Uçak Bileti

Dunedin, Yeni Zelanda‘nın dört ana merkezinden biri. Güney Adası’nın ikinci büyük şehri ve gurur duydukları İskoç soylarıyla güneyin Edinburgh’u olarak kabul ediliyor. Şehir, 1852’de Otago eyaletinin başkenti oldu ve Gabriel Gully’de altının keşfedilmesiyle İrlandalı, İtalyan, Çinli ve Alman gibi farklı ülkelerden insanların uğrak noktası oluverdi.

Dunedin 1900’e gelindiğinde artık Yeni Zelanda’nın en büyük şehri değildi. Yazarlar ve sanatçılar bu şehrin güzelliğini fark ettikten sonra yavaş ve huzurlu bir atmosfere geçerek kendini tatlı bir kent havasına bürüdü. Dunedin’in havası, kışın zaman zaman yağan kar yağışı olan ve dört mevsimin oldukça güzel yaşandığı bir sıcaklığa sahip.

Yeni Zelanda uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Dunedin’de Görülecek Yerler 

Sörf ve yüzme, Dunedin’deki başlıca turistik aktivitelerden biri. Ayrıca dünyadaki en dik sokak olan Baldwin Caddesi’nde yürüyüş yapmanızı da kesinlikle tavsiye ederim.

Mobil Uygulama

Cadbury World: Cadbury Chocolate Company tarafından işletilen Dunedin’deki en büyük fabrikalardan biri. Çikolatanın ve Cadbury mirasının harika tarihini ve dünyasını keşfetmeniz için çok keyifli turlar düzenleniyor. Bu turları kaçırmayın.

Fortune Tiyatrosu: Dunedin’in güneyindeki Moray’de bulunan ve çok sevilen bir tiyatro.

The Octagon: Dunedin’in önemli binaları ve kurumlarının bazılarının bulunduğu plazanın adı. Buradaki önemli binalar St. Paul Katedrali, Dunedin Belediye Sarayı, Regent Tiyatrosu ve Halk Kütüphanesi.

Otago Yarımadası: Dunedin’de, doğanın güzelliğini ve vahşi yaşamını sergileyen doğal bir kıyı şeridi olarak karşımıza çıkıyor. Fokları ve deniz aslanlarını bu bölgede sıkça görebilirsiniz.

Dunedin Botanik Bahçesi: Kuşlarla dolu bir bahçe ve Rhododendron, Azalea ve Rose bahçeleri gibi temalı bahçeler gerçekten görülmeye değer.

Larnach Kalesi: Yeni Zelanda’daki tek kale burası. Temelde, sahibinin olan William Larnach’ın ölümünden dolayı trajik bir geçmişi olan bir malikane sanki perili evmiş gibi bir hissiyat veriyor ve içerisinde çok güzel antikalar görebilirsiniz. Bundan da fazlası, oyma tavanları muhteşem Avrupa’nın en iyileri tarafından yapıldı ve Dunedin, Otago Yarımadası ve Pasifik Okyanusu’nun muhteşem bir manzarasına da sahip.

Dunedi yeme ve içme

Dunedin’de iyi ve kaliteli yemek yiyebileceğiniz birçok seçenek var. Bölgede artık standart olan çok sakin ve güzel ortamlara sahip restoranlar ve kafeler bulabilirsiniz. Restoranlar, geleneksel yemeklerden günümüzdeki en son füzyon mutfağına kadar çok geniş bir yelpazede yemekler sunuyor.

Dunedin restoranlarının ortak özellikleri tartışmasız tarzları ve atmosferlerinin yanında lezzetli yemekleri. Şehirdeki kafeler hem vejeteryanlara hem de et sevenlere hitap eden çok çeşitli yemek seçenekleri sunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here