Uçak Bileti

Ekvator’un kuzeyinde yer alan ve dünya üzerindeki tek ada şehir devleti olan Singapur, “Aslan Şehir” olarak da bilinen bir Asya ülkesi. Birkaç yıl öncesine kadar yalnızca bir aktarma noktası olarak görülürken, günümüzde ise başlı başına bir seyahat rotası.

Singapur’un cazip bir destinasyon olmasının pek çok sebebi var. Yüzlerce yıllık tapınakların diğer yanında yükselen modern gökdelenler; temiz şehir merkezindeki yemyeşil parklar, farklı kültürlerin lezzetlerini sunan restoranlar, alışveriş cenneti olan merkezler derken Singapur’u keşfetmek adeta bir maceraya dönüşüyor.

Singapur uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Singapur Nerede?

Malay Yarımadası’nın güney ucunda bulunan Singapur, Ekvator’un yalnızca 137 km kuzeyinde yer alan bir Güneydoğu Asya ülkesi. Etrafında yaklaşık 60 adet ufak ada bulunan Singapur’un ana adası, harita üzerinde bir elmas şeklinde yer alıyor.

Ülke boyutları doğudan batıya 42 km eninde ve kuzeyden güneye 23 km uzunluğunda. Kuzeyinde Malezya’nın Johor Eyaletinin yer aldığı Singapur’un güneyinde ise Endonezya’nın Riau Adaları bulunuyor.

Singapur’a Nasıl Gidilir?

İstanbul-Singapur arasında, ülkenin ulusal havayolu şirketi olan Singapore Airlines‘ın direkt uçuş seferleri bulunuyor. 11 saatlik bir seyahat sonucunda, uluslararası yarışmalarda her yıl dünyanın en iyi havalimanı olarak listeye giren Changi Havaalanı’na iniyorsunuz. Uçuz uçak bileti için turna.com tavsiyemiz.

Şehir merkezine 17 km mesafede bulunan Changi Havaalanı’ndaki 3 Terminal birbirine ücretsiz tramvay hattı ile bağlanıyor. Uzun süren uçak yolculuklarında jetlag’dan eser bırakmayan havaalanında, sinema salonundan kelebek bahçesine, havuzdan, ücretsiz masaj aletlerine, restoran ve barlardan kafelere kadar her şey düşünülmüş.

Temmuz ve ağustos ayları, noel, yeni yıl ve Çin Yeni Yılı, Singapur’a uçuşların yılın diğer zamanlarına oranla daha yoğun ve pahalı olduğu zamanlar olduğunu akılda tutmakta fayda var.

Singapur Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Singapur Havalimanı’ndan şehir merkezine MRT adlı metro sistemi, otobüs ve taksi aracılığıyla kolaylıkla ulaşım mümkün.

Metro; MRT Metro sistemine Terminal 2 ve Terminal 3’ten ulaşılıyor. Şehir merkezine yaklaşık yarım saatte gidebileceğiniz metronun bilet fiyatı 2,50 Singapur Doları. Önce havalimanından Tanah Merah istasyonuna gidiyorsunuz. Oradan şehre giden Joo Koon yönündeki yeşil hata biniyorsunuz.

Otobüs; Her üç terminalin zemin katlarındaki SBS Transit ve SMRT Otobüs duraklarından da şehir merkezine giden otobüsler hareket ediyor. Tek yönlü otobüs bileti fiyatı 2,50 Singapur Doları. Yaklaşık 1 saatte kent merkezinde oluyorsunuz.

Shuttle; Changi Havaalanı, şehir merkezindeki çoğu otele ulaşım sağlayan shuttle hizmeti de veriyor. Yoğun saatlerde 15 dakikada olmak üzere geri kalan zamanlarda 30 dakikada bir hareket eden shuttle hizmetinin ücreti yetişkinler için 9, çocuklar içinse 6 Singapur Doları. Şehir merkezine ulaşım yaklaşık yarım saat sürüyor.

Taksi; Taksi seçeneği, şehir merkezine ulaşım için elbette en pahalı seçenek. Yaklaşık 20-30 Singapur Doları karşılığında, 30 dakikada merkeze ulaşım mümkün. Ayrıca, her terminalin çıkışında taksi durakları bulunuyor.

Singapur’a Demiryolu ile ulaşım

Singapur ve Malezya arasında iki demiryolu hattı bulunuyor. Bunlardan birisi ile Johor Bahru ve Kuala Lumpur’a, oradan da Bangkok’a yolculuk yapılabiliyor. Demiryolları günde üç sefer düzenliyor.

Singapur’a denizden ulaşım

Singapur, bölgede ana liman görevinde. Endonezya ve Malezya’ya ulaşımın sağlanabileceği vapurlar ve uluslararası cruise hatları, Singapur çıkışlı seferler düzenliyor.

Cruise Gemileri; Singapur’da cruise yolculukları gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Hali hazırda çok gelişmiş olan liman hizmeti de gittikçe daha kapsamlı bir hal alıyor. Cruise gemileri ile ilgili ayrıntılı bilgiye Singapur Turizm Ofisi aracılığıyla ulaşmak mümkün.

Vapurlar; BatamFast, Bintan Resort Ferries, Indo Falcon ve Sindo Ferry gibi şirketler, Singapur ve Endonezya arasında vapur seferleri düzenliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here