev sahipliği yapıyor. Maori kültürünü yakından tanımak isteyenler için turlar, dünyanın en iyi dağ bisikleti parkurlarından biri, jeotermal spa, turistik balıkçılık ve orman içerisindeki trekking rotaları Roturua’da yapılacak şeylerin başında geliyor.

5. Abel Tasman National Park

abel tasman milli parkı yeni zelanda

Abel Tasman National Park, Yeni Zelanda’nın en küçük milli parkı olmasına rağmen, Yeni Zelanda’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 1942 yılında milli park olan ilan edilen yer, altın kumlu plajları, heykelimsi figürler içeren granit kayalıkları ile dünyaca ünlü bir yer.

Yumuşak bir iklime sahip olan yer, yılın her mevsimi ziyaret edilmeye uygun. 22,530 hektarlık Abel Tasman Milli Parkı, Yeni Zelanda Güney Ada’nın kuzey doğusunda yer alıyor.

  • Abel Tasman National Park konumu burada.

6. Bay of Islands

bay adaları yeni zelanda

The Bay of Islands, ülkenin Kuzey adasında yer alıyor ve mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde ilk sırada. özellikle Auckland ve çevresinde yaşayanların sık sık hafta sonu kaçamakları yaptığı yerlerin başında geliyor.

İrili ufaklı 144 adanın bulunduğu körfez, etkileyici plajları ile deniz severlerin tercih ettiği bir yer. Neredeyse 90 yıl önce de dünyanın en popüler yazarlarından biri olan maceraperest Zane Grey, The Bay of Islands’ın muhteşem tropik adalarına yelken açmış ve burayı “dünyanın kenarı” olarak adlandırmış.

  • Bay of Islands haritadaki konumu burada.

7. Cook Dağı

yeni zelandada gezilecek yerler cook adaları

Mount Cook, Yeni Zelanda’nın en yüksek dağıdır. Görenleri tek kelimeyle büyüleyecek doğası nedeniyle ülkenin popüler turistik destinasyonları arasında yer alıyor. Canterbury bölgesine bağlı olan Mt Cook National Park, içerisinde yer alan Mount Cook mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi.

Her yaşa göre düzenlenmiş trekking rotaları ile doğa içerisinde zaman geçirmek, Lake Tekapo’da olağanüstü günbatımı manzarası izlemek ve gece ise gökyüzü yıldızlarını hiç olmadığı kadar yakındaymış gibi görmek başlıca aktiviteler arasında sayılabilir.

  • Cook Dağı haritadaki konumu burada.

8. Westland National Park

westland milli parkı

Westland National Park, Güney Ada’nın batı kıyısında yer alıyor. Buzulları ile dikkat çeken Milli Park, bozulmamış doğası ile ünlü. Franz Joseph Glacier ile Fox Glacier buzulları ile oldukça çok turist ziyareti alıyor. Ayakta çivili ayakkabılar ve özel kıyafetlerle buzullar üzerinde yürümenin keyfi çıkarılabilir.

  • Westland National Park konumu burada.

9. Kaikoura

kaikoura yeni zelanda

Kaikoura, Yeni Zelanda’da görülmesi gereken yerlerden diğer biri. Güney Ada’da, geçtiğimiz yıllarda deprem ile oldukça sık gündeme gelen Christchurch şehri ile kuzeydeki Picton arasında doğu kıyısında yer alıyor. Burada yunuslarla yüzebilir, fok balıkalrıyla ve martılarla vakit geçirebilir, balina görmek için turlara katılabilirsiniz.

10. Coromandel

coromandel

The Coromandel, Kiwiler (Yeni Zelandalılar) için bir tatil beldesi. Doğal güzellikleri ve altın renkli plajlarıyla huzurlu bir tatil geçirmek için ideal yerlerden birisi.

Sakin hali biz Akdenizlilere sıkıcı gelse de doğasının güzelliği, dinginliği için bile birkaç gün geçirmeye değer bir yer. Sıcak sulu plajları, Coromandel Forest Park yürüyüşleri, botlarla yapılacak turlar yapılacak aktiviteler arasında yer alıyor.

  • Coromandel haritadaki konumu burada.

Yeni Zelanda uçak bileti fırsatlarına göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here