Uçak Bileti

Rotorua, Yeni Zelanda‘daki çok kültürlülüğü yansıtan en iyi bölgelerden. Yeni Zelanda Kuzey Adası’nın tam ortasında yer alan şehir, Maori kültürünün kalbi olarak biliniyor.

1800’lerden beri kaplıcalarıyla meşhur bir kasaba ve önemli bir turistik bölge olan Rotorua Yeni Zelanda’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri. Maori sanatı, zanaat ve kültürü dendiğinde Yeni Zelanda’da ilk akla gelen noktalardan olan Rotorua, kültür-sanat yaşamıyla da oldukça zengin bir kent.

Yeni Zelanda uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Rotorua’da yapılacak şeyler

Rotorua her yaştan insana çeşitli aktiviteler sunabilen bir şehir. Burada yapılabilecek en eğlenceli şeylerden biri de dağ bisikleti turları. Kentte dağ bisikleti sporunun yanı sıra, rafting ve kayak gibi çeşitli su aktiviteleri de bulunuyor. Ailece keyifli vakit geçirmek isteyenler ise bir çok vahşi yaşam parklarından birini tercih edebilirler.

Rotorua’da ziyaret edilecek yerler

Hamam Evi: Rotorua Sanat ve Tarih Müzesi & Whare Taonga o Te Arawa’nın bulunduğu yer aynı zamanda. Şehrin sembolü olan terapi merkezi bir zamanlar tedavilerin yapıldığı bir spa merkeziydi.

Eski Postane: Rotorua’da en bilinen turistik yerlerinden olan ve bir saat kulesi olan bina.

Prens Kapısı: 1901’de Cornwall ve York Dükü ve Düşesleri için inşa edilen bir kemer.

Landmark: Bugün Rotorua’da bulunan birkaç tarihi evden biri olan eski bir işletme olan Landmark bir otel ve restoran olarak bir çok farklı hizmete ev sahipliği yaptı.

Te Amorangi Müzesi: Bölgedeki ilk elektrik bağlantısına sahip olan yer. Bay Arthur Sheward tarafından Waiapu Piskoposluklarına bağışlanarak annesinin anısına dini ve dinlenme merkezi olarak kullanıldı.

Rotorua’nın iklimi

Rotorua’da yaz mevsimi uzun ve sıcak olduğundan su aktiviteleri için fazlasıyla güzel bir atmosfer sağlıyor. Bölgede bahar ayları sıcak ve açan çiçekler ile şehir inanılmaz güzel bir görünüme kavuşuyor. Sonbaharlar muhteşem gökkuşağı görüntülerini verebilecek kadar berrak geçiyor. Kışlar sabahları soğuk ve donuk, gün boyunca genellikle parlak ve açık. Gerçekten, Rotorua yıl boyunca havanın her türlü aktivite için elverişli olduğu güzel bir şehir.

Rotorua’da yeme ve içme

Rotorua, Çin, Japon, İtalyan, Kore, Meksika, Akdeniz ve Avrupa’dan seçim yapabileceğiniz çok çeşitli mutfaklara sahip. 50’den fazla restoran ile hemen her gün farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Çok kültürlü yapının yansıması olan dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlarda yeme-içme çeşitliliği kenti ziyaret eden kişileri tatmin edecek düzeyde. Ayrıca, Maorilerin yemek bayramı olan geleneksel Hangi Festivali’ne denk gelirseniz çok eşsiz bir Yeni Zelanda deneyimi yaşayarak yerlilerin yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here